Uutiset > Huippu-urheilu > Cheertanssimaajoukkueen päävalmentajaksi Jonna Ruikka ja lajivalmentajaksi Siiri Kahri

Cheertanssimaajoukkueen päävalmentajaksi Jonna Ruikka ja lajivalmentajaksi Siiri Kahri

Suomen cheertanssimaajoukkue oli viime vuoden MM-kilpailuiden neljäs ollen samalla paras eurooppalaisjoukkue. Maajoukkue lähtee tavoittelemaan paluuta cheertanssin MM-mitalikantaan oululaisen Jonna Ruikan johdolla. Valmennustiimiä täydentää maajoukkuevalmentajauransa aloittava Siiri Kahri.  

Maajoukkueen päävalmentajapestistä jo pidemmän aikaa unelmoinut Jonna Ruikka on toiminut cheertanssimaajoukkueen valmentajana kolme aikaisempaa kautta. Lähes 25 vuoden valmennuskokemuksen omaava Ruikka lähtee uuteen kauteen odottavin ja innostunein mielin. 

”Päävalmentajana aloittaminen tuntuu upealta ja samalla jännittävältä. Tämä on ollut pitkäaikainen unelmani, ja on hienoa päästä vihdoin toteuttamaan sitä. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään uuden joukkueen kanssa, kehittämään urheilijoita ja viemään joukkuetta eteenpäin”, Ruikka kertoo. 

Northern Lights Cheerleading -seuran pitkäaikaisen valmentajan vahvuuksiin kuuluu ennen kaikkea innovatiivisuus sekä koreografinen osaaminen, ja Ruikka on valmennusuransa aikana luonut koreografioita myös kotimaan ulkopuolella. Pitkä valmennusura eri-ikäisten cheertanssiurheilijoiden parissa ja halu jalkauttaa cheertanssiosaamista Suomeen SCL:n kouluttajana kertovat Ruikan intohimosta ja sitoutumisesta lajiin. Ruikka kertoo valmennusfilosofiansa perustuvan avoimuuteen, positiiviseen ilmapiiriin ja jatkuvaan kehittymiseen. 

”Uskon, että jokaisen urheilijan vahvuuksia pitää hyödyntää ja kehittää joukkueen hyväksi. Kannustan urheilijoita ylittämään itsensä ja luomme yhdessä vahvan yhteistyön. Pyrin olemaan kannustava ja kuunteleva valmentaja, ja toivon että urheilijat voivat kasvaa ja onnistua niin yksilöinä kuin osana joukkuetta”, Ruikka avaa. 

Uudesta työparista ja kaksikon tukena olevista moniammatillisista asiantuntijoita Ruikka on innoissaan. 

”Valmennustiimimme on monipuolinen ja osaava, täynnä intohimoa ja sitoutumista lajiin. Jokaisella on omat vahvuutensa ja erikoisosaamisensa, mikä tuo tiimiin hienon dynamiikan. Meitä yhdistää yhteinen tavoite kehittää joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla.” 

Maajoukkueen toiseksi lajivalmentajaksi valittiin helsinkiläinen Siiri Kahri, jolta löytyy lähes 13 vuoden valmentajakokemus Helsinki Athletics Cheerleaders ry -seurasta. Kahri on edennyt kohti unelmaansa maajoukkuevalmentajana toimimisesta sitoutuneesti ja päättäväisesti. Valmennusuransa aikana hän on luotsannut joukkueitansa niin EM- kuin MM-kilpailuihinkin, ja saanut tämän myötä arvokasta kokemusta juuri tanssimaajoukkueen valmentamiseen. 

”Tuntuu ihan mahtavalta! Maajoukkueen valmentaminen on yksi pitkäaikaisimmista haaveistani, joten ihana päästä vihdoin kokemaan ensimmäinen kausi TMJ:n valmentajan saappaissa”, Kahri iloitsee. 

Kahri tuo tanssimaajoukkueen valmennustiimiin paitsi innovatiivista osaamista sekä vahvaa lajituntemusta niin myös rohkeutta lähteä kokeilemaan uutta.  

”Uskon, että jatkuva kehittyminen ja uusien lähestymistapojen etsiminen yhdessä joukkueen kanssa ovat avain menestykseen”, Kahri kommentoi.