Uutiset > Yleinen > Tuomariblogi | Tuomariesittelyt 3

Tuomariblogi | Tuomariesittelyt 3

 

Monet cheer-tuomarit ovat mukana monipuolisesti lajissa. MM-kisojen alla tuomariesitteluissä naisten maajoukkuevalmentaja Maria Wahlroos. Myös Päivi Isokytö ja Eeva Vaarasalo vastasivat kuuteen kysymykseen tuomarointiin liittyen.

1. Miten olet tullut lajin pariin?
2. Mitä muuta olet tehnyt lajin parissa kuin tuomaroinut?
3. Miksi tuomarointi innostaa/kiinnostaa?
4. Joku hauska/ikimuistoinen/hassu muisto lajin parista
5. Mikä tuomaroinnissa on haastavinta?
6. Terveisiä joukkueille

 

Maria WahlroosTuva_maria_waahlroos

 1. Kaveri näki Hesarissa ilmoituksen Roostersin alkeiskurssista. Käytiin kokeilemassa ja täällä olen edelleen.
 2. Urheillut, valmentanut seurajoukkuetta ja maajoukkuetta, kouluttanut seurassa ja liitolle sekä ollut seuran hallituksessa. Ehkä vielä jotain pienempiä tehtäviä, jotka eivät heti muistu mieleen. Ennen kaikkea aina nauttinut lajin parissa olosta.
 3. Pohjimmalla on tietysti innostus ja kiinnostus tätä upeaa lajia kohtaan. Uskon että hyvin tehty tuomarityö vie myös cheerleadingia eteenpäin. Minulle on tärkeää päästä tekemään kilpailusta reilua, oikeudenmukaista ja tasapuolista. On hienoa nähdä kun joukkueet ovat harjoitelleet ja valmistautuneet hyvin sekä nauttivat matolla olosta. On erityisen mukavaa kun saa antaa hyviä pisteitä joukkueille hyvästä suorituksesta tai loistavista oivalluksista koreografiassa. Eikä tietenkään haittaa, että pääsee seuraamaan ohjelmia aitiopaikalta.
 4. Yhden yksittäisen muiston esille nostaminen on hankalaa. Tietysti kaikki reissut lajin parissa ovat jääneet mieleen. Tuomarina on aina yhtä kivaa nähdä joukkueen aito ilo hyvin sujuneen esityksen jälkeen.
 5. Paine pysyä aikataulussa. Olisi aina mukavaa ehtiä kirjoittamaan enemmän kommentteja joukkueille. Haluaisin avata enemmän ajatuksia pisteiden takana. Pyrin siihen, että kaikista kaavakkeista löytyy joku kommentti, mutta yleensä niitä ehtii kirjoittamaan paljon vähemmän kuin haluaisi.
 6. Treeni-iloa kevääseen! Jatkakaa hyvää tekemistänne! On kivaa, kun Suomessa on niin paljon osaamista niin laajalla.

Päivi IsokytöTuVa_Päivi

 1. Ystäväni kautta vuonna 1995.
 2. Harrastanut junioreissa ja aikuisissa, valmentanut kaikkia ikätasoja, toiminut seura-aktiivina mm. valmennusvastaavana. Olin myös SCL:n hallituksessa jäsenenä kaksi kautta.
 3. Tuomarityössä pääsee olemaan mukana hienon lajin parissa kun oma aktiiviura harrastajana ja valmentajana on ohi. Pääsee vaikuttamaan lajin kehitykseen ja suuntaukseen vähän eri kulmasta.
 4. Vuosia sitten harjoittelimme naisten joukkueen kanssa SM kilpailuihin Helsingissä. Treenien aikana ihmettelimme viereisestä tilasta kantautuvaa musiikin melua ja möykettä. Lounastauon aikana hoksasimme että olimme päätyneet keskelle Megadeth-yhtyeen musiikkivideokuvauksia 🙂
 5. Toisinaan sarjat ovat pitkiä ja joukkueet hyvin tasaisia. Vaatii taitoa ja keskittymistä että löytää ne pienet erot.
 6. Teette hyvää työtä ja jaksakaa puskea eteenpäin vaikeinakin hetkinä. Suomessa tehdään hienoa työtä lajin parissa!

Eeva VaarasaloTuva_EevaVa

 1. Olen tullut lajin pariin 90-luvun alkupuolella kun pienenä tyttönä kävin jääkiekkopelissä ja ihastelin Ilveksen cheerleadereita. Olihan kiinnostavaa harrastusta pakko päästä kokeilemaan ja sillä tiellä ollaan edelleen.
 2. Olen aloittanut lajin ensin harrastajana ja tämän jälkeen siirryin valmentajaksi. Valmennusura päättyi kaksi vuotta sitten, joten tämän jälkeen oli luonnollista siirtyä tuomaripöydän taakse. Olen myös lähes koko harrastusuran ajan ollut mukana seuran toiminnassa joko hallituksessa tai jaoston johtokunnassa.
 3. Halu pysyä rakkaan lajin parissa on kova ja koska elämäntilanne ei anna periksi olla viikoittain harjoituksissa harrastajana tai valmentajana, on tuomarointi erittäin mieluinen tapa pysyä lajin parissa mukana.
 4. Reilu 20-vuoden aikana olen kokenut useita hauskoja, ikimuistoisia ja hassuja muistoja lajin parista. Erityisesti ulkomaan kilpailumatkat ovat olleet niitä parhaimpia.
 5. Tuomaroinnissa haastavinta ovat ehdottomasti pitkät sarjat, joissa joukkueita on reilu kaksikymmentä. Heidän arvosteleminen ja oikeaan järjestykseen saaminen tuottaa välillä haasteita ja vaatii erityistä keskittymistä.
 6. Tsemppiä kaikille kevätkauden harjoitteluun! Nähdään kilpailuissa 🙂