Uutiset > Valiokuntien blogi > Tuomariblogi | Tuomariesittelyt 2

Tuomariblogi | Tuomariesittelyt 2

 

Tuomariesittelyjen toisessa osassa Henni Katajisto, Liisa Eteläsaari ja Riikka Taivassalo vastaavat kuuteen kysymykseen tuomarointiin liittyen.

1. Miten olet tullut lajin pariin?
2. Mitä muuta olet tehnyt lajin parissa kuin tuomaroinut?
3. Miksi tuomarointi innostaa/kiinnostaa?
4. Joku hauska/ikimuistoinen/hassu muisto lajin parista
5. Mikä tuomaroinnissa on haastavinta?
6. Terveisiä joukkueille

Henni Katajistotuva_henni

1. Ala-asteen ykkösluokalla, 90-luvun lopulla, meidän koulussa kävi paikallisesta seurasta väkeä esittelemässä lajia. Kiinnostuin heti, kävin kokeilemassa kerran ja sille tielle jäin…

2. Aikaa paljon on tullut tehtyä. Harrastin itse pitkään ja valmennus tuli mukaan kymmenisen vuotta sitten. Seuratoiminnassakin olen ollut mukana ja vuoden alusta olen ollut mukana perustamassa uutta seuraa. Se on ollut aika jännittävää. Maskotti-sarjaa olisin aina halunnut kokeilla… Jos sellainen vielä joskus tulee, lupaan osallistua!

3. En oikein osaa lyhyesti sitä selittää. Olen aina ollut aika analyyttinen persoona, mitä ohjelmiin tulee. Tämä tuntuu vaan tosi omalta jutulta. Lisää  aivoituksiani aiheesta voi lukea keväällä kirjoittamastani tuomariblogitekstistä!

4. Aivan mahdotonta valita yhtä! Ne taitavat löytyä kuitenkin jostain omilta mini- ja junnuvuosilta tai ensimmäisiltä vuosilta valmentajana.

5. Ajanpuute kisoissa!

6. Olkaa ahkeria, turvallisia treenejä ja kisoissa nähdään 😉

Liisa Eteläsaarituva_liisa

1. Näin 16 vuotta sitten tanssikoulun seinällä mainoksen perustettavasta tanssijoukkueesta. Hain ja pääsin joukkueeseen. Siitä alkoi cheertanssiurani Funky Dance Teamissa.

2. Tanssinut 6 vuotta ja valmentanut eri ikäisiä n. 10 vuotta.

3. Haluan antaa cheertanssille lajina oman panokseni ja kertyneen osaamiseni tuomaroinnin kautta. Pyrkimykseni on antaa osaavaa ja puolueetonta arviointia joukkueiden kilpailuohjelmista ja tanssiteknisestä osaamisesta.

4. Ensimmäiset Mm-kisani Japanissa 2001. Maa ja kisat olivat ensikertalaiselle ikimuistoiset. Isäni Liisa-täti työskenteli Tokiossa ja seikkailua väritti lisäksi toistemme kadottaminen Tokion metron ihmisvilinässä.

5. Havainnoida tarkasti montaa asiaa yhtä aikaa.

6. Nauttikaa treeneissä ja lavalla! 🙂

Riikka Taivassalotuva_riikka

1. Aloitin 9-vuotiaana yhdessä Suomen ensimmäisistä minijoukkueista, silloin seura toimi nimellä Colts. Siskoni harrasti saman seuran junioreissa ja häntä tietysti ihailin ja halusin mukaan myös. Myöhemmin seurasta tuli Golden Spirit. Siskolleni cheerleading jäi vain nuoruusvuosien harrastukseksi mutta minulle siitä tuli elämäntapa.

2. Harrastin aktiivisesti 15 vuotta. Samoihin aikoihin loppuvaiheessa myös valmensin kilpailevaa minijoukkuetta ja myöhemmin junioreiden edustusjoukkuetta. Aikuisiällä kun aktiiviura oli jo ohi, valmensin muutaman vuoden alkeisminijoukkuetta. Olen kuulunut myös seuran ja liiton hallitukseen. Tällä hetkellä toimin myös SCL:n puheenjohtajana.

3. Tuomarointi on ehdottomasti paras tapa pysyä kiinnittyneenä lajiin ja nähdä kehitys joka vuosittain suomalaisissa ja muun maailman joukkueissa tapahtuu. Tuomarointi on tapa auttaa joukkueita, se innostaa joka kerta kun voi antaa palautteen josta on joukkueelle ja valmentajille seuraavalla kerralla hyötyä.

4. Se tunne kun rankan ja kiireisen kisapäivän jälkeen iltahämärissä tuomareiden bussista puhkeaa rengas. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin ja hyvä ettei sattunut menomatkalla, se olisi ollut pahempi juttu.
Valmentajana on ikimuistoisinta nähdä kun lapsesta, jonka itse on nähnyt, kun hän ensimmäisen kerran tulee treeneihin kokeilemaan lajia, tulee innostunut ja kunnianhimoinen urheilija.

5. Haastavinta on pisteyttää hyvin tasaväkiset joukkueet niin että he saisivat pisteistä palautetta siitä mikä erotti heidät toisesta joukkueesta. Haastavia ovat erityisesti sarjat joissa on paljon joukkueita. Omaa ajattelua pitää tuomarina jatkuvasti haastaa ja olla mukana lajin uusimmissa trendeissä, että pysyy skarppina.

6. Esiintyminen kilpailuissa  on teidän hetki, nauttikaa siitä, ottakaa kaikki irti! Tehkää pitkä ura, johon mahtuu monenlaista, yhdet kilpailut eivät koskaan määritä sitä, mitä olette tai mitä teistä voi vielä tulla.