Uutiset > Yleinen > Naisten cheermaajoukkueen uusi valmennuskokoonpano julki – Katariina Hintsa päävalmentajaksi

Naisten cheermaajoukkueen uusi valmennuskokoonpano julki – Katariina Hintsa päävalmentajaksi

Liittojohtoisen naisten cheermaajoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa Katariina Hintsa. Valmennustiimiä täydentävät Krista Allinen ja Nina Nyberg.

Katariina Hintsa on menestystä niittäneen liittojohtoisen naisten cheermaajoukkueen historian toinen päävalmentaja. Hänen edeltäjänsä Maria Wahlroos hoiti päävalmentajuutta kaudesta 2016 alkaen luotsaten joukkuetta uransa aikana neljään perättäiseen maailmanmestaruuteen. Pitkän valmennusuran HAC Elite -joukkueessa tehnyt Hintsa oli mukana maajoukkueen valmennustiimissä kaudella 2024. Hän astuu Wahlroosin suuriin saappaisiin otettuna. 

”Olen valtavan otettu tästä kunniasta! Tuntuu hienolta jatkaa Marian vuosia tekemää työtä eteenpäin. Minulle on tärkeää, että vuosien varrella kehitetyt toimivat rakenteet säilyvät ja niiden päälle uskalletaan rohkeasti rakentaa uutta”, Hintsa kertoo tulevasta.

Hintsa on valmentajana omistautunut, määrätietoinen ja analyyttinen reflektoija, joka suhtautuu valmennukseen kokonaisvaltaisesti ja pitkäjänteisesti. Kaiken keskiössä on kuitenkin joukkueessa olevat ihmiset.

” Ensin tulee ihminen, sitten urheilija – paitsi että haluan valmentaa urheilijoista maailmanmestareita, haluan myös kasvattaa hyvinvoivia, “hyviä tyyppejä”. Minulle on erityisen tärkeää se, että jokainen tiimissä kokee tulleensa kuulluksi ja kokee oman työnsä ja roolinsa merkitykselliseksi. Toivon, että saamme yhdessä luotua niin turvallisen ilmapiirin, että älyttömimmätkin ideat saa sanoa ääneen. Yleensä niistä syntyy jotain uutta”, Hintsa kertoo. 

Uudesta, alkavasta maajoukkuekaudesta Hintsa on ymmärrettävästi innoissaan.

”Käynnistelemme parhaillaan uutta kautta valmennustiimin kanssa ja pääsemme pian kokoamaan kauden 2025 kultajoukkueen. Meillä on mielettömän osaava valmennustiimi koossa ja uskon, että päästään hyödyntämään jokaisen vahvuuksia tiimissä. Viime kautta on purettu, siitä on kerätty oppeja ja tarvittavia asioita muutetaan, jotta mestaruus on taas mahdollinen. Tunnistamme tottakai myös viime kauden onnistumiset, ja jatketaan jo hyvin toimivia toimintatapoja ja kehitetään niitä edelleen”, Hintsa reflektoi. 

”Oma tavoitteeni on, että tästä kaudesta jää kultamitalin lisäksi olo, että ollaan luotu yhdessä jotain maagista!”, Hintsa jatkaa. 

 

Krista Allinen ja Nina Nyberg täydentämään tiimiä

Valmennustiimiä täydentävät kokeneet Krista Allinen ja Nina Nyberg

Krista ”PK” Allinen palaa maajoukkueen valmennustiimiin kolmen vuoden tauon jälkeen. Hän valmensi naisten cheermaajoukkuetta voitokkaina vuosina 2019–2021. Lisäksi Allinen on tehnyt pitkän valmennusuran Funky Team Wild Flyers -joukkueessa. Uusien taitojen, etenkin pyramidien, ideoimista rakastava valmentaja on tunnettu empaattisesta ja urheilijalähtöisestä valmennustyylistään. Vahvuudekseen Allinen kertoo kyvyn ylläpitää lempeys, rentous ja hauskuus, vaikka paineet ympärillä olisivatkin kovat ja asioita tehdään täysillä. 

Allinen iloitsee paluusta maajoukkueen valmennustiimiin.

”Paluu maajoukkueen valmennustiimiin tuntuu tosi hyvältä! Olen hetken ottanut etäisyyttä valmennustyöstä, niin nyt on sopiva hetki palata taas valmennuksen pariin ja innoissani lähden mukaan tavoittelemaan seuraavaa mestaruutta. On jännittävää päästä työskentelemään uudessa tiimissä, samalla voi olla luottavaisin mielin, kun pääsee huippuvalmentajien kanssa rakentamaan vahvan perustan päälle seuraavaa NMJn kappaletta!”, Allinen iloitsee.

Nina ”Nindu” Nyberg on toiminut Helsinki Athletic Cheerleaders ry:n ammattivalmentaja vuodesta 2020 lähtien. Lisäksi Nyberg on ollut valmentamassa tyttöjen cheermaajoukkuetta MM-hopealle vuonna 2023 ja urheili itse naisten maajoukkueessa vuosina 2016–2020. Nyberg nimeää vahvuuksikseen muun muassa urheilijalähtöisyyden, rohkeuden ja avoimuuden. Kokonaiskuvan loistavasti hallitseva Nyberg tietää maajoukkueprojektin olevan ainutlaatuinen kokemus, joka jättää upeita muistoja elämään. Hän haluaa tavoitella uusia mestaruuksia pelottomasti, mutta hauskuutta unohtamatta. 

”Tuntuu supersiistiltä aloittaa tässä valmennustiimissä ja odotan tulevaa kautta todella innolla! Olen ollut mukana rakentamassa maajoukkueille polkua niin junioreiden maajoukkuetasolla kuin myös seuratasolla jo pitkään ja tuntuu mahtavalta päästä mukaan naisten maajoukkuetoimintaan valmentajana tulevalla kaudella!”, Nyberg iloitsee.

Myös Suomen Cheerleadingliiton valmennuspäällikkö Nita Rikström on tyytyväinen valittuun valmennustiimiin.

”Naisten cheermaajoukkueen uusiutuneeseen valmennuskokoonpanoon on jälleen saatu monipuolisia, osaavia ja kokeneita valmentajia. Jokaisella valmentajalla on jo kokemusta naisten cheersarjan valmentautumisprosessista kansainvälisellä tasolla. Kaikki valmentajat ovat toimineet osana kootun maajoukkueen MM-valmennustiimiä, joko aikuisissa tai junioreissa. Kuten mikä tahansa tavoitteellinen ryhmä, niin myös maajoukkueen valmennustiimi kootaan täydentämään toistensa osaamista ja varmistetaan, että yhteisiä arvoja, unelmia ja toimintatapoja löytyy”, Rikström kommentoi.

”Valmennustiimin tärkein tehtävä on saattaa alkava maajoukkueprojekti menestyksekkäästi läpi, mutta myös tehdä tiivistä yhteistyötä huippuseurojen ja liiton kanssa lajia kehittäen”, Rikström jatkaa. 

Tiedotamme maajoukkueen urheilijahausta mahdollisimman pian.

Vuoden 2025 maailmanmestaruuskilpailut järjestetään tuttuun tapaan Orlandossa, Yhdysvalloissa 23.-25.4.2025.