Vuoden 2023 junioriedustajat

Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään Orlandossa, Yhdysvalloissa 19.-21.4.2023. Aikuisten liittojohtoisten maajoukkueiden lisäksi MM-lavalla nähdään Suomen väreissä kolme upeaa juniorijoukkuetta. Edustusoikeudet ratkottiin Start Etelä-kilpailun yhteydessä järjestetyssä MM-karsintakilpailussa Vantaalla lauantaina 10.12.2022.

MM-kilpailuiden juniorisarjassa urheilijat ovat 15-18 -vuotiaita. Viime kauden tapaan joukossa on useamman seuran yhteistyöprojekteja.

Team Finland Junior All Girl

Tyttöjen cheer-sarjassa Suomea edustaa tulevissa MM-kilpailuissa Team Finland Junior All Girl -joukkue, joka on neljän seuran yhteistyöprojekti. Joukkueen toiminnassa on mukana helsinkiläiset Funky Team, Golden Spirit ja HAC sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders.

Joukkue saavutti MM-karsintakilpailun voiton selvällä erolla ja lunasti siten MM-edustuspaikan huhtikuussa 2023 järjestettäviin MM-kisoihin.

Joukkueen valmentajat: Amanda Alinikula, Emilia Granholm ja Nina Nyberg.

Vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomi saavutti tyttöjen cheer-sarjassa hopeaa.

Team Finland Junior Coed

Junioreiden sekacheer-sarjassa Suomea edustaa Team Finland Junior Coed, joka on niin ikään neljän seuran yhteinen projekti. Joukkueen toiminnassa on mukana helsinkiläiset HAC, Funky Team ja Golden Spirit sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders.

Joukkue oli MM-karsintakilpailuissa sarjansa ainoa osallistuja.  Joukkueen urheilijat tulevat kuitenkin peräti yhdeksästä eri joukkueesta, joten kasassa on Suomen kovimmat juniori-ikäiset sekacheer-urheilijat.

Joukkueen valmentajat: Henri Haukkovaara, Sofia Rissanen ja Katja Uusitalo.

Vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomi jäi niukasti ulos mitaleilta junioreiden sekacheer-sarjassa.

Team Finland Junior Pom

MM-edustusoikeuksista käytiin kovin taistelu junioreiden cheertanssi-sarjassa. Voittajaksi ja Suomen MM-edustajaksi kruunattiin espoolainen FDE Junior Pom, joka käyttää itsensään nykyisin nimeä Team Finland Junior Pom.

Joukkueen valmentajat: Maija-Helenä Mälkiä, Eveliina Vainikainen ja Annemari Valli.

Vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomi saavutti tyttöjen cheertanssi-sarjassa neljännen sijan.