Uutiset > Yleinen > Tanssimaajoukkueen ensimmäinen leiri 9.-11.10. Vierumäellä

Tanssimaajoukkueen ensimmäinen leiri 9.-11.10. Vierumäellä

Kauden 2016 tanssimaajoukkueprojekti pääsi kunnolla vauhtiin perjantaina 9.10., kun uusi maajoukkue aloitti ensimmäisen yhteisen leirinsä Vierumäellä. Meitä on mukana ennätykselliset 19 tanssijaa eri puolilta Suomea (Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä ja Oulusta). Osa tanssijoista tunsi toisensa jo entuudestaan seurajoukkueen tai edellisvuosien maajoukkueprojektien kautta. Osalle taas lähes kaikki olivat uusia tuttavuuksia. Esittelyiden sekä maajoukkueprojekti- ja leiriasioiden läpikäymisen jälkeen pääsimme vielä harjoittelemaan kunnolla piruetteja ensimmäisenä leiri-iltana. Tunnelma oli innostunut ja osittain jännittynytkin.
Leirin harjoitusten pääpainona olivat tanssitekniikat. Yhtenä leirin päätavoitteena oli joukkueen osaamisen kartoittaminen eri tekniikka-alueilla, minkä pohjalta lähdetään suunnittelemaan tulevaa kilpailuohjelmaa. Tekniikkaharjoitusten lisäksi leiriimme mahtui tanssinostojen ja pariliikkeiden kokeilua, lihashuoltoa ja pom-tanssipätkän opettelua. Sunnuntain viimeisen treenin kruunasikin pom-pätkän esittäminen, missä päästiin kunnolla itse asiaan: tanssimaan, irrottelemaan, fiilistelemään ja ilmeilemään ;).

Tärkeä osa leiriä oli toisiin tutustuminen ja joukkueen muodostuminen. Urheiluopistolla järjestetyt leirit ovat tämän kannalta hyviä, kun harjoitusten lisäksi myös majoitumme ja käymme syömässä yhdessä. Lisäksi tauoilla ja treenien aluksia teimme erilaisia tutustumisleikkejä. Perustietojen lisäksi joukkuekavereista selvisikin hauskoja ominaisuuksia. Pääsimme myös ideoimaan yhdessä tanssimaajoukkueelle uutta kilpailupukua.

Jokainen pääsi kertomaan syynsä, miksi hakeutui mukaan tanssimaajoukkueeseen. Syitä löytyikin laidasta laitaan. Monella tärkeimpänä nousi esiin oma kehittyminen tanssijana sekä se, että on upeaa päästä edustamaan Suomea ja kokemaan MM-kilpailujen tunnelma. Esille tuli myös se, että Suomen cheertanssi kehittyy maajoukkueprojektien myötä. Tälle vuodelle onkin todella hyvät lähtökohdat, kun kokemusta on usealta edelliseltä vuodelta niin liiton, valmentajien, koreografin ja osan tanssijoista kohdalla. Meidän tuli keksiä myös vähemmän olennaisia syitä, ja näitä olivat muun muassa Orlandon lämpöön, outletteihin ja huvipuistoihin pääseminen kilpailureissun myötä ;).

Meidän lisäksi Vierumäellä leireili samaan aikaan naisten cheermaajoukkue, joka oli nyt ensimmäistä kertaa SCL:n kokoama ja johtama tanssimaajoukkueen tapaan. Meille oli järjestetty yhteinen luento, jossa käsiteltiin palautumista ja vammojen ennaltaehkäisyä. Aihe on todella tärkeä monille maajoukkueurheilijoista, sillä suurin osa harjoittelee lisäksi seurajoukkueessa ja harjoittelutahti on kova. Lisäksi molemmilla maajoukkueilla oli valokuvaukset, joissa otettiin yhteis-, joukkue-, yksilö- ja ohjelmakuvia. On hienoa, että pääsemme kokoamaan vahvaa ja isoa Suomen edustusta MM-kilpailuja varten jo näin etukäteen Suomessa.

Sunnuntai-iltapäivällä tunnelma oli leirin päätteeksi totta kai väsynyt tehokkaasta treenaamisesta. Sovimme harjoiteltavista tekniikoista ja saimme kotitehtäväksi kuvata muutamia tekniikoita videolle. Meillä on kasassa todella taitava joukkue. Tämä ruokkii jokaisen kehitystä, sillä se kun näkee jonkun tekevän jonkin tekniikan upeasti, halu kasvaa opetella itse sama yhtä hienosti. Tutustuimme toisiimme jo hyvin leirin aikana, ja fiilis oli leirin päätteeksi rento, vapautunut ja kannustava.
Innolla joulukuun koreografialeiriä odottaen,

Tanja, Emmi ja Arla