Start-kilpailut

Alueellinen kilpailutoiminta aloitettiin cheerleadingissä vuonna 2017. Start-kilpailut ovat Suomen Cheerleadingliiton tukemaa toimintaa, jotka toteutetaan kunkin alueen seurojen itse organisoimana. Start-kilpailut on tarkoitettu vastaamaan alueiden omia tarpeita ja täydentämään kilpailukalenteria. Start-kilpailut ovat lähellä seuroja, ja osallistujamäärältään pienempiä kuin liiton kilpailut.

Kaikissa Start-kilpailuissa järjestetään Cheer Minit level 1 ja Tanssi Minit – sarjat, nämä sarjat saavat tuomareilta kirjallisen palautteen, eikä näitä sarjoja pisteytetä. Kaikki muut sarjat arvostellaan pistein, ellei kilpailukutsussa ole erikseen määritelty muuta. 

Suomen Cheerleadingliiton toiminta jakautuu maantieteellisesti neljään eri alueeseen: eteläinen, läntinen, itäinen ja pohjoinen alue.

Kilpailun järjestävä seura voi myös rajata osallistuvien joukkueiden määrää kisapaikan kapasiteetin tai maltillisen pituisen kisapäivän takia.

Start-kilpailuista saat lisätietoa kilpailun järjestävältä seuralta.

Kevään 2021 Start-kilpailut toteutetaan Start-etäarviointina
Start-etäarvioinnin perusperiaatteena on saada tuomaripalautetta joukkueille ja pienryhmille ilman kilpailua. Suorituksen ei tarvitse olla valmis kilpailuohjelmaan verrattava kokonaisuus, vaan tarkoituksena on näyttää ne taidot ja elementit, joita poikkeusaikana on pystytty harjoittelemaan, turvallisuus edellä. Start-etäarvioinnit järjestetään yhteistyössä jäsenseurojen kanssa.

Etäarvioinnissa osallistujat kuvaavat itsenäisesti ohjelmansa etukäteen ja lähettävät ne järjestäjälle. Järjestäjä kokoaa videot ja toimittaa ne tuomaristolle. Ilmoittautumisaika ja videoiden toimitusaika ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakutsussa.

SCL luo videoille yksinkertaisen kuvausohjeen, joka toimitetaan jäsenseuroille pikimmiten. Kilpailualue on max 14m x 16m, pääosassa tässäkin on turvallisuus. Videot eivät ole julkisia, eli ovat nähtävissä vain tuomaristolle, järjestäjille ja joukkueelle itselleen.

Joukkueet saavat tuomaripalautteen pisteytyksineen, sijoituksia ei jaeta. Tuomaristo huomioi erityisesti sanallisen palautteen. Tuomaristo arvioi suoritukset/esitykset tapahtumaviikonlopun aikana ja järjestäjä lähettää tuomaripalautteet osallistuneille seuroille seurakohtaisesti maanantain aikana.

Start-etäarvionnin osallistumismaksu on joukkue- ja pienryhmäkohtainen (200€/joukkue ja 40€/pienryhmä). Osallistujilla tulee olla voimassa oleva SCL:n lisenssi. Arvioitavat sarjat löytyvät täältä.

Videointiohje Start & Spirit 21

Päivittyvän tapahtumakalenterin löydät täältä.

Start-etäarviointi 18.4.
Tapahtumakutsu – START Pohjoinen
Ilmoittautumislomake – START Pohjoinen
Videointiohje Start & Spirit 21

Start-etäarviointi 25.4.
Tapahtumakutsu – START Itä
Ilmoittautumislomake – START Itä
Videointiohje Start & Spirit 21

Start-etäarviointi 2.5.
Tapahtumakutsu – START Itä
Ilmoittautumislomake – START Itä
Videointiohje Start & Spirit 21

Start-etäarviointi 9.5.
Tapahtumakutsu – START Länsi
Ilmoittautumislomake – START Länsi
Videointiohje Start & Spirit 21