Uutiset > Uutiset > Uusi cheerleadingin kv-kisa vuonna 2013: Suomi-Ruotsi maaottelu

Uusi cheerleadingin kv-kisa vuonna 2013: Suomi-Ruotsi maaottelu

Pohjoismaiden yhteistyö jatkuu: PM-kilpailut jatkossa joka toinen vuosi

Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska jatkavat yhteistyötään ja seuraavat Pohjoismaiden mestaruus -kilpailut järjestetään marraskuussa 2014. Kilpailun isäntämaana toimii tuolloin Tanska. Jatkossa kilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Aikaisemmin samassa yhteydessä järjestetty Nordic open -kilpailu lakkautetaan ja junioreiden sarjat lisätään varsinaiseen PM-kilpailuun.

Vuonna 2014 Tanskassa ja siitä eteenpäin PM-kilpailuissa kilpaillaan aina naisten, sekajoukkueiden, junioreiden ja juniorisekajoukkueiden cheer-sarjoissa sekä naisten ja junioreiden tanssisarjoissa. Lisäksi kilpaillaan pienryhmien sarjoissa, joihin kuuluu paristunt -sarja sekä naisten, sekajoukkueiden, junioreiden ja juniorisekajoukkueiden ryhmästunt -sarjat.

Jokainen maa voi jatkossakin lähettää kilpailuihin kolme osallistujaa kuhunkin sarjaan ja kilpailuissa käytetään ECU:n kulloinkin voimassaolevia kilpailusääntöjä. Kaikki Pohjoismaat ovat päättäneet toimia yhteistyössä, jotta PM-kilpailut pysyvät elinvoimaisena kilpailutapahtumana tulevina vuosina.

Uusi cheerleadingin kv-kisa vuonna 2013: Suomi-Ruotsi maaottelu

Pohjoismaisen yhteistyön lisäksi Suomi ja Ruotsi ovat päättäneet tiivistää keskinäistä yhteistyötään. Ensimmäinen cheerleadingin Suomi-Ruotsi maaottelu järjestetään lauantaina 25.5.2013 Suomessa. Jatkossa maaottelun isäntämaa vaihtelee Suomen ja Ruotsin välillä ja kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, aina silloin kun PM-kilpailuja ei järjestetä. Maaottelussa kilpaillaan kaikki samat sarjat kuin PM-kilpailuissa ja käytetään ECU:n kulloinkin voimassaolevia kilpailusääntöjä.

– Onkin jo korkea aika mitata Suomen ja Ruotsin välistä paremmuutta maaottelun merkeissä myös cheerleadingissä. Uusi kansainvälinen arvokilpailu on tervetullut lisä paljon kilpaileville suomalaisjoukkueille, toteaa Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela tiivistyneen yhteistyön merkityksestä.

Suomi-Ruotsi maaottelussa joukkueiden osallistujamäärää ei ole rajoitettu ja sarjoihin on vapaa osallistumisoikeus. Kaikissa sarjoissa kilpaillaan perinteiseen tapaan sijoituksista, mutta samalla joukkueet osallistuvat koko päivän kestävään maaotteluun.

Maaottelun voittaja mitataan erillisellä järjestelmällä, jossa pisteisiin vaikuttaa joukkueen sijoitus sekä sarjaan osallistuvien joukkueiden määrä. Lisäksi voittaja saa kaikissa sarjoissa yhden lisäpisteen. Mitä enemmän sarjaan osallistuu joukkueita sitä paremmat pisteet kyseisestä sarjasta voi saada. Jos sarjassa on vain yksi osallistuja, jää voittajajoukkueen maaottelupisteet vain kahteen pisteeseen, kun voittajajoukkue sarjassa, jossa on kahdeksan osallistujaa, saa yhdeksän maaottelupistettä.

Kilpailun päätteeksi kokonaisuudessaan enemmän pisteitä kerännyt maa julistetaan maaottelun voittajaksi.

 

——————————————–

Maaottelupisteytys

– Maaottelupisteitä annetaan jokaisessa sarjassa sijoitusten ja sarjaan osallistuneiden joukkueiden määrän mukaan, Lisäksi jokaisen sarjan voittaja saa +1 lisäpisteen.

– Esimerkkejä

– Sarjassa on kuusi osallistuvaa joukkuetta, 3 kummastakin maasta:
— sija I = 7 pistettä (= 6 pistettä + 1 voittajan lisäpiste)
— sija II = 5 pistettä
— sija III = 4 pistettä
— sija IV = 3 pistettä
— sija V = 2 pistettä
— sija VI = 1 pist

– Jos sarjassa on ainoastaan yksi osallistuva joukkue, saa joukkue sarjan voitosta vastaavat maaottelupisteet osallistujien määrä huomioiden:
— sija I = 2 pistettä (= 1 piste + 1 voittajan lisäpiste)

– Jos sarjassa ei ole samaa määrää osallistuvia joukkueita molemmista maista, maajoukkuepisteitä jaetaan ainoastaan samalle määrälle. Jos kahdeksan joukkueen sarjassa on viisi (5) suomalaisjoukkuetta ja kolme (3) ruotsalaisjoukkuetta, kaikki ruotsalaisjoukkueet pisteytetään ja kolme parhaiten sijoittunutta suomalaisjoukkuetta pisteytetään:
— sija I Suomi    = 9 pistettä (= 8 pistettä + 1 voittajan lisäpiste)
— sija II Ruotsi = 7 pistettä
— sija III Ruotsi = 6 pistettä
— sija IV Suomi = 5 pistettä
— sija V Suomi    = 4 pistettä
— sija VI Ruotsi = 3 pistettä
— sija VII Suomi = 2 pistettä
— sija VII Suomi = 1 piste

Suomen pisteet sarjassa yhteensä: 18 pist. (9+5+4)
Ruotsin pisteet sarjasta yhteensä: 16 pist. (7+6+3)