Uutiset

SCL palkitsee neljä EM-joukkuetta Puhtaasti paras -kampanjasta

Suomen Cheerleadingliitto haastoi kesäkuussa kaikki Suomen 12 EM-joukkuetta suorittamaan Suomen urheilun eettisen keskuksen Puhtaasti Paras -verkkokoulutuksen ja lupasi palkita aktiivisemmin osallistumisia keränneen joukkueen. Yhden sijasta kampanjalle löytyi peräti neljä voittajaa, joista kaikki keräsivät täyden 100% osallistumisprosentin.

– Halusimme palkita poikkeuksellisesti kaikki neljä täyden suoritusprosentin joukkuetta. Nämä joukkueet ovat osoittaneet erinomaista esimerkkiä puhtaan ja eettisen urheilun edistämiseksi, kertoo liiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Haasteen voittajaksi selviytyivät HAC Elite (Helsinki Athletics Cheerleaders, Helsinki), GS Phoenix (Golden Spirit, Helsinki), JSA Venus (Jaguars, Jyväskylä) sekä NL Junior Dance Team (Northern Lights, Oulu).

– Puhtaus ja eettisyys ovat urheilun peruspilareita. Kampanjalla halusimme lisätä tietoisuutta ja osoittaa, että liitto ja suomalainen cheerkenttä vahvistaa omalla toiminnallaan eettisesti kestävää urheilukulttuuria, Hagel kertoo.

EM-joukkueille järjestetty kampanja oli vasta alkustartti eettisen urheilun vahvistamiseksi, sillä syksyllä 2019 Suomen Cheerleadingliitto kohdistaa kampanjan kaikille suomalaisille cheerleadingjoukkueille.

– Ensimmäisessä vaiheessa mukana olivat vain EM-joukkueet, mutta on hyvä muistaa, että aihe on tärkeä kaiken tasoisille ja ikäisille urheilijoille ja taustatiimeille. Puhdas ja eettinen urheilu ei ole pelkästään reiluja kilpailutuloksia vaan se ohjaa urheilijoita terveelliseen urheilijan arkeen ja lisää harrastajien hyvinvointia, Hagel sanoo.

Suomen Cheerleadingliitto palkitsee kampanjan voittajajoukkueet elokuussa. Koko jäsenistöä koskevasta kampanjasta tiedotetaan lisää syksyllä.

Suomalaisjoukkueet rohmusivat finaalipaikkoja cheerleadingin EM-kilpailuissa

Cheerleadingin EM-kilpailuiden semifinaalit käytiin tänään Pietarissa. Finaaliin pääsi kaikista sarjoista viisi parasta joukkuetta. 12 suomalaisjoukkueesta 11 selvitti tiensä finaaliin. Vain aikuisten tanssisarjassa toinen suomalaisedustaja jäi ulos finaalista. Lue lisää ”Suomalaisjoukkueet rohmusivat finaalipaikkoja cheerleadingin EM-kilpailuissa”

Cheerleadingin EM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Pietarissa

Cheerleadingin EM-kilpailut käynnistyvät perjantaina 28. kesäkuuta Pietarissa. Suomea kilpailuissa edustaa yhteensä 12 joukkuetta, kuudessa eri sarjassa.Viime vuonna EM-kilpailut järjestettiin Helsingissä ja Suomi saavutti yhteensä 7 mitalia. Lue lisää ”Cheerleadingin EM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Pietarissa”

Tervetuloa Suomen Cheerleadingliiton EM-lehdistötilaisuuteen keskiviikkona 26.6.2019!

EM kilpailut järjestetään Pietarissa, Venäjällä 28-30.6.2019 Sibur Areenalla.

Suomen Cheerleadingliitto järjestää maajoukkueiden yhteisen lehdistötilaisuuden Helsingissä Töölön Kisahallin (Paavo Nurmen kuja 1) B-puolella keskiviikkona 26.6. 2019 klo 17.00-18.30.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lehdistötilaisuudessa esiintyy yhteensä yhdeksän joukkuetta:

All Girl Premier:

Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Elite
Jaguars Spirit Athletes, JSA Venus

Coed Premier:

Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Xray
Golden Spirit Phoenix

Performance Cheer Freestyle Pom

Golden Spirit, Cyrenes

All Girl Elite Junior (L5)

Golden Spirit Whitelighters
West Coast Vikings, Iron

Coed Elite Junior (L5)

Spirit Shakin’ Dust Devil
Funky Team Blackbackz