Uutiset > Yleinen > Lisenssien myynti kaudelle 2017 avataan 2.1.2017

Lisenssien myynti kaudelle 2017 avataan 2.1.2017

Vuoden 2017 lisenssimyynti avataan maanantaina 2.1.2017. Tammikuun 2017 aikana ostettujen vakuutuksellisten lisenssien Sporttiturva-vakuutukset astuvat voimaan 1.1.2017 alkaen. Lisenssien korotustoiminto tulee käyttöön tammikuun 2017 aikana.

SCL:n lisenssimyynti siirtyy Sporttirekisteristä Suomisport-järjestelmään

SCL on mukana Valo ry:n valtakunnallisen Sporttirekisterin uudistamisen pilottihankkeessa ja vuoden 2017 alusta lähtien SCL siirtyy käyttämään uutta lisenssienhallintajärjestelmää. Pilotin ensimmäinen vaihe on lisenssimyynnin käynnistäminen.

SCL:n lisenssien myynti siirtyy Suomisport-palvelun alle ja vuodesta 2017 alkaen lisenssit ostetaan osoitteesta www.suomisport.fi. Uusi järjestelmä helpottaa lisenssin ostoa ja lisenssi on mahdollista maksaa useammalla eri maksutavalla. Suomisport on nykyaikainen järjestelmä, joka ohjaa lisenssin ostajaa prosessin aikana. Uusi järjestelmä on käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen.

Muutokset lisenssinostoprosessiin

Suomisport-palvelussa lisenssit ostetaan oman profiilin kautta ja ensimmäisellä ostokerralla ostajan tulee rekisteröityä palveluun. Palveluun kirjaudutaan joko puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella. Oman profiilin kautta ostaja pääsee itse lisenssinostotoimintoon.

Lapselleen lisenssiä ostava vanhempi
Niissä tapauksissa, kun vanhempi ostaa lapselle lisenssiä, vanhemman tulee ensin itse luoda profiili itselleen. Lasten profiilit luodaan vanhempien alle.

Lisenssin osto
Lisenssin ostolla ostaja valitsee ensin lajin ja lajiliiton. Tämän jälkeen valitaan lisenssi, jonka jälkeen lisenssiin liitetään tarvittaessa vakuutus. SCL:lla lisenssivalikossa valitaan ensin lisenssin hallinto-osa ja tämän jälkeen vakuutus.

Lisenssin maksaminen
Suomisportin kautta SCL ottaa käyttöön lisenssien maksuun Maksuturva-palvelun. Suomisportissa on tästä johtuen mahdollista maksaa useammalla eri maksutavalla. Maksu tapahtuu joko verkkomaksulla tai laskulla. Laskulla peritään Maksuturvan laskutuslisä. Lisenssi kirjautuu maksetuksi heti. Mahdolliset perintätoimenpiteet hoitaa Maksuturva.

Ohjeet lisenssin ostoon

Lisätietoa lisensseistä