Uutiset > Yleinen > Suomalaisjoukkueet tavoittelevat mitalisijoituksia cheerleadingin MM-kilpailuissa

Suomalaisjoukkueet tavoittelevat mitalisijoituksia cheerleadingin MM-kilpailuissa

 

Suomalaiset cheerleading-joukkueet osallistuvat tällä viikolla lajin MM-kilpailuihin, jotka järjestetään Orlandossa, Floridassa 23.–24. huhtikuuta. Viime vuonna suomalaisten mitalisaalis oli huikeat kaksi MM-pronssia, jotka saavutettiin naisten cheer-sarjasta ja tanssisarjasta.

”Suomi on yksi cheerleadingin selkeitä kärkimaita, joten kilpailuista voidaan hyvin odottaa MM-mitaleja. Toisaalta joka vuosi mukana on myös uusia maita ja joukkueita, joten kilpailu lähes aina vain edellisestä vuodesta kovenee”, kertoo Suomen Cheerleadingliiton maajoukkuevastaava Anna Sällylä odotuksista tämän vuoden MM-kilpailuihin.

Kilpailu käynnistyy torstaina avajaisilla paikallista aikaa klo 14.00. Suomalaisjoukkueiden sarjat ovat vuorossa perjantaina. Kilpailun tarkat aikataulut löytyvät ICU:n nettisivuilta. SCL seuraa suomalaisjoukkueiden suorituksia ja kisatunnelmia facebookissa.

Suomi kilpailee MM-kisoissa kolmessa sarjassa

Tanssisarjaa varten Suomen Cheerleadingliitto on jo kolmatta kertaa koonnut maajoukkueen, johon kuuluu 14 Suomen parasta cheertanssijaa. Viime vuonna tanssimaajoukkue sijoittui MM-kilpailuissa kolmanneksi ja lähtee tänä vuonna puolustamaan saavuttamaansa MM-pronssia. Myös tänä vuonna odotettavissa on kova kilpailu, sillä tanssisarjaan osallistuu jopa 20 joukkuetta ja taso on tunnetusti korkealla.

Sekamaajoukkue, helsinkiläinen Funky Team Gorillaz sijoittui viime vuoden MM-kilpailuissa viidenneksi ja oli sarjansa paras Euroopan maa. Funky Team Gorillaz on 15-kertainen Suomen mestari ja edustanut Suomea jo lukuisissa MM-kilpailuissa. Tänä vuonna joukkue tavoittelee paluuta mitalisijoille. Sekajoukkueiden taso maailmalla on korkealla ja kilpailu on kovaa, sarjassa kilpailee tänä vuonna kaksitoista joukkuetta.

Naisten maajoukkue, helsinkiläinen HAC Elite on kokenut joukkue, joka luottaa omaan tekemiseensä. Joukkue voitti Suomen mestaruuden joulukuussa järjestetyissä SM-kilpailuissa. HAC Eliten vahvuuksia ovat itsevarmuus ja ajoissa aloitettu valmistautuminen MM-kilpailuihin. Suomi saavutti viime vuoden MM-kilpailuissa naisten sarjassa pronssia ja tavoittelee jälleen mitalisijoitusta. Naisten cheer sarjassa MM-mitaleista taistelee kymmenen joukkuetta.