Uutiset > Yleinen > Suomelle kolme pronssia cheerleadingin MM-kilpailuista

Suomelle kolme pronssia cheerleadingin MM-kilpailuista

 

Suomi on saavuttanut viime yönä Suomen aikaa Floridassa järjestetyissä cheerleadingin MM-kilpailuissa historiallisen hyvän tuloksen voittamalla yhteensä kolme MM-pronssia. Suomi kilpaili naisten tanssisarjassa, naisten cheer-sarjassa ja sekajoukkueiden cheer-sarjassa ja sijoittui pronssille kaikissa sarjoissa, joihin osallistui. Tämä on Suomelle kaikkien aikojen paras tulos MM-kilpailuista.

Liiton 20-vuotis juhlavuosi jatkuu edelleen juhlavasti ja menestyksekkäästi. On ilo todeta suomalaisjoukkueiden olevan kaikissa pääsarjoissa maailman kovinta kärkeä”, kommentoi Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela suomalaisten MM-tuloksia tuoreeltaan.Suomen_tanssimaajoukkue_2

Suomen naisten tanssijoukkue oli tänä vuonna jo kolmatta kertaa koottu Suomen parhaista cheertanssijoista ympäri maan. Tanssimaajoukkue suoriutui koreografiastaan hyvin ja puolusti upeasti viime vuonna saavuttamaansa MM-pronssia. Tanssisarjaan osallistui tänä vuonna 18 joukkuetta eri puolilta maailmaa ja kilpailu oli erittäin tasaväkinen. MM-kultaa voitti USA ja hopeaa saavutti Japani.

”Kisasuoritus oli kokonaisuudessaan vahva ja energinen, vaikka pientä parannettavaa jäi. Äänekkään yleisön edessä oli mieletön fiilis esiintyä”, iloitsee onnellisen pronssijoukkueen kapteeni Nana Tanttu.

Suomen sekajoukkue onnistui vaativassa koreografiassaan virheettömästi, hurmasi yleisön ja tuomarit ennen kaikkea siistillä, puhtaalla suorituksellaan ja voitti MM-pronssia. Joukkue palasi näin ollen mitalikantaan vuoden tauon jälkeen. Sarjaa aiempina vuosina hallinnut USA:n joukkue jäi hopealle ja MM-kultaa vei Taiwan.

”Tätä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, tuntuu tosi hyvältä! Me oltiin valmiimpia kuin koskaan, ollaan joukkueena puskettu kovaa koko kevät ja tää on se tulos. Tää on vaan niin hienoa!”, kuvailee silminnähden liikuttunut sekajoukkueen kapteeni Marica Wahlström.

Naisten cheer-sarjassa Suomi ylsi niin ikään puhtaaseen suoritukseen ja puolusti tässä sarjassa kolmena edellisvuonna saavutettua MM-pronssia. Piste-eroa joukkue kuroi reilusti umpeen ja tänä vuonna hopea jäi vain muutaman pisteen päähän. Sarjan MM-kultaa voitti USA ja hopealle sijoittui Norja.

suomen_naisten_joukkue_2

 

 

 

Tulokset:

Cheer naiset:

1. USA 707
2. Norja 671
3. SUOMI 668,5

Cheer sekajoukkueet:

1. Taiwan 698,5
2. USA 688
3. SUOMI 654,5

Tanssi:

1.USA 616
2. Japani 606,5
3. SUOMI 566