Uutiset > Yleinen > Suomi nappasi 10 mitalia cheerleadingin EM-kilpailuista

Suomi nappasi 10 mitalia cheerleadingin EM-kilpailuista

 

Cheerleadingin EM-kilpailut käytiin lauantaina ja sunnuntaina Skotlannin Glasgowssa. Suomesta joukkueita oli mukana jopa 16, kymmenessä eri sarjassa. Suomalaisten menestys oli jälleen huikea ja EM-mitaleja kertyi yhteensä kymmenen. Suomi vaihtoi tämän vuoden alussa Euroopan liittoa, joten nämä olivat kaikkien suomalaisten ensimmäiset ECU:n EM-kilpailut. Pahimmat kilpakumppanit uudessa liitossa löytyvät Norjasta, Saksasta ja Sloveniasta.

Suomi avasi mitalitilinsä heti lauantaina aikuisten sarjoissa kolmella mitalilla. Saaliiksi tuli yksi EM-kulta ja kaksi EM-hopeaa. Sunnuntaina käytiin junioreiden kilpailut, joista Suomi saavutti kolme kultaa, kolme hopeaa sekä yhden pronssin.

”Loistavat EM-kilpailut takana. Kilpailuiden taso oli kova ja Suomi loisti koko viikonlopun. Voimme olla todella ylpeitä ihan jokaisesta Suomen edustajasta”, kommentoi Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela onnellisena tulosten selvittyä.

Tanssijoille EM-kultaa

Naisten tanssisarjassa Suomi otti hienosti kaksoisvoiton kun Funky Dance Team onnistui lavalla erinomaisesti ja nappasi EM-kultaa. Tamperelainen Dream Team Dancers sijoittui hopealle. Pronssia voitti Norjan joukkue.

Tiukassa naisten cheersarjassa Golden Spirit Angels voitti EM-hopeaa lähes virheettömällä kilpailusuorituksella. Kulta ja pronssi menivät Norjan joukkueille ja Suomen toinen edustaja, HAC Elite, sijoittui neljänneksi.

Sekajoukkueiden cheersarjassa HAC Xray sijoittui viidenneksi ja TCS Smash Raptors oli kuudes. Sarjan mitalit menivät Saksaan, Norjaan ja Sloveniaan.

Tyttöjen cheersarjassa Suomelle kaksoisvoitto

Tyttöjen cheersarjassa Suomi otti niin ikään kaksoisvoiton, kun Golden Spirit Whitelighters voitti EM-kultaa ja HAC jr. Elite nappasi EM-hopeaa. Pronssia sai Norjan joukkue.

Junioreiden tanssisarjassa Suomi saavutti myös kaksi mitalia kun Funky Dance jr. voitti energisellä suorituksellaan EM-kultaa ja suomen toinen edustaja Turun Urheiluliitto Jaguars sijoittui upeasti pronssille. Hopeaa voitti Norjan joukkue.

Junioreiden sekajoukkueiden cheersarjassa HAC Extreme voitti EM-hopeaa. Sarjassa kultaa vei Norja ja pronssia Tanska.

Junioreiden ryhmästuntsarjassa Suomi saavutti upeasti kaksoisvoiton kun HAC jr. Love nappasi EM-kultaa ja GS Starlights EM-hopeaa. Pronssia sai Norjan joukkue. Aikuisten pienryhmien sarjoissa Suomi ei yltänyt mitalisijoille.

TULOKSET

Cheer, naiset:

1. Norja, Viqueens 445
2. Suomi, GS Angels 411,5
3. Norja, NRC Tigers 409

4. Suomi, HAC Elite 394

Tanssi, naiset:

1. Suomi, Funky Dance Team 425
2. Suomi, Dream Team Dancers 409,5
3. Norja 408,5

Cheer seka, aikuiset:

1. Saksa 416
2. Norja, NRC Tigers 397
3. Slovenia 391,5

5. Suomi, HAC Xray 364,5
6. Suomi, TCS Smash Raptors 341

Cheer, tytöt:

1. Suomi, GS Whitelighters 448,5
2. Suomi, HAC Junior Elite 428
3. Norja 423,5

Cheer seka, juniorit:

1. Norja 412
2. Suomi, HAC Xtreme 397
3. Tanska 373

Tanssi, tytöt:

1. Suomi, Funky Dance Juniors, 395,5
2. Norja 394,5
3. Suomi, TuUL Jaguars 388,5

Ryhmästunt, naiset:

1. Norja 451
2. Ruotsi 424,5
3. Slovenia 417,5

4. Suomi, HAC L.O.V.E. 410

Ryhmästunt, sekajoukkueet:

1. Norja 448,5
2. Norja 399
3. Slovenia 398

4. Suomi, HAC Warriors 390

Ryhmästunt, tytöt:

1. Suomi, HAC Junior Love 433,5
2. Suomi, GS Starlights 427
3. Norja 412

Paristunt, aikuiset:

1. Saksa 467
2. Saksa 440,5
3. Norja 430

5. Suomi, Sisu cheerleading Korpinen – Tevalin 337