Kilpailut kevät 2021 – UKK

Kokosimme yhteen muutamia yleisimpiä kysymyksiä, joita kevätkauden 2021 kilpailuista on herännyt. Mikäli tältä sivulta ei löydy vastausta ongelmaasi, olethan yhteydessä Suomen Cheerleadingliiton tapahtumakoordinaattoreihin (yhteystiedot).

1. Tuleeko seuran/joukkueen osallistua oman alueen Start-etäarviointiin?
Suosittelemme osallistumaan oman alueen arviointiin, mutta mikäli sellaista ei järjestetä tai osallistuminen ei jostakin syystä ole mahdollista (esim. harjoitteluaikataulu haasteellinen koronasta johtuen), on mahdollista osallistua myös muun kuin oman alueen arviointitapahtumaan. Halutessaan voi myös osallistua useampaan arviointitapahtumaan!

2. Mitä Start-suoritukseen voi tai kannattaa kuvata?
Startiin voi kuvata mitä tahansa turvallisuusmääräykset täyttävää sisältöä, josta haluaa palautetta (ei huutoa). Videon ei välttämättä täydy olla ”yhtenäinen” ohjelma, vaan taitojen välissä voi olla markkeerauksia, siirtymiä tms.  Mikäli esimerkiksi pyramidien tai stunttien harjoittelu ei rajoitusten puitteissa ole mahdollista, startin ohjelmaan voi sisällyttää kaikki muut elementit ja markkeerata pyramidi- ja stunttikohdat. Start-etäarviointi on hyvä paikka ”testata” koreografiaa, eli jos haluaisi nähdä esimerkiksi jonkin kuvion, liikkeen tai siirtymisen toimivuuden ja saada siitä palautetta, niin sen voi start-ohjelmaansa sisällyttää.

3. Pitääkö arviointi-/kilpailuosallistuminen suorittaa täysikokoisella kilpailuareenalla?
Kilpailualueen maksimikoko kaikissa tapahtumissa ja kilpailuissa on 14m x 16m. Suoritusta ei tarvitse tehdä tämän kokoisella alueella, pienempikin alue käy. Pääasia on, että suoritukset on tehty turvallisella alustalla eli cheer-sarjoissa turvamatolla ja tanssisarjoissa siihen soveltuvalla alustalla (esim. parketti, tanssimatto, liikuntasalin lattia).

4. Miten tapahtumiin/kilpailuihin osallistutaan ja miten videot kuvataan?
Tarkemmat osallistumis- ja videointiohjeet lähetetään seuroihin tapahtuma-/kilpailukutsujen yhteydessä.

5. Järjestetäänkö SM-sarjoja Super-kilpailuissa?
SM-sarjoja ei järjestetä 29.-30.5.2021 Super-kilpailuissa. SM-sarjojen joukkueet voivat osallistua Start-etäarviointiin, Spirit-etädigikilpailuihin ja SM-kilpailuihin.

6. Järjestetäänkö SM-kilpailuissa karsintaa?
SM-kilpailut järjestetään vuonna 2021 poikkeuksellisesti yksipäiväisinä 12.6.2021. Kilpailu on suoraan finaali, eli erillistä karsintaa ei järjestetä.

7. Jaetaanko kansainväliset edustusoikeudet SM-kilpailuissa?
Vuoden 2021 SM-kilpailuissa ei jaeta kansainvälisiä edustusoikeuksia. Edustusoikeudet jaetaan erillisessä kilpailutapahtumassa joulukuussa 2021.

8. Siirretäänkö kevään kilpailuja syksylle, mikäli koronatilanne ei mahdollista kilpailujen järjestämistä?
Kausi 2021–2022 pyritään järjestämään uuden kilpailujärjestelmän mukaisesti eikä keväältä mahdollisesti peruuntuvia kilpailuja lähtökohtaisesti siirretä syksyyn 2021.

9. Voiko yleisö seurata kilpailutapahtumia?
Spirit-, Super ja SM-kilpailuja on mahdollista seurata stream-lähetyksen välityksellä. Lipunmyynnistä tiedotetaan SCL:n nettisivuilla ja somessa lähempänä ajankohtaa.

10. Miten löydän SuomiSportista oman seurani tiedot SCL lisenssinhaltijoista?
SuomiSportissa on tehty päivityksiä. Seurojen pääkäyttäjät tai jaostokäyttäjä 1 oikeudelliset käyttäjät löytävät liikkujalistan nykyään, kun klikkaavat seuran etusivulta Hallinnon työkaluista Raportit -> jos monilajiseura, valitaan seuraavaksi Jaosto, jos yksilajiseura klikataan tuosta Liikkujat.

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Saako videon päälle editoida musiikin? Eli ohjelma kuvattaisiin yhdellä kertaa, mutta musiikki liitettäisiin ohjelman päälle jälkikäteen.
Startissa ja Spiritissä tämä on sallittua.

12. Mitkä henkilöt ilmoitetaan etädigikilpailuun joukkuelomakkeella?
Joukkueeseen kiinteästi liittyvät henkilöt eli urheilijat, varahenkilöt, valmentajat ja mahdolliset spotterit ja jojot/huoltajat. Seurat tulkitsevat itse, mitkä henkilöt yllä mainittuihin lukeutuvat.

13. Kun ääntä ei saa editoida videon päälle erikseen ja ulkopuolisten kannustusta ei saa olla, niin saavathan urheilijat itse pitää ääntä ja kannustaa matolla?
Totta kai saavat 😊 Pitäkää vain huoli, että musiikki kuuluu videolla 😊