Valmentajakoulutus

Valmentajakoulutuksia on tarjolla jäsenseurojen kilpa- ja harrastevalmentajille ympäri vuoden eri puolella Suomea. Koulutuksia järjestetään arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Kaikki Suomen Cheerleadingliiton koulutukset on kehitetty valmentajien ja kouluttajien toiveiden mukaan ja koulutusten tavoite on kehittää kokonaisvaltaisesti valmennuksen tasoa Suomessa. Tutustu valmentajakoulutustarjontaan esitteestä.

Koulutuskalenteri 2019 (oikeudet muutoksiin pidetään, päivitykset Suomisportissa)

Koulutustoiminnalla tähdätään suomalaisten valmentajien osaamisen tukemiseen ja jatkuvaan valmennustoiminnan kehittämiseen. SCL:n järjestämissä koulutuksissa kouluttajina toimivat pääosin suomalaiset osaajat. Lisää Suomen Cheerleadingliiton kouluttajista voit lukea täältä.

Lue alempaa tältä sivulta myös seuraavista aiheista:

  • KOULUTUSJÄRJESTELMÄ
  • KOULUTUSTARJONTA
  • ILMOITTAUTUMINEN
  • ETENEMINEN
  • MERIITIT JA SUORITUKSET
  • ACTIVE CHEER KONSEPTIN KOULUTUKSET
  • KORVAAVUUDET
  • KOULUTUSTEN IKÄRAJAT
  • OSTOKOULUTUKSET
  • PERUUTUSEHDOT

 

KOULUTUSJÄRJESTELMÄ (valmentajat)

KOULUTUSTARJONTA 2019 (valmentajat)

 

 

 

YLEISTÄ INFOA KOULUTUKSISTA

 ILMOITTAUTUMINEN

Kevään koulutukset löytyvät listattuna Suomisportista ”Tapahtumat” -välilehdeltä. Vain Suomisportin seurakäyttäjät voivat ilmoittaa valmentajia koulutuksiin. Suomisportin seurakäyttäjä voi kuitenkin lisätä samat oikeudet myös seuran koulutusvastaavalle. Olethan yhteydessä office@scl.fi, jos Suomisportin seurakäyttäjäoikeuksista tulee kysyttävää tai ongelmia.

Kevään 2019 koulutuksiin ilmoittautuminen aukeaa 10.12.2018 ja ilmoittautuminen suljetaan 10 päivää ennen koulutusta HUOM! Ilmoittautumiset tulee hoitaa silti ajoissa, sillä muuten koulutuksia saatetaan perua turhaan vähäisen osallistujamäärän takia. Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjän taholta 3 vk ennen koulutusta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Ilmoittautumisvaiheessa koulutus näyttäytyy ilmaisena, mutta laskutus seuralle tapahtuu tuttuun tapaan koulutuksen jälkeen. Muistathan, että ilmoittautuminen Suomen Cheerleadingliiton koulutuksiin on aina sitova, vaikka peruutus tehtäisiin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää! Sairastapauksissa palautamme osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa Suomen Cheerleadingliiton toimistolle valmentajan tai seuran toimesta viimeistään 7 vuorokauden kuluttua koulutuksen päättymisestä. Estyneen osallistujan tilalle voidaan kustannuksitta vaihtaa toinen henkilö samasta seurasta. Olethan näissä tapauksissa yhteydessä liiton koulutussuunnittelija Nita Rikströmiin nita.rikstrom@scl.fi.

Lue lisää ilmoittautumisesta, tästä tiedotteesta.

 

 

 

 

 

 

 

ETENEMINEN

Liiton uudessa kouluttautumisjärjestelmässä ei ole etenemispakkoa. Muutoksella halutaan tukea valmentajien sen hetken kouluttautumistarvetta ja motivoida valmentajia itsensä kehittämiseen omien kiinnostusten kautta. Tarjonnasta voi siis valita minkä tahansa kurssin, vaikka aiempia koulutuksia ei olisi käynyt. Polku antaa suuntaa siitä missä järjestyksessä osia olisi hyvä käydä ja mitä odotetaan valmentajan lähtötasosta, kun hän tulee koulutukseen. SCL Tervetuloa valmentajaksi-verkkomateriaali on ensimmäinen moduuli ja hyvä ennakkotehtävä kaikkiin koulutuksiin.

 

MERIITIT JA SUORITUKSET

Seuraamalla koulutuspolun vasemman laidan tuntimääriä ja kokonaisuuksia, valmentaja voi saada liiton nimikkeen ja statuksen siltä tasolta. Esimerkiksi käymällä SCL VALMENTAJA TASO 1 ryhmästä 12h valinnaisia päiväkursseja sekä Valmentajakoulutus taso 1 kurssin lähijaksoineen – saa valmentaja käyttää esittelyissään TASO 1 VALMENTAJA- nimikettä.

Koulutuksen suorittaneet valmentajat saavat koulutuksesta suoritusmeriitin näkyviin Suomisport-sivulleen. Resurssisyistä tulemme siirtämään ainoastaan vuoden 2018 aikana suoritetut koulutusmeriitit Suomisporttiin. Seurakäyttäjät voivat kuitenkin halutessaan lisätä valmentajien aikaisemmin suoritetut koulutukset Suomisporttiin käsin.

Tavoitteena on saada lisää tason 2 ja sitä korkeampaa osaamista omaavia valmentajia lajin pariin. Kaikki tason 2 ja sitä korkeammalla tasolla olevat valmentajat tullaan merkitsemään liiton nettisivuille.

 

ACTIVE CHEER KONSEPTIN KOULUTUKSET

Active Cheer-konseptin ideologiaa seuraavat koulutuskokonaisuudet tarjoavat sisältöjä sekä harrasta- että kilpavalmentajan osaamisen kehittämiseen. Active Cheer koulutuksissa on laatutakuu monipuolisessa liikuttamisessa ja  pohjataitojen opettamisessa tulevaisuutta varten. Monipuolisia liikuntataitoja ja ominaisuuksia tarvitaan sekä harraste- että kilpauraan tähtäävillä.

 

KORVAAVUUDET

Kaikista vanhoista koulutuksista saa korvaavuuden sitä vastaavasta koulutuksesta.

Esim. stunttitekniikka 2 (ennen 2019) –> korvaa stunttitekniikka level 3-4 (2019 lähtien)

Esim. tason 2 koulutuskokonaisuus (ennen 2019) –> korvaa tason 1 kokonaisuuden (2019 lähtien)

Korvaavuuksia voi hakea myös muita liikunta-, kasvatus- ja terveydenalan opintoja vastaan.

 

KOULUTUSTEN IKÄRAJAT

SCL Tervetuloa valmentajaksi: koulutusvuonna 15v. tai vanhempi (verkkomateriaali)

SCL Apuvalmentaja:               koulutusvuonna 15v. tai vanhempi

SCL Perustaso:                          koulutusvuonna 16v. tai vanhempi

SCL Taso 1:                                koulutusvuonna 17v. tai vanhempi

SCL Taso 2:                                koulutusvuonna 18v. tai vanhempi

 

OSTOKOULUTUKSET

Kaikki päiväkoulutukset (6h) avataan ostokoulutuksiksi. Ostokoulutuksesta kiinnostunut seura täyttää ostokoulutus tilauslomakkeen ja lähettää sen liiton koulutussuunnittelijalle. Tilauslomakkeen täyttäminen ei vielä velvoita liittoa toteuttamaan toivottua ostokoulutusta. Kun  koulutukselle on löydetty sopiva päivämäärä ja kun siihen on löytynyt kouluttajat – se vahvistetaan. Silloin seura on sitoutunut järjestämään koulutuksen omalla paikkakunnallaan ja maksamaan koulutuksen minimikulun. Minimikulu koulutuksesta seuralle on 15-20 (riippuen tasosta) osallistujan osallistumismaksu. Liitto maksaa koulutuksen kouluttajakulut, materiaalit sekä tilavuokran (vuokrasumman pitää olla liitolla tiedossa ennakkoon). Myös mahdolliset demourheilijoiden kulut tulevat maksettavaksi liitolle. Alueiden sisällä toivotaan aktiivista yhteistyötä seurojen kesken ostokoulutuksia suunniteltaessa.

 

PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen Suomen Cheerleadingliiton koulutuksiin on aina sitova, vaikka peruutus tehtäisiin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Sairastapauksissa palautamme osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistuksen tulee kattaa koulutuksen ajanjakso. Lääkärintodistus tulee toimittaa Suomen Cheerleadingliiton toimistolle valmentajan tai seuran toimesta viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluttua koulutuksen päättymisestä. Estyneen osallistujan tilalle voidaan kustannuksitta vaihtaa toinen henkilö samasta seurasta.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjän taholta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Mikäli Cheerleadingliitto joutuu perumaan tilaisuuden vähäisen osallistujamäärän tai kouluttajan sairastumisen vuoksi, hyvitetään osallistujalle koko osallistumismaksu. Oikeudet muutoksiin pidetään.