Uutiset > Yleinen > Tanssimaajoukkueen leiri 19.2.- 21.2.2016

Tanssimaajoukkueen leiri 19.2.- 21.2.2016

Tanssimaajoukkueen neljäs leiri järjestettiin Helsingissä. Perjantain leiripäivä alkoi pirteästi tanssimattojen roudausprojektilla. Valmentajat, osa tanssijoista ja korvaamattomat tukijoukot siirsivät SCL:n kisatanssimatot Kumpulan treenisalille perjantain ja sunnuntain harjoituksia varten. Matoilla tanssiminen oli äärimmäinen etu, sillä tossun alla matot tuntuvat aivan eriltä kuin parketti tai muut lattiamatot. MM-kisoissa tanssitaan matoilla ja onkin tärkeää saada heti mahdollisimman samankaltainen tuntuma päkiöiden alle.

Perjantain ensimmäinen tanssitreeni oli melkoinen shokkikierros. Kun ohjelmaa oli treenattu seurajoukkueissa pienissä porukoissa, tai osa tanssijoista yksin, niin kuvioiden paikat ja etäisyydet eivät aivan heti napsahtaneet. Kuvioiden tarkistuksen jälkeen homma alkoikin sujumaan ja päästiin tosissaan vauhtiin! Ohjelma lähtikin nopeasti nousukiitoon ja teimme ahkerasti toistoa koko joukkueen voimin.
Lauantaina aloitimme fyysisesti kevyemmin, psyykkisillä harjoitteilla. Keskustelimme joukkueen merkityksestä, voimasta ja vahvuudesta ja siitä kuinka jokainen urheilija on osa tätä suurta kokonaisuutta luottamuksellaan toisiaan ja valmentajia kohtaan. Jokainen urheilija teki myös lupauksia itselle ja joukkueelleen sen mukaan mitä ominaisuuksiaan koki tärkeäksi maajoukkueen kannalta kehittää projektin myötä. Lupauksissa toistuivat paljon joukkuekavereiden tukeminen, kannustaminen ja kehuminen. Moni lupasi myös olla itselle armollisempi ja keskittyä positiivisiin näkökulmiin kritiikinkin pohjalta. Virhe on aina mahdollisuus oppia!
Psyykkisen osuuden jälkeen jatkoimme, positiivisen asenteen mielessä pitäen, tanssitreenin pariin. Kuviot sujuivat jo paljon paremmin, minkä huomasikin rohkeammasta tekemisestä. Kuvasimme ensin muutamia neljäsosia, joista jatkoimme sitten kolmasosiin. Kolmasosia tehtiin sekä yhdessä että pikkuryhmissä. Pikkuryhmien idea oli se, että yksi tekee ja muut antavat positiivista ja rakentavaa palautetta. Fiilis oli kaikilla erittäin hyvä, minkä huomasi hyvästä tekemisestä ja upeista ilmeistä! Treeneistä jäi mahtava fiilis! Suoraan treenisalilta lähdettiin viettämään ansaittua ja mukavaa lauantai-iltaa kiinalaiseen ravintolaan. Lauantai sai ihanan päätöksen hyvän seuran ja ruoan parissa.
Sunnuntaina oli luvassa ensimmäinen esiintyminen, pienelle mutta mahtavalle yleisölle, tanssimatoilla ohjelman puolikkaiden parissa. Ensin lämmiteltiin ja fiilisteltiin yhdessä. Taustalla soi tanssijoiden valitsemia biisejä, jotka olivat heille itselle merkityksellisiä tai jollain tapaa toivat mieleen tärkeitä hetkiä lajin parissa. Tunnelma salissa oli keskittynyt; ensiesiintymiseen kuuluva adrenaliini näkyi jo yllättävän korkeille nousevina hyppyinä ja vahvoina piruetteina. Siinä sitten valmentajat hämmästelivät, miten ne aamulla totaalijumissa olleet jalat vielä leirin viimeisenä päivänä noin nousivat :D. Luotto joukkueeseen oli vankka – pääsisipä jo lavalle! Puolikkaat esitettiin kahteen kertaan. Alkujännitys katosi ensimmäisen puolikkaan jälkeen, ja itsestä sai heti enemmän irti, kun tarpeeton tärinä oli karistettu ohjelman ensimmäiseen minuuttiin. Toiset puolikkaat sujuivat jo rutinoidummin, rennon itsevarmasti, ja yleisöltä saimmekin ihania kommentteja ja arvokasta rakentavaa palautetta. Joukkueen yhteentanssiminen oli sunnuntain esiintymisissä huikeimmillaan, jokainen tanssija antoi kaikkensa ja parhaansa yhtenäiseen suoritukseen. Tanssin palo oli välittynyt myös katsojille! Oli upeaa huomata, miten ohjelma oli jo helmikuussa esitettävässä kunnossa. Jää vain nähtäväksi, miten hyvältä suoritus kahden kuukauden kuluttua Floridassa näyttää! Sitä ennen paljon puolikkaita, pian kokonaisiakin, sekä hikeä, naurua ja rakkautta lajia kohtaan! 🙂

Treeniterveisin Emilia, Lyyra ja Malla