Uutiset > Yleinen > Tänään jännittäminen alkaa – miten suomalaisjoukkueet onnistuvat tavoitteissaan vuoden 2015 MM-kilpailuissa?

Tänään jännittäminen alkaa – miten suomalaisjoukkueet onnistuvat tavoitteissaan vuoden 2015 MM-kilpailuissa?

 

Cheerleadingin MM-kilpailut alkavat tänään 23.4.2015 klo 14.00 paikallista aikaa avajaisilla. Suomalaisjoukkueet ovat valmistautuneet huolella omiin MM-kilpailusuorituksiinsa ja tulokset nähdään huomenna MM-lavalla. Tätä hetkeä varten on treenattu kovaa ja kohta selviää mitkä sijoitukset Suomen MM-joukkueet lunastavat taidoillaan. Millaista on osallistua cheerleadingin MM-kilpailuihin urheilijan näkökulmasta? Naisten maajoukkueen Viveka ja Anni, tanssimaajoukkueen Taru ja Viivi sekä sekamaajoukkueen Marica ja Henri kertovat miten valmistautuminen MM-kilpailuihin on sujunut ja mitä he odottavat MM-kilpailuilta.

Hyvällä mielellä kohti MM-kilpailuja

Anni_Viveka
Anni ja Viveka edustavat kolmatta kertaa Suomea MM-kilpailuissa. Annin lempikohtia ohjelmassa ovat alkupuolen paristuntit ja heitot sekä tuplakierreheitot. Vivekan lempikohta on lopun pyramidisarja, koska siinä tapahtuu paljon. Joukkueen näkökulmasta molemmat stunttikohdat ovat näyttävät sekä teknisesti vaikeat.

Suomen sekamaajoukkue, naisten maajoukkue sekä tanssimaajoukkue ovat parhaillaan Orlandossa, Floridassa ja tekevät vielä viimehetken valmisteluja ennen MM-kilpailujen huipentumaa. Kaikki joukkueet ovat treenanneet kovaa ja asetettuja tavoitteita on saavutettu. H-hetken lähestyminen nostaa tunnelmaa ja lisää urheilijoiden innostusta.

Olemme treenanneet paljon ja taidot ovat korkeammalla kuin viime kerralla, joten todella hyvin mielin lähdetään MM-kilpailuihin”, kertoo sekamaajoukkueen MM-konkari Marica. ”Suomen edustaminen on minulle aina henkilökohtaisesti iso asia. Odotan kisoja innolla.”

Myös naisten maajoukkueen Vivekalle Suomen edustaminen on merkityksellistä. ”On aina suuri kunnia päästä edustamaan Suomea MM-kilpailuihin.”

Tanssimaajoukkue lähtee kilpailuihin itsevarmalla asenteella. ”Meillä on paketti hyvin kasassa ja odotetaan että päästään lavalle,” kertoo Taru tanssimaajoukkueesta.

Taru_Viivi
Taru ja Viivi edustavat Suomea odottavat innolla MM-kilpailuja. Molempien mielestä koko koreografia on hieno ja lempikohdan valitseminen on vaikeaa. Esille nousee kuitenkin ohjelman ”uusi alku”.

 

Huolellisesta valmistautumisesta onnistuneeseen suoritukseen

Naisten sarjassa Suomea edustaa tänä vuonna viimeistä kertaa seurajoukkue, kokenut HAC Elite. Vivekalle tämän vuoden MM-kilpailuissa edustaminen on myös tästä syystä kunnia. ”Nämä kilpailut jäävät jollain tapaa historiaan tai ainakin tänä vuonna asiaa tulee ajateltua siitä näkökulmasta. Mielestäni joukkue on treenannut ammattimaisemmalla otteella koko tämän kauden. Kun joukkue on näin kokenut, olemme osanneet keskittyä enemmän nimenomaan treenaamiseen.” Viveka osallistuu MM-kilpailuihin kolmatta kertaa.

”Joukkueessamme on yhteensä yksitoista tyttöä, jotka osallistuvat kolmatta kertaa MM-kilpailuihin,” kertoo itsekin kolmatta kertaa naisten MM-edustusjoukkueessa mukana oleva Anni. ”Joukkueen näkökulmasta olemme valmiimpia kuin koskaan,” Anni jatkaa.

Sekajoukkueiden sarjassa Suomea edustaa jo useita kertoja MM-lavalle noussut Funky Team Gorillaz. Kokeneen joukkueen valmistautuminen MM-koitokseen on sujunut hyvin. ”Joukkue on toiminut tosi hyvin yhdessä. Pienistä vaikeuksista huolimatta olemme saaneet paljon aikaan, ” Marica kertoo. ”Olemme saaneet ylläpidettyä niitä taitoja, mitä ohjelmassamme on alun perin tarvittu,” jatkaa Henri sekamaajoukkueesta.

Marica_Haukkis
Marica ja Henri ovat olleet jo useita kertoja edustamassa Suomea MM-kilpailuissa. Henrin lempikohta joukkueen ohjelmassa on ehdottomasti alun toss cupie -kohta, jossa kaikki nousijat nostetaan yhdelle kädelle. Maricalle on yksi heitto henkilökohtaisesti tärkeä ja joukkueen näkökulmasta pyrtsisarjat ovat näyttävä osa ohjelmaa.

Liittojohtoisen tanssimaajoukkueen valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Yksilöiden kohdalla pienet loukkaantumiset ovat saattaneet vaikuttaa treenaamiseen, mutta Tarun mukaan mieltä voi treenata silloinkin kun jalka ei niin korkealle nouse. ”Kaikki ovat saaneet paljon tukea joukkueesta ja porukka on pysynyt todella hyvin yhdessä,” kertoo Viivi tanssimaajoukkueen jäsenten välille syntyneestä yhteishengestä.

Odotukset kilpailuista ovat korkealla

Henrin mielestä yleisön reaktio viime vuosina sekamaajoukkueen ohjelmaan on ollut todella hieno. ”Toivon, että pystymme suorittamaan oman ohjelmamme puhtaasti ja että yleisö innostuu siitä. Totta kai odotan myös, että suorituksella saavutetaan mahdollisimman hyvä sijoitus.”

Naisten maajoukkue lähtee kilpailuihin puolustamaan viimevuotista pronssia ja tavoittelee jopa parempaa sijoitusta tänä vuonna. ”Odotan eniten sitä, että pääsemme suorittamaan ohjelman puhtaasti ja että se riittäisi parempaan sijoitukseen kuin pronssi tänä vuonna,” kertoo Viveka odotuksistaan MM-kilpailuja kohtaan.

Tanssimaajoukkueeseen kuuluu useamman kerran MM-kilpailuihin osallistuneita konkareita sekä ensikertalaisia. Tilanne on Tarun mielestä loistava ja koreografiassakin on paljon uusia elementtejä. ”Ne ovat aika isot kisat, jotka on yleensä tosi hienosti järjestetty. Sitä fiilistähän kisoista odotetaan ja tietysti oman joukkueen suoritusta, sekä muiden suomalaisten joukkueiden suorituksia.” Ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin osallistuvasta Viivistä on mukavaa päästä vähän kauemmas kisaamaan. ”Meillä on tosi hieno koreografia ja on kivaa päästä näyttämään sitä maailmalle.”