Hit-kampanja

Mikä on Hit-kampanja?

Hit-ohjelmalla tarkoitetaan vähennyksetöntä, teknisesti puhdasta ja yhdenaikaisesti suoritettua kilpailuohjelmaa. Kampanjan tavoitteena on kannustaa seuroja ja joukkueita rakentamaan sopivan taitotason mukaisia turvallisia kilpailuohjelmia. Hitin saavuttaneet seurat palkitaan jakamalla niiden kesken 10 000 € palkintoraha sekä Hit-kunniamerkit kilpailukauden 2020 lopussa.

Miten Hit-kampanjaan pääsee mukaan?

Kampanjaan ilmoittaudutaan seurakohtaisesti, jolloin kaikki seuraa edustavat kilpailuihin osallistuvat joukkueet ovat mukana kampanjassa. Mukaan voi ilmoittautua 3.5.2020 asti oheisella lomakkeella.

Ilmoittautumislomake

Seurat hyväksyvät ilmoittautumisvaiheessa kampanjan ehdot.

Miten Hit-suoritus määritellään?

 • Joukkue suorittaa ohjelman vähennyksittä, huomautuksitta ja pudotuksitta
 • Joukkue suorittaa ohjelman huolellisesti, tiukasti ja hyvällä energialla
 • Pieniä ”kauneusvirheitä” kuten yksittäisiä koukkupolvia ja -nilkkoja ei huomioida, mutta mikäli nämä erottuvat voimakkaasti ja ovat yleisilmettä häiritseviä, suoritus ei täytä Hit-vaatimuksia.
 • Joukkue suorittaa taidot yhdenaikaisesti ja turvallisella tekniikalla

Esimerkkejä virheistä cheer-ohjelmassa:

 • Taitojen tahaton eriaikainen suorittaminen yleisilmettä häiritsevästi, esimerkiksi yksittäinen stuntti voi joustaa puolivälin kautta suorille käsille ja korjaantua seuraavaan taitoon muiden mukaan ilman että se lasketaan virheeksi. Jos kuitenkin useampi ryhmä suorittaa taidon eriaikaisesti, on se yleisilmettä häiritsevää eikä täytä Hit-suorituksen vaatimuksia.
 • Selkeä virhe kuviossa, esimerkiksi kuvio rikkoutuu tahattomasti liikkuvan stuntin tai heiton vuoksi.
 • Pyramidin selkeä huojuminen, tarkoitukseton liikkuminen tai eriaikainen suorittaminen.
 • Akrobatian päätyminen esimerkiksi polvilleen tai selvästi käsien varaan.

Esimerkkejä virheistä tanssiohjelmassa:

 • Taitojen tahaton eriaikainen suorittaminen yleisilmettä häiritsevästi. Esimerkiksi hypyn, piruetin tai akrobatian yksittäinen eriaikainen suorittaminen on ok, mutta useamman eriaikaisuus lasketaan yleisilmettä häiritseväksi eikä suoritus silloin täytä Hit-vaatimuksia.
 • Selkeä virhe kuviossa, esimerkiksi diagonaali rikkoutuu tahattomasti liikkuvan piruettisarjan vuoksi.
 • Kompastuminen tai kaatuminen.

Miten Hit-ohjelmat arvioidaan?

Merkin voivat saavuttaa kampanjaan ilmoittautuneiden jäsenseurojen joukkueet Suomen Cheerleadingliiton järjestämissä tai seurayhteistyökilpailuissa (May Madness, Summer Cheer Cup, Syyskilpailut, SM-karsintakilpailut, Super Cheer, Winter Wildness, SM-kilpailut). Hit-ohjelmat arvioidaan Suomen Cheerleadingliiton teknisten tuomareiden toimesta.

Miten Hit-palkkio jaetaan?

Palkkio jaetaan Hit-suorituksen tehneiden joukkueiden seuroille kampanjassa onnistuneiden joukkueiden määrän mukaan. Esim. Seura A: viisi hyväksyttyä suoritusta, seura B: kuusi hyväksyttyä suoritusta, seura C: neljä hyväksyttyä suoritusta, seura D: viisi hyväksyttyä suoritusta. 10 000 e jaetaan yhteensä 20 suorituksen kesken eli palkinto on 500 e / hyväksytty suoritus. Seura A saa 5 x 500 e = 2500 e, seura B saa 6 x 500 e = 3000 e, seura C saa 4 x 500 e = 2000 e ja seura D saa 5 x 500 e = 2500 e.

Lisätietoa kampanjasta:
Tapahtumakoordinaattori Josefina Palvalin
josefina.palvalin@scl.fi
puh. 044 075 0017