Uutiset

ECU vuosikokoustiedote 2018

ECU vuosikokous järjestettiin EM-kilpailuiden yhteydessä Helsingissä 29.6.2018. Suomea kokouksessa edustivat puheenjohtaja Riikka Taivassalo, varapuheenjohtaja Anna Sällylä sekä hallituksen jäsen Virpi Huuskonen.

Muutoksia tulevaisuuden EM-kilpailuihin

Kokous päätti jälleen muutoksista tulevaisuuden EM-kilpailuihin. Viime vuonna Prahassa tehty päätös siitä, että vuonna 2019 EM-kilpailuissa osallistumisoikeuden saisi jokaiseen sarjaan vain yksi joukkue / maa, peruttiin. Vuoden 2017 ja 2018 EM-kilpailut ovat osoittaneet, että kilpailut on edelleen mahdollista järjestää nykyisillä lukumäärillä ja tästä syystä ECU hallitus ei vielä näe tarpeelliseksi rajoittaa osallistuvien joukkueiden määrää maittain. Suuremmat osallistujamäärät tarjoavat paremmat taloudelliset mahdollisuudet järjestäjälle. Koska järjestäjiä ei viime vuosina ole ollut liiaksi (vuonna 2016 3 hakemusta, vuonna 2017 vain yksi hakemus), on tämä tärkeä näkökohta ottaa huomioon.

Viime vuonna erillisenä järjestetyt tanssituplien EM-kisat eivät myöskään palvele ECU:n jäsenistöä parhaalla mahdollisella tavalla. Tästä syystä vuosikokous päätti, että kilpailut jälleen yhdistetään. Lisäksi EM-kilpailuihin lisätään junioreille level 4 -sarja. Tämän muutoksen taustalla on yhdenmukaistaa aikuisten ja junioreiden kilpailuja, sillä aikuisissa level 5 -sarja on koko ajan ollut mukana.

Näin ollen vuoden 2019 EM-kilpailut (ja siitä eteenpäin kunnes toisin päätetään) järjestetään kolmepäiväisenä tapahtumana pe-su siten, että perjantaina aamulla kilpaillaan erillisenä tapahtumana tanssituplissa, perjantain ja lauantain aikana junioreiden level 4 -sarjoissa, aikuisten level 5-sarjoissa, paracheer-sarjoissa sekä järjestetään semifinaalit junioreiden level 5 sarjoissa ja aikuisten level 6 sarjoissa. Sunnuntaina kilpaillaan finaalit, joihin osallistumisoikeuden saa 5 parhaiten sijoittunutta joukkuetta sarjoista juniorit level 5, aikuiset level 6, pom-tanssi, hiphop ja jazz.

Suomalaisittain merkittävin muutos heti ensi vuoden EM-kilpailuissa on siis se, että edustusoikeus tullaan edelleen myöntämään kahdelle joukkueelle. Lisäksi kaikissa sarjoissa, joihin suomalaiset osallistuvat tullaan kilpailemaan semifinaalit ja finaalit.

Suomalaisjohtoinen EM-kilpailuiden strategiakomitea

ECU:n poukkoilevasta päätöksenteosta hieman harmistuneena pohjoismaiden liittojen edustajat tekivät yhdessä ECU vuosikokoukselle ehdotuksen uudenlaisen komitean perustamisesta. Komitean tavoitteena on auttaa ECU:n hallitusta sen strategiatyössä luomalla aikajana ja toimenpiteet tulevaisuuden EM-kilpailuihin. Komitean tavoitteena on hahmotella yhteisesti asetetut tavoitteet ja tiekartta kohti sellaisia EM-kilpailuja, jotka haluamme Euroopassa tulevaisuudessa nähdä. Komitean puheenjohtajaksi valittiin Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo. Komitean muut jäsenet valitaan alueellisesti kaikkialta Euroopasta.

ECU hallitus uudelle kolmivuotiskaudelle

Vuosikokouksessa käytiin myös hallitusvaalit, mutta äänestämään ei jouduttu sillä ehdokkaita jokaiselle paikalle oli vain yksi. Suomi ei asettanut omaa ehdokasta, sillä Pohjois-Euroopan kokenut tanskalaisedustaja Mikael Sohn Ottesen halusi edelleen jatkaa tehtävässään eikä Suomi kokenut tarvetta lähteä häntä haastamaan, vaikka jäsenyys ECU hallituksessa oli tämän vuoden toimintasuunnitelmaan kirjattu. Sen sijaan Suomi pyrkii nyt toimimaan aktiivisesti ICU:n hallituksessa sekä uuden komitean työssä.

Uusi ECU hallitus kolmivuotiskaudelle on:

 • President Aljaž Britvič, Slovenia
 • Vice-President Ursula Hann, Austria
 • Secretary General Tone Sparby, Norway
 • North Europe Mikael Sohn Ottesen, Denmark
 • West Europe Julie Baillieu, Belgium
 • Central Europe Martina Marešová,Czech Republic
 • East Europe Andrey Kokoulin, Russia (RCU)
 • South Europe Slavica Donkov, Croatia

 

Hallituksen kokoustiedote 7 ja 8/2018

 Liittohallitus kokoontui strategiapäiville ja hallituksen kokoukseen Helsinkiin 15.-16.6.2018.

Päivien aikana käsiteltiin strategisten painopisteiden etenemistä ja mietittiin yhteisesti lajin voimakkaan kasvun mukana tulevia muutostarpeita ja miten ne näkyvät eri toimijoiden rooleissa.

Hallitus piti strategiapäivien yhteydessä kaksi hallituksen kokousta sisältäen seuraavien asioiden käsittelyn:

 • kurinpitomääräysten vahvistaminen
 • kilpailuvaliokunnan täydentäminen uusilla jäsenillä
 • SCL:n edustajan nimeäminen Olympiakomitean kevätkokoukseen. Edustajaksi nimettiin hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo.
 • keskusteltiin vuoden 2019 talousarvion raameista ja kasvuodotuksista
 • käsiteltiin muutoksia SCL:n yhdistyssääntöihin
 • käsiteltiin kilpailutoiminnan muutostyöryhmän esitys ja annettiin linjaukset jatkotyöstöä varten
 • käsiteltiin jäsenseuran eroanomus
 • käsiteltiin maajoukkue asioita

Ehdotetut yhdistyssääntömuutokset lähetetään lausunnoille jäsenseuroille elo-syyskuun vaihteessa. Merkittävin ehdotettu muutos on aluevastaavien valinta liiton syyskokouksessa, joka nähdään tukevan uuden strategian toteutumista.

Uusimmat vahvistetut kurinpitomääräykset löytyvät liiton verkkosivuilta kohdasta liitto – säännöt ja määräykset.

Lisätietoa: hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi

EM-lehdistötilaisuus 26.6.2018

Kilpacheerleadingin EM-kisojen lehdistötilaisuus järjestetään 26.6.2018 Töölön Kisahallilla, B-puoli (Paavo Nurmen kuja 1, 00250 Helsinki). Lehdistötilaisuus alkaa klo 17.00. Tilaisuudessa esiintyy suurin osa Suomea edustavista joukkueista.

Lehdistötilaisuudessa esiintyy seuraavat joukkueet:
HAC, Junior Elite, Helsinki
Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard, TuusulaSpirit Shakin’ Cheerleaders Dust Devil, Tuusula
Funky Team Blackbackz, Helsinki
Funky Team Wild Flyers, Helsinki
HAC Elite, Helsinki
Funky Team Gorillaz, Helsinki
HAC Emotion, Helsinki
Golden Spirit Cyrenes, Helsinki

Cheerleadingin Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään Helsingin jäähallilla kesä-heinäkuun vaihteessa 30.6.–1.7. Helsinkiin saapuu joukkueita 26 maasta ja urheilijoita, valmentajia sekä tukijoukkoja odotetaan kaikkialta Euroopasta yhteensä lähes 3 000.

 

SCL HAKEE VALMENTAJAA NAISTEN CHEERMAAJOUKKUEESEEN

Sinustako Suomen Cheerleadingliiton cheermaajoukkueen valmentaja?

Haluatko suomalaisen cheerleadingin näköalapaikalle? Haluatko olla osaltasi kehittämässä suomalaista huippucheerleadingia vieläkin kovatasoisemmaksi ja viedä maajoukkueen uudelleen MM-kultamitalille vuoden 2019 MM-kisoissa Orlandossa?

Lue lisää ”SCL HAKEE VALMENTAJAA NAISTEN CHEERMAAJOUKKUEESEEN”