Cheerleading Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamien lajien joukkoon

Kansainvälinen Olympiakomitea on tiistaina hyväksynyt cheerleadingin ja sen kansainvälisen lajiliiton International Cheer Unionin KOK:n tunnustamien lajien joukkoon. ICU:lle on myönnetty kolmevuotinen ehdollinen jäsenyys samaan aikaan thainyrkkeilyn kanssa. Uusien lajien hyväksymisen myötä tunnustettuja olympialajeja, jotka eivät vielä ole olympiaohjelmassa, on nyt 37. Näiden joukosta valitaan tulevaisuudessa uudet olympialajit.

Tämä on upea uutinen cheerleadingille. Laji on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia ja Suomessakin lajin harrastajia on jo yli 7 000. Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamana lajilla on entistä paremmat mahdollisuudet saavuttaa tavoitteensa ja olla tulevaisuudessa uusien olympialajien joukossa. Meille Suomessa tämä merkitsee myös parempia vaikutusmahdollisuuksia kotimaisten urheilujärjestöjen joukossa”, iloitsee Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Valo ry:n ja Suomen Olympiakomitean yhdistymisen myötä Suomen Cheerleadingliitto on ensi vuodesta lähtien myös Suomen Olympiakomitean jäsen.

Suomi kuuluu cheerladingin kärkimaihin. Tämän vuoden MM-kilpailuissa suomalaiset voittivat kaksi MM-mitalia, yhden hopean ja yhden pronssin. EM-kilpailuissa mitaleja saavutettiin yhteensä kahdeksan. Tulevana lauantaina Helsingissä kilpaillaan cheerleadingin Suomen mestaruuksista.

”Tämä uutinen tuli meille suomalaisille loistavaan aikaan ja voimme juhlistaa sitä vuoden päätapahtumassamme SM-kilpailuissa tulevana viikonloppuna. Luvassa on huippucheerleadingia ja kovaa kilpailua, kun jaossa on SM-tittelin lisäksi edustusoikeudet kansainvälisiin kilpailuihin”, Taivassalo toteaa.

Cheerleadingin SM-finaali 2017 10.12. Helsingin jäähallilla

Cheerleadingin Suomen mestaruuksista 2017 kilpaillaan Helsingin Jäähallilla (Nordenskiöldinkatu 11–13) lauantaina 10.12.2016. Päivän aikana kilpaillaan 10 eri sarjassa ja mukana ovat sekä aikuisten että junioreiden joukkueet ja pienryhmät. Lue lisää ”Cheerleadingin SM-finaali 2017 10.12. Helsingin jäähallilla”

TIEDOTE: Cheerleadingin Suomen mestaruuksista kilpaillaan tulevana lauantaina

Naisten cheer-sarja on tunnetusti ollut todellinen jännitysnäytelmä ja kilpailu mitalisijoista tulee olemaan kova. Naisten cheer-sarjassa ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet joukkueet lunastavat edustusoikeudet kesällä 2017 järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Hallitseva Suomen-mestari HAC Elite sijoittui SM-karsintakilpailuissa ensimmäiseksi. Karsintakilpailussa toiseksi sijoittui Dream Team Cheerleaders Wildcats puhtaalla kilpailuohjelmalla. Kolmannen sijan karsintakilpailussa nappasi viime vuoden pronssimitalistijoukkue Golden Spirit Angels. Naisten cheer-sarjan SM-finaalissa nähdään yhteensä 14 joukkuetta. Vuoden 2017 MM-kilpailuissa Suomea edustaa naisten cheer-sarjassa toista kertaa koottu liittojohtoinen naisten cheermaajoukkue.

Sekajoukkueiden cheer-sarjassa kilpailee tänä vuonna yhteensä neljä joukkuetta. 16 kertainen Suomen-mestari ja viime keväänä MM-kilpailuissa pronssimitalin saavuttanut helsinkiläinen Funky Team Gorillaz lähtee suurimpana ennakkosuosikkina kisoihin. SM-karsintakilpailuissa toiseksi sijoittui helsinkiläisjoukkue HAC Xray ja kolmanneksi tamperelainen TSC Renegades. Sekajoukkueiden sarjan voittajajoukkue lunastaa edustuspaikan kevään 2017 MM-kilpailuihin.

Tanssisarjaan ennakkosuosikkina lähtee karsintakilpailun voittanut hallitseva Suomen-mestari tamperelainen Dream Team Dancers. Toiseksi karsintakilpailuissa sijoittui helsinkiläinen Golden Spirit Cyrenes. Tanssisarjan voittajalle edustusoikeutta MM-kilpailuihin ei myönnetä, sillä kevään 2017 MM-kilpailuissa Suomea edustaa viidettä kertaa koottu liittojohtoinen tanssimaajoukkue.

SM-finaalin 2017 ohjelma

 

Lisenssien myynti kaudelle 2016 on avattu

 

Vuodenvaihteen myötä myös cheerleadingin lisenssikausi on vaihtunut ja lisenssien myynti kaudelle 2016 on avattu.

Jokainen SCL:n jäsenseurassa harrastava cheerleader, joka osallistuu vuonna 2016 SCL:n kilpailuihin, tarvitsee lisenssin. Lisenssillä tarkoitetaan oikeutta osallistua kilpailuihin ja lisenssien hintaluokat ovat ikäryhmäkohtaiset. Kaikkiin kilpailulisensseihin, paitsi vakuutuksettomaan lisenssiin kuuluu Pohjolan tapaturmavakuutus. Vakuutukseton lisenssi oikeuttaa osallistumisen kilpailuihin. Harrastevakuutus ei sisällä kilpailuoikeutta. Valmentajalisenssi ei sisällä tapaturmavakuutusta.

Lisenssikausi avataan 4.1.2016. Tammikuun 2016 aikana ostetut vakuutukselliset lisenssit astuvat voimaan 1.1.2016 alkaen.

Olethan lisensseihin liittyvissä kysymyksissä ensisijaisesti yhteydessä seurasi lisenssivastaavaan.

Tapaturmavakuutus

Ostaessasi vakuutuksellisen lisenssin, lue tuoteseloste sekä vakuutusehdot huolella. Vakuutuksellisen lisenssin ostaja tekee vakuutussopimuksen Pohjolan kanssa. Vakuutusasioissa, esimerkiksi tapaturman sattuessa olkaa suoraan yhteydessä Pohjolaan.

Pohjolan asiakaspalvelun puhelinnumero on 0303 0303.

Lisenssien hinnat kaudella 2016

A-lisenssi 84 €
B-lisenssi 64 €
C-lisenssi 35 €
Harrastevakuutus 18 €
Vakuutukseton lisenssi 26 €
Valmentajalisenssi 21 €

 

Tarkemmat tiedot ja ohjeet lisenssin ostoon löytyvät lisenssin osto -sivulta.

Hämeenlinnan harrastepäivä oli onnistunut kokonaisuus

 

Suomen Cheerleadingliitto järjesti lauantaina 19.9.2015 yhteistyössä Hämeenlinna Huskiesin kanssa harrastepäivän Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Päivä oli kokonaisuutena onnistunut ja lajitaitoja harjoiteltiin innolla!

20150919_165200

Harrastepäivä toi yhteen yhteensä yli 100 cheerleadingin harrastajaa kuudesta eri SCL:n jäsenseurasta. ”Harrastepäivän tarkoituksena oli lajitaitojen harjoittelu hyvässä yhteishengessä yli seurarajojen. Tavoitteena oli että harrastepäivä tarjoaisi osallistujille mukavaa yhdessä oloa, yhdessä tekemisen iloa ja uusia kavereita. Mielestäni tässä onnistuttiin erittäin hyvin.” kertoo SCL:n koulutussuunnittelija Nita Rikström päivän tapahtumista.

20150919_133814

Harrasteliikunta kaiken perustana on yksi Suomen Cheerleadingliiton strategisista päävalinnoista. Harrasteliikunnan kehittäminen ja erilaisten harrastetapahtumien sekä -päivien järjestäminen onkin SCL:n näkökulmasta tärkeää. Onnistuneen harrastepäivän pohjalta on helppo jatkaa harrasteliikunnan kehittämistä yhä parempaan suuntaan.

20150919_142702

 

Harrastepäivä Hämeenlinnassa

 

Suomen Cheerleadingliitto järjestää huomenna 19.9.2015 cheerleadingin harrastepäivän Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Paikalle odotetaan jopa yli 100 cheerleadingin harrastajaa eri jäsenseuroista. Osallistujat pääsevät tekemään lajitaitoja ja tapaamaan muita lajin harrastajia. Päivään ohjelmaan sisältyy stunttien, akrobatian, hyppyjen ja tanssin tekemistä. Harrastepäivä on suunnattu seurojen alkeis- ja harrasteryhmille.

harrastepäiväTapahtuman aikana hallilla on cheerleadingista kiinnostuneille suunnattu maksuton tutustumistori, jossa on mahdollista tutustua lajiin. Harrastepäivän varsinainen ohjelma ei sisälly tutustumistoriin.

Cheerleading School Action Dayssa – Uusia taitoja kokeiltiin innokkaasti

 

Suomen Cheerleadingliitto oli mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä School Action Day –tapahtumassa. School Action Dayn ansiosta pääkaupunkiseudun koululaiset pääsivät kokeilemaan monia erilaisia urheilulajeja saman päivän aikana, cheerleading mukaan lukien. SCL:n pisteellä lapset pääsivät harjoittelemaan lajille tyypillisiä taitoja cheerleading-temppuradalla.

WP_20150908_056         20150908_102239

Tapahtuma alkoi kello 10 aamulla ja heti alusta lähtien cheerleading-pisteellä riitti vilinää ja vilskettä. Lapset pääsivät muun muassa kokeilemaan lajitaitoja käytännössä Active Cheer –temppukorttien ohjeiden mukaisesti, harjoittelemaan kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä sekä tekemään erilaisia tasapainoharjoitteita. Uusia taitoja kokeiltiin rohkeasti ja intoa sekä energiaa riitti jokaisella SCL:n pisteellä käyneellä koululaisella.

WP_20150908_049 WP_20150908_025 20150908_134745

Opettajille jaettavat Opettajan Oppaat herättivät kiinnostusta, ja mielenkiintoa cheerleadingin tuomisesta osaksi liikuntatunteja oli paljon. Liiton väkeä pisteellä auttamassa oli jäsenseurojen edustajia. Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut ja liikunnan riemu tapahtumassa oli käsin kosketeltavaa!

Suomen Cheerleadingliitto mukana Liikkuvan Koulun School Action Dayssa

 

Suomen Cheerleadingliitto on mukana liikuttamassa pääkaupunkiseudun koululaisia 8.9.2015 School Action Dayssa Helsingissä. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoitus on tarjota lapsille mahtavia liikuntaelämyksiä ja antaa liikunnanopettajille vinkkejä, miten monenlaista liikuntaa oppilaille voidaan järjestää koulupäivinä. School Action Dayssa oppilaat pääsevät muun muassa kokeilemaan eri lajeja action-pisteillä. SCL:n pisteellä koululaiset pääsevät kokeilemaan cheerleadingiä temppuradalla, jossa on muun muassa airtrack. Liikkuvan Koulun tavoitteena on aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Tärkeää aktiivisessa koulupäivässä on oppilaiden osallisuus, oppiminen sekä liikkeen lisääminen ja istumisen vähentäminen.

SCL:n toimiston väki vastaa yhteydenottoihin 8.9.2015 tapahtumasta johtuen vaihtelevasti.

Lisätietoja tapahtumasta Liikkuvan Koulun sivuilla >>

Vuoden 2015 toinen maajoukkueringin leiri järjestettiin viime viikonloppuna Vierumäellä

 

Vierumäellä 14.-16.8.2015 järjestetty maajoukkueringin leiri kokosi yhteen yli 260 Suomen kovatasoisinta cheerleaderia tyttöjen- ja naisten sarjoista. Lajitaitojen harjoittelun lisäksi urheilijat pääsivät tutustumaan uusiin oheislajeihin sekä osallistumaan urheilijoiden luennoille. Joukkueiden omien valmentajien lisäksi neuvoja lajitaidoissa antoivat liiton lajikouluttajat, naisten cheermaajoukkueen valmentajat sekä valmentajavahvistukset Norjasta.

MJ_rinki_2

 

Lajitaitotreeneissä hiottiin tekniikat kuntoon

Lajitaidoista leirillä käytiin läpi stunttien ja basket-heittojen tekniikkaa. Osa joukkueista oli toivonut valinnaisena myös pyramidien tekniikkaa. Lajitaitoja oli leirin aikana mahdollista tehdä Open Stunt-tunneilla jolloin kaikki kouluttajat olivat paikalla antamassa neuvojaan stunttiryhmille.

Oheislajina harjoittelu oman kehon painolla

Perjantaina maajoukkuerinkiläiset tutustuivat Jukka Rajalan opastuksella kehonpainoharjoitteluun. Pääpaino puolentoista tunnin treenissä oli käsilläseisonnan harjoittelussa. Ranteet joutuivat treenin aikana koville, mutta Jukka antoi jatkoa varten urheilijoille ison määrän ranteita lämmittäviä ja vahvistavia liikkeitä. Hidastempoinen kehonpainoharjoittelu poikkeaa yllättävän paljon totutusta vauhdikkaasta cheerleadingtreenistä. Kehonpainoharjoittelu on cheerleadingin, ja minkä tahansa muunkin lajin rinnalle erinomaista oheistreeniä. Käsinseisonta puolestaan toimii pohjana cheerleadingille ominaisille stunteille ja akrobatialiikkeille.

MJ_rinki_3

 

Urheilija, oma laji ja media

Lauantaina lajitreenien ohella joukkueet sukelsivat median maailmaan Suomen Taitoluisteluliiton viestintäpäällikön Mila Kajaksen johdolla. Julkisuutta ja median kiinnostusta käsiteltiin monesta eri näkökulmasta ja luennon aiheet herättivät paljon ajatuksia. Ryhmätyönä mietittiin omien joukkueiden profiileja ja joukkueiden erottautumiskeinoja. Joukkueet myös pohtivat kiinnostavia tarinoita joukkueen sisällä. Luennon lopuksi jokaisen joukkueen edustaja pääsi kokeilemaan vastaamista median kiperiin kysymyksiin lehdistötilaisuusharjoituksessa. Kaikki harjoitukseen osallistuneet selvisivät jännittävästä tilanteesta hienosti.

MJ_rinki_media2

 

Antidoping – puhtaan urheilun puolesta

Antidoping-luennolla urheilijat pääsivät kuulemaan mitä on antidoping-työ ja miksi sitä tehdään. Jokaisella urheilijalla on oikeus puhtaaseen urheiluun ja reiluun peliin, minkä puolesta antidoping-työtä tehdään. Luennolla päästiin seuraamaan doping-testin kulkua käytännössä, kun yksi urheilija molemmilla luennoilla demonstroi antidopingkouluttaja Pekka Rindellin opastuksella mitä testaustilanteessa tapahtuu. Urheilijoille jaettiin koulutuksessa Urheilijan opas Maailman antidopingsäännöstöön sekä Kielletyt aineet ja menetelmät –julkaisu.

MJ_rinki_ad