Yläkoululeiritys ja Pro-leiritys

SCL ja Suomen Urheiluopisto Vierumäki aloittavat yhteistyössä kaksi uutta juniori-ikäisille urheilijoille suunnattua leiritystä Vierumäellä kaudella 2022–2023. Leiritykset ovat cheerleadingin yläkoululeiri yksilöille ja PRO-leiritys yhteistyössä muodostelmaluistelijoiden kanssa joukkueille. Lue lisää täältä!

Yläkoululeirityksen hakuaikaa on jatkettu 12.8. saakka.

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa, joka on suunnattu 7–9-luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille. Yläkoululeiritys toteutetaan leiritysjakso-kokonaisuutena, jossa urheilija on pääsääntöisesti Vierumäellä leirillä su-to jakson 4 leirillä lukuvuoden aikana.

Yläkoululeiritysten painopisteinä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Leirityksellä nuori siis pääsee kehittämään itseään intensiivisessä lajivalmennuksessa, oppimaan urheilijan elämänhallintaan liittyviä taitoja sekä opiskelemaan kouluaineita. Leirille osallistumisen ehdoton edellytys onkin opiskelujen mallikas hoitaminen.

Leiritys on osana juniori-ikäisen cheerleaderin ja cheertanssijan urheilijan polkua ja sitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä lajiliiton kanssa. Leiritys on suunnattu urheilu-urasta haaveileville tavoitteellisesti urheileville tytöille ja pojille.
Cheerleadingin yläkoululeiritys on suunnattu vuonna 2007–2009 syntyneille tasoilla 3–5 kilpaileville urheilijoille. Cheertanssin yläkoululeiritykseen voi hakea mukaan kaikki vuonna 2007–2009 syntyneet cheertanssia harrastavat urheilijat.

Lue lisää yläkoululeirityksestä täältä.

Leiritysaikataulu;

1.leiri 25.-29.9.2022
2.leiri 20.-24.11.2022
3.leiri 22.-26.1.2023
4.leiri 26.-30.3.2023

 

Pro-leiritys (Vierumäki)

Pro-leirityksessä joukkuetta kehitetään kokonaisvaltaisesti, oppia saavat urheilijoiden lisäksi valmentajat ja joukkueen muut toimihenkilöt. Cheerleadingin pro-leiritys on tarkoitettu juniorisarjoissa tasoilla 3–5 kilpaileville cheerleadingjoukkueille, joiden tavoite on edetä kohti oman sarjansa kärkeä. Leirityksiin sisältyy lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, luentoja ja kehityksen seurantaa. Joukkueet saavat leirien välille tehtäviä, jotka tukevat joukkueen kasvua kohti terävintä kärkeä.
voit lukea lisää täältä: https://vierumaki.fi/cheerleading (alalaita)

Cheerleadingin Pro-leiri Vierumäellä

Kilpacheerleadingin Pro-leiri on tarkoitettu level 4–5 sarjoissa kilpaileville joukkueille, joilla on tavoite ja mahdollisuus edetä kohti oman sarjansa kärkeä. Tärkein hakukriteeri mukaan haluaville on motivaatio kehittää joukkuetta kokonaisvaltaisesti. Olisi toivottavaa, että seuralla olisi riittävästi urheilijamateriaalia ja resursseja etenemiselle kohti SM-tasoa/ ylempiä leveleitä, jotta osaamisen lisääminen saadaan hyödynnettyä seurassa pitkäjänteisesti.

Pro-leiritoiminnassa kehitytään kokonaisvaltaisesti joukkueena; osaamista jaetaan urheilijoille, valmentajille ja joukkueen tukihenkilöille (joukkueenjohtajat ja vanhemmat). Pro-leirityksiin sisältyy lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, luentoja ja kehityksen seurantaa. Joukkueet saavat leirien välille tehtäviä, jotka tukevat joukkueen kasvua kohti terävintä kärkeä.

Vaikka Pro-leirikokonaisuus on ennalta suunniteltu, Pro-leirille valitut joukkueet pääsevät vaikuttamaan erityisesti lajisisältöön, missä keskitytään juuri joukkueelle tärkeisiin aiheisiin. Pro-leiritiimissä työskentelee psyykkisen ja fyysisen valmennuksen, opetuksen, draamapedagogiikan ja kehityksen seurannan ammattilaisia, ja lajivalmennuksesta vastaavat Jenni Virta ja myöhemmin julkaistava toinen valmentaja.

Kilpacheerleadingin Pro-leiri toteutetaan yhdessä saman ikäisten muodostelmaluistelu-urheilijoiden kanssa, joten leiri on samalla ainutlaatuinen mahdollisuus yhteistyöhön ja oppimiseen yli lajirajojen!

Pro-leiritys logo

Mitä joukkue, urheilijat, valmentajat ja muut toimihenkilöt saavat Pro-leiriltä?

JOUKKUEELLE

 • Treenivinkkejä ja palautetta valmennuksen ammattilaisilta
 • Lajiharjoitukset ammattivalmentajien johdolla
 • Fyysinen testaus ja testitulosten seuranta
 • Fysiikkaharjoittelua
 • Mentaalivalmennusta ja keinoja ajattelutaitojen harjoittamiseen
 • Ravintoneuvontaa
 • Ilmaisu- ja esiintymisharjoittelua
 • Ainutlaatuinen kokemus yhdessä muodostelmaluistelijoiden kanssa

VALMENTAJALLE

 • Valmentajien omat workshopit leirin sisällöstä
 • Fysiikkakartoituksen tulokset ja ideoita fysiikkaharjoitteluun
 • Harjoitteluideoita ja lajiyhteistyötä muodostelmaluisteluvalmentajien kanssa
 • Ideoita koreografian ja ilmaisun vahvistamiseen
 • Tukea mentaalivalmennukseen, esimerkiksi motivointiin ja kisajännityksen hallintaan

TUKIHENKILÖILLE

 • Joukkueenjohtajan roolin selkeyttäminen
 • Apua urheilijan ravinnon ja palautumisen hallintaan

Leiritysten ajankohdat:
24.-26.8.2022
12.-14.12.2022
6.-8.3.2023

Hinta:
252€/leiri


NÄIN HAET LEIRITYKSEEN:

Leiritykseen haetaan mukaan alla olevan hakulomakkeen kautta. Haku päättyy 12.8.2022.

Lomake löytyy täältä.