SM-kilpailut

scl_logo_pieniLajin ehdoton päätapahtuma vuosittain on Cheerleadingin Suomen mestaruus -kilpailut eli SM-finaali. SM-kilpailut järjestetään seuraavan kerran uuden kilpailujärjestelmän mukaisesti vuonna 2021 kesäkuussa.

Voidaan sanoa, että SM-viikonlopun aikana paikalla ovat kaikki: Suomen huiput ja katsomossa varmasti lähes kaikki cheerleadingin harrastajat, ystävät ja perheenjäsenet, kannustamassa suosikkejaan. SM-kilpailut on uuden kilpailujärjestelmän mukaan kaksipäiväiset. Ensimmäisenä päivänä on karsintakilpailu, joista kuusi parasta per sarja pääsee seuraavan päivän finaaliin. Ensimmäisen päivän karsintakilpailun pisteet nollautuvat finaalia varten.

Cheerleadingin SM-katsomon tunnelma on upea, se täytyy itse kokea! SM-finaali myös televisioidaan ja koostelähetys kilpailuista on katsottavissa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Vuoden 2021 SM-kilpailut järjestetään streamattuna yleisötapahtumana
Vuonna 2021 SM-kilpailut järjestetään ensisijaisesti streamattuna yleisötapahtumana yhdestä lokaatiosta, jolloin joukkueet ja tuomaristo saapuvat kilpailupaikalle suorituksia varten. Yleisö seuraa tapahtumaa streamin välityksellä. SM-kilpailut järjestetään yksipäiväisinä lauantaina 12.6. Erillistä karsintakilpailua ei järjestetä v. 2021.

Pandemian tilanne huomioiden SM-kilpailujen osalta tehdään toukokuun alussa päätös siitä, toteutetaanko kilpailu streamattuna yleisötapahtumana vai etädiginä. Mikäli SM-kilpailut joudutaan pandemiasta johtuen siirtämään etädigikilpailuksi, toteutuksessa noudatetaan samaa tapaa kuin Super-kilpailutyypissä.

SM-kilpailun osallistumismaksu on henkilöperusteinen (26€/hlö). Osallistujilla tulee olla voimassa oleva SCL:n lisenssi. Kilpailusarjat löytyvät täältä.

Koska harjoittelumahdollisuudet eri alueilla ovat luultavasti läpi kevään kovin erilaiset, ei SM-kilpailuissa vuonna 2021 jaeta EM-edustusoikeuksia. Edustusoikeudet jaetaan erillisessä kilpailutapahtumassa joulukuussa 2021.

Päivittyvän kilpailukalenterin löydät täältä.