Uutiset > Yleinen > Cheerleading Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamien lajien joukkoon

Cheerleading Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamien lajien joukkoon

Kansainvälinen Olympiakomitea on tiistaina hyväksynyt cheerleadingin ja sen kansainvälisen lajiliiton International Cheer Unionin KOK:n tunnustamien lajien joukkoon. ICU:lle on myönnetty kolmevuotinen ehdollinen jäsenyys samaan aikaan thainyrkkeilyn kanssa. Uusien lajien hyväksymisen myötä tunnustettuja olympialajeja, jotka eivät vielä ole olympiaohjelmassa, on nyt 37. Näiden joukosta valitaan tulevaisuudessa uudet olympialajit.

Tämä on upea uutinen cheerleadingille. Laji on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia ja Suomessakin lajin harrastajia on jo yli 7 000. Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamana lajilla on entistä paremmat mahdollisuudet saavuttaa tavoitteensa ja olla tulevaisuudessa uusien olympialajien joukossa. Meille Suomessa tämä merkitsee myös parempia vaikutusmahdollisuuksia kotimaisten urheilujärjestöjen joukossa”, iloitsee Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Valo ry:n ja Suomen Olympiakomitean yhdistymisen myötä Suomen Cheerleadingliitto on ensi vuodesta lähtien myös Suomen Olympiakomitean jäsen.

Suomi kuuluu cheerladingin kärkimaihin. Tämän vuoden MM-kilpailuissa suomalaiset voittivat kaksi MM-mitalia, yhden hopean ja yhden pronssin. EM-kilpailuissa mitaleja saavutettiin yhteensä kahdeksan. Tulevana lauantaina Helsingissä kilpaillaan cheerleadingin Suomen mestaruuksista.

”Tämä uutinen tuli meille suomalaisille loistavaan aikaan ja voimme juhlistaa sitä vuoden päätapahtumassamme SM-kilpailuissa tulevana viikonloppuna. Luvassa on huippucheerleadingia ja kovaa kilpailua, kun jaossa on SM-tittelin lisäksi edustusoikeudet kansainvälisiin kilpailuihin”, Taivassalo toteaa.