Valmentajakoulutus

Valmentajakoulutuksia on tarjolla jäsenseurojen kilpa- ja harrastevalmentajille ympäri vuoden eri puolella Suomea. Koulutuksia järjestetään arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Tutustu valmentajakoulutustarjontaan: Valmentajakoulutusesite2020

Koulutustoiminnalla tähdätään suomalaisten valmentajien osaamisen tukemiseen ja jatkuvaan valmennustoiminnan kehittämiseen. Uusi aloittava valmentaja, aloita kouluttautuminen heti ja käy tästä läpi SCL Tervetuloa valmentajaksi-verkkomateriaali.

Lue alempaa tältä sivulta myös seuraavista aiheista:

  • KOULUTUSJÄRJESTELMÄ
  • KOULUTUSTARJONTA
  • ILMOITTAUTUMINEN
  • ETENEMINEN
  • ACTIVE CHEER KONSEPTIN KOULUTUKSET
  • KOULUTUSTEN IKÄRAJAT
  • OSTOKOULUTUKSET
  • PERUUTUSEHDOT

 

KOULUTUSJÄRJESTELMÄ (valmentajat)

KOULUTUSTARJONTA 2020 (valmentajat)

 

 

 

YLEISTÄ INFOA KOULUTUKSISTA

 ILMOITTAUTUMINEN

Valmentajakoulutuksiin voi nyt ilmoittaa osallistujia Suomisportissa. Koulutukset löytyvät listattuna Suomisportista yleisestä tapahtumakalenterista (ei seurakäyttäjän omista tapahtumista), joka löytyy osoitteesta www.suomisport.fi/events. Ilmoittautumislinkit löytyvät myös tämän viestin lopusta.

UUTTA ILMOITTAUTUMISESSA

  • Ilmoittautuminen suljetaan neljä (4) viikkoa ennen koulutusta. Koulutus toteutuu, jos ilmoittautumisia on kahdeksan tai enemmän. Jälki-ilmoittautumisia saatetaan ottaa toteutumassa oleviin koulutuksiin vielä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja linkki avataan tarpeen mukaan uudelleen.
  • Koulutusmaksu maksetaan tästä lähtien Suomisportin kautta heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai maksukortilla. Maksajana voi toimia seura tai valmentaja itse.

Estyneen osallistujan tilalle voidaan vaihtaa toinen henkilö samasta seurasta. Sairastapauksissa palautamme osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa Suomen Cheerleadingliiton toimistolle valmentajan tai seuran toimesta viimeistään 7 vuorokauden kuluttua koulutuksen päättymisestä. Muistutattehan valmentajia päivittämään Suomisporttiin toimivan sähköpostiosoitteen, jotta koulutusmateriaalit tulevat perille.

VUODEN 2020 KOULUTUSKALENTERI JULKAISTAAN PIAN!

 

 

ETENEMINEN

Liiton uudessa kouluttautumisjärjestelmässä ei ole etenemispakkoa. Muutoksella halutaan tukea valmentajien sen hetken kouluttautumistarvetta ja motivoida valmentajia itsensä kehittämiseen omien kiinnostusten kautta. Tarjonnasta voi siis valita minkä tahansa kurssin, vaikka aiempia koulutuksia ei olisi käynyt. Polku antaa suuntaa siitä missä järjestyksessä osia olisi hyvä käydä ja mitä odotetaan valmentajan lähtötasosta, kun hän tulee koulutukseen. SCL Tervetuloa valmentajaksi-verkkomateriaali on ensimmäinen moduuli ja hyvä ennakkotehtävä kaikkiin koulutuksiin.

 

ACTIVE CHEER KONSEPTIN KOULUTUKSET

Active Cheer-konseptin ideologiaa seuraavat koulutuskokonaisuudet tarjoavat sisältöjä harraste- ja alkeisvalmentajan osaamisen kehittämiseen. Active Cheer koulutuksissa on laatutakuu monipuolisessa liikuttamisessa ja  pohjataitojen opettamisessa tulevaisuutta varten. Monipuolisia liikuntataitoja ja ominaisuuksia tarvitaan sekä harraste- että kilpauraan tähtäävillä.

 

KOULUTUSTEN IKÄRAJAT

SCL Tervetuloa valmentajaksi: koulutusvuonna 15v. tai vanhempi (verkkomateriaali)

SCL Apuvalmentaja:               koulutusvuonna 15v. tai vanhempi

SCL Perustaso:                          koulutusvuonna 16v. tai vanhempi

SCL Taso 1:                                koulutusvuonna 17v. tai vanhempi

SCL Taso 2:                                koulutusvuonna 18v. tai vanhempi

 

OSTOKOULUTUKSET

Kaikki päiväkoulutukset (6h) avataan ostokoulutuksiksi. Ostokoulutuksesta kiinnostunut seura täyttää ostokoulutus tilauslomakkeen ja lähettää sen liiton koulutussuunnittelijalle. Tilauslomakkeen täyttäminen ei vielä velvoita liittoa toteuttamaan toivottua ostokoulutusta. Kun  koulutukselle on löydetty sopiva päivämäärä ja kun siihen on löytynyt kouluttajat – se vahvistetaan. Silloin seura on sitoutunut järjestämään koulutuksen omalla paikkakunnallaan ja maksamaan koulutuksen minimikulun. Minimikulu koulutuksesta seuralle on 15-20 (riippuen tasosta) osallistujan osallistumismaksu. Liitto maksaa koulutuksen kouluttajakulut, materiaalit sekä tilavuokran (vuokrasumman pitää olla liitolla tiedossa ennakkoon). Myös mahdolliset demourheilijoiden kulut tulevat maksettavaksi liitolle. Alueiden sisällä toivotaan aktiivista yhteistyötä seurojen kesken ostokoulutuksia suunniteltaessa.

 

PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen Suomen Cheerleadingliiton koulutuksiin on aina sitova, vaikka peruutus tehtäisiin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Sairastapauksissa palautamme osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistuksen tulee kattaa koulutuksen ajanjakso. Lääkärintodistus tulee toimittaa Suomen Cheerleadingliiton toimistolle valmentajan tai seuran toimesta viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluttua koulutuksen päättymisestä. Estyneen osallistujan tilalle voidaan kustannuksitta vaihtaa toinen henkilö samasta seurasta.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjän taholta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Mikäli Cheerleadingliitto joutuu perumaan tilaisuuden vähäisen osallistujamäärän tai kouluttajan sairastumisen vuoksi, hyvitetään osallistujalle koko osallistumismaksu. Oikeudet muutoksiin pidetään.