Uutiset > Uutiset > Syksyn kilpailukausi käynnistyy

Syksyn kilpailukausi käynnistyy

 

Syksyn kilpailukausi avataan tulevana lauantaina syyskilpailuissa Kauhajoella. Syksyn aikana cheer-kansalle onkin tarjolla lukuisia kilpailuja, kun marraskuussa kilpailukausi jatkuu Turussa käytävässä SM-karsintakilpailussa ja Vantaalla järjestettävässä Super Cheer kilpailussa. Lisäksi Tanskassa järjestetään Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. SM-finaalin merkeissä kilpaillaan tuttuun tapaan joulukuussa.

Kauhajoen syyskilpailuihin kokoontuu lauantaina yli 1200 urheilijaa 18 eri seurasta. Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahallissa kilpaillaan kymmenessä eri sarjassa. Katso osallistuvat joukkueet täältä.

Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan marraskuussa

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 15.11.2014 Randerssissa, Tanskassa. Suomesta kilpailuihin osallistuu yhteensä seitsemän joukkuetta tai pienryhmää neljään eri sarjaan. Edustusoikeus PM-kilpailuihin on myönnetty kaikissa sarjoissa kolmelle viime vuoden SM-kilpailuissa parhaiten sijoittuneelle joukkueelle. Mikäli joukkue on kieltäytynyt edustusoikeudesta, on se siirretty järjestyksessään seuraavalle joukkueelle.

Naisten cheer-sarjaan suomalaisjoukkueista osallistuu TCS Smash Dragons Turusta ja PCT Flames Tampereelta. Tyttöjen cheer-sarjassa Suomea edustavat HAC jr. Elite Helsingistä, Spirit Shakin’ Blizzard Tuusulasta sekä Jaguars Spirit Athletes Jupiter Jyväskylästä.

Lisäksi pienryhmien sarjoissa suomalaisista kilpailee naisten ryhmästunt-sarjassa Silver Sharks Unique Seinäjoelta ja tyttöjen ryhmästunt-sarjassa HAC FAME Helsingistä.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2012 kilpailua isännöi Ruotsi ja tuolloin Suomi saavutti kilpailuista viisi mitalia.