Uutiset

Hae mukaan valiokunta- ja työryhmätoimintaan kaudelle 2019

Suomen Cheerleadingliitossa toimii viisi valiokuntaa: nuorisovaliokunta, seuravaliokunta, tuomarivaliokunta (ja sääntötoimikunta), kurinpitovaliokunta ja kilpailuvaliokunta. Valiokuntatoimintaan haetaan mukaan vuosittain (pois lukien kurinpitovaliokunta) ja haku on nyt auki. Valiokuntiin haetaan tämän lomakkeen kautta. Haku päättyy tiistaina 20.11.2018.

Ensi vuonna perustetaan uusi lajityöryhmä. Lajityöryhmään haetaan samassa valiokuntahaussa. Alta löytyy lisätietoa valiokunnista, sääntötoimikunnasta ja lajityöryhmästä. Jokaisen valiokunnan/toimikunnan/työryhmän maksimi koko on 10 jäsentä + puheenjohtaja. Valiokuntiin/toimikuntaan/työryhmään voidaan valita myös varajäseniä varsinaisten jäsenten lisäksi.

Nuorisovaliokunta on elin, joka vastaa nuorten harrastajien osallistamisesta liiton toiminnan kehittämiseen ja päätöksentekoon. Nuorisovaliokunnan jäsenten tulee olla 13–19-vuotiaita.

Seuravaliokunta on SCL:n seurakehittämistoiminnasta ja alueellisesti edunvalvonnasta vastaava elin. Seuravaliokunnassa tulee olla kattava edustus SCL:n erikokoisista (pieni, keskisuuri ja suuri) sekä eri alueella toimivista jäsenseuroista. Vuonna 2019 seuravaliokunnan paikoista neljä (4) paikkaa on varattu syyskokouksessa valituille aluevastaaville.

Tuomarivaliokunta on cheerleadingin tuomaritoiminnasta vastaava elin, jonka tehtävänä on valvoa ja kehittää tuomaroinnin laatua Suomessa. Tuomarivaliokunnan alaisuuteen kuuluu sääntötoimikunta. Tuomarivaliokunnan jäsenten tulee olla tuomarikoulutettuja.

Sääntötoimikunta on cheerleadingin kilpailusäännöistä vastaava elin. Sääntötoimikunta järjestää vuosittain sääntöfoorumit jäsenistölle sekä valmistelee tarvittavat kilpailusääntömuutokset hallitukselle. Sääntötoimikunnan jäsenten tulee olla tuomarikoulutettuja.

Kilpailuvaliokunta on kilpailutoiminnasta vastaava elin, jonka tehtävänä on kehittää ja toteuttaa laadukkaita kotimaisia kilpailutapahtumia tiiviissä yhteistyössä tapahtumakoordinaattorin kanssa.

Lajityöryhmä on uusi, liiton huippu-urheilun kehittämiseen kerättävä työryhmä. Työryhmän tehtävänä on mm. miettiä huippu-urheilustrategian jalkauttamista ja leirityksien sekä valmentajien osaamisen lisäämisen kehittämistä. Lajityöryhmässä tulee olla kattava edustus cheerleadingista, sekajoukkueista ja tanssista sekä SCL:n erikokoisista (pieni, keskisuuri ja suuri) seuroista ja eri alueella toimivista jäsenseuroista. Lajityöryhmä voi hyödyntää toiminnassaan myös ulkopuolisia asiantuntijajäseniä.

SM-finaalin lipunmyynti on alkanut!

Cheerleadingin Suomen mestaruus -kilpailuiden eli SM-finaalin lipunmyynti on alkanut.

Lipunmyynti:

Lippu tulee ostaa ennakkoon Lippupisteen nettisivuilta tai puhelinpalvelusta. Lipunmyynti alkaa maanantaina 12.11.2018. 

Lippujen hinnat: 

Aikuiset alk. 27,00 € (sis. palvelumaksut) yli 12-vuotiaat

Lapset alk. 17,00 € (sis. toimituskulut) 5-12-vuotiaat

Alle 5-vuotiaat lapset ilmaiseksi istuessaan vanhemman sylissä.

Lipun hinnoissa käytetään alk. (alkaen,) sillä kulut voivat muuttua valitusta toimitustavasta riippuen.

Lisätietoa lipunmyynnistä: http://www.lippu.fi

Tapahtuma on ollut useampana aikaisempana vuonna loppuunmyyty, joten varmistattehan paikkanne yleisössä ostamalla liput ripeästi.

SM-Karsintakilpailun tulokset 10.11.2018

SM-karsintakilpailu 2019 järjestettiin 10.11.2018 Oulussa yhteistyössä jäsenseura Northern Lightsin kanssa.

Kilpailussa karsittiin joukkueet SM-finaaliin, joka järjestetään 15.12.2018 Helsingissä.

SM karsintakilpailusta SM-finaaliin 2019 pääsi jokaisesta sarjasta max.14 joukkuetta.

Finaaliin päässeiden joukkueiden määrä:

Cheer Naiset level 6 14 joukkuetta 
Cheer Sekajoukkueet level 6 5 joukkuetta
Tanssi Aikuiset, Freestyle Pom Jr&Sr 16+ 8 joukkuetta
Cheer Juniorit level 5 14 joukkuetta 
Cheer Junioriseka level 5 4 joukkuetta
Tanssi Juniorit, Freestyle Pom Jr&Sr 12-16 9 joukkuetta

SMK2019_Tulokset

 

Naisten cheermaajoukkue Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi

Naisten cheermaajoukkue Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi

Opetushallitus kutsui cheerleadingin naisten maajoukkueen Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi. Lähettilään tehtävänä on tuoda sekä liikuntaa että liikuntaviikkoa esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa. Eurooppalaisen urheiluviikon tunnuksena sosiaalisessa mediassa toimii #beactive.

Tämä on opetushallitukselta hieno tunnustus lajille, liitolle ja meidän naisten maajoukkueelle. Cheerleading liikuttaa kasvamassa määrin koko ajan lapsia, nuoria ja aikuisia ja haluamme olla omalta osaltamme edistämässä kaiken liikunnallisuuden lisäämistä yhteiskunnassa”, Suomen cheerleadinliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo toteaa.

Tämän vuoden Euroopan liikuntaviikon päätapahtuma oli Helsingissä järjestetty School Action Day -tapahtuma, joka kokosi noin 8000 pääkaupunkiseudun peruskoululaista liikkumaan koulupäivän aikana. Naisten cheermaajoukkueen urheilijat yhdessä nuorten sekajoukkueen urheilijoiden kanssa esiintyivät tapahtuman yhteisohjelmassa näyttävällä ohjelmalla sekä opettivat yleisölle yhteisen kannustushuudon koreografioineen. Suomen cheerleadingliitto on aikaisempinakin vuosina toiminut yhteistyökumppanina School Action dayn kansallisissa toteutuksissa

Euroopan urheiluviikon tarkoituksena on kannustaa liikunnan lisäämiseen ja korostaa urheilun merkitystä Euroopan yhteiskuntaa nykyisin koettelevien haasteiden ratkaisussa. Urheiluviikon tavoitteena on kehittää uutta toimintaa ja hyödyntää myös aikaisempia menestyksekkäitä aloitteita aina paikallistasosta eurooppalaiselle tasolle asti.

Viime vuosina Euroopan liikuntaviikon lähettiläiksi on nimitetty mm. keihäänheiton olympiavoittaja, valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus sekä ”Susijengin” eli miesten koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff.

cof

SCL tiedottaa: syyskokoustiedote 2018

Suomen Cheerleadingliiton syyskokousviikonloppu järjestettiin 20.-21.10.2018 Oulussa. Syyskokousviikonlopun aikana järjestettiin mm. seuraseminaari aiheena urheilijasopimukset, infotilaisuus Tähtiseurat-seurojen laatuohjelmasta ja kaksi workshopia aiheinaan tulevaisuuden kilpailutoiminta ja huippu-urheilun kehittäminen. Liiton syyskokous pidettiin sunnuntaina 21.10. Kokouksessa vahvistettiin mm. liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019 ja valittiin kolme uutta jäsentä ja yksi varajäsen liittohallitukseen erovuoroisten tilalle ja jäsenet kurinpitovaliokuntaan. Liittokokous hyväksyi myös uudet yhdistyssäännöt ja näin liittokokous valitsi ensi kertaa alueilla toimivat luottamustoimiset aluevastaavat. Lisäksi syyskokouksessa käytiin keskustelua seurasiirtomääräysten linjauksista.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 on rakennettu neljän painopistealueen ympärille. Kokouksessa esiteltiin toiminnot jokaisen painopistealueen kohdalta. Talousarvion kohdalla kokouksessa käytiin vilkas keskustelu taloudellisten lisäresurssien suuntaamisesta seurojen olosuhdetyöhön turvallisten harjoittelumahdollisuuksien takaamiseksi. Hallitus totesi keskustelunavauksen olleen tärkeä. Liittokokous päätti kuitenkin yhteisen keskustelun pohjalta pysyä esitetyssä talousarviossa ja aloittaa olosuhdetyö vuoden 2019 aikana suunnitellusti rakentamalla kestävä pohja alueelliselle vaikuttamistyölle. Lisäksi kokouksessa käytiin keskustelua maajoukkueiden matkatuen jakautumisesta urheilijoiden, valmentajien ja huoltajien kesken. Jäsenseuran esityksestä ja kokouksen hyväksymänä kirjattiin ylös lausuma, jonka mukaan liitto tukee jatkossa MM-kilpailuihin lähteviä juniorijoukkueita periaatteella, jonka mukaan jokaista kilpailevaa alkavaa kymmentä urheilijaa kohtaan maksetaan tuki myös yhdelle yli 18 vuotiaalle aikuiselle.

Liittohallituksessa erovuorossa olivat hallituksen jäsenet Petra Eloranta, Eveliina Hietakymi-Sandberg ja Mira Lehtinen. Hallituksen jäseniksi valittiin Tiina-Mari Asikainen Cheer Stars ry:stä, Maiju Hautamäki Jaguars Spirit Athletes ry:stä ja Katri Kakkuri Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry:stä. Hallituksen varajäseneksi valittiin Eveliina Hietakymi-Sanderg Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry:stä.

Aluevastaaviksi kaksivuotiskaudelle valittiin Minna Aalto (Pirkanmaa-Kanta-Häme alue), Kati Huurinainen (Pohjoinen alue), Mira Lehtinen (Eteläinen ja Lounainen alue) ja Sohvi Tannijärvi (Itäinen alue).

Liiton kurinpitovaliokuntaan valittiin puheenjohtaja ja kolme jäsentä. Kurinpitovaliokunnassa jatkavat kaudelle 2019 kaikki vuoden 2018 jäsenet. Kurinpitovaliokunnan puheenjohtajana toimii Henriikka Tiainen ja valiokunnan jäseninä Hanneli Alho, Aino Palva ja Susanna Viljanmaa-Passinen.

 

Liittohallitus vuonna 2019

Riikka Taivassalo puheenjohtaja

Tiina-Mari Asikainen hallituksen jäsen

Maiju Hautamäki hallituksen jäsen

Virpi Huuskonen hallituksen jäsen

Katri Kakkuri hallituksen jäsen

Arina Kalaeva hallituksen jäsen

Anna Sällylä hallituksen jäsen

Varajäsenet: Eveliina Hietakymi-Sandberg ja Heli Stenroos.

Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään tammikuussa 2019 ja tuolloin päätetään hallituksen jäsenten vastuualueet.

Eteläisen alueen aluekilpailut, Cheermyrsky 2018

Ensimmäiset Eteläisen alueen aluekilpailut, Cheermyrsky 2018 keräsi lauantaina lähes 900 osallistujan iloisen joukon Keravalle. Kisoissa nähtiin liikunnan riemua, taitoa ja onnen kyyneleitä. Lähes loppuunmyydyssä katsomossa oli paljon ensikertalaisia, jotka oppivat hienosti kannustamaan kaikkia joukkueita.

Sarjojensa voittoihin ylsivät HAC Energy (Cheer minit level 2), PCT Flares (Cheer juniorit level 2) ja SSC Ice Age (Cheer klassikot level 3). Lisäksi minien tanssisarjan ja cheer level 1 -sarjan osallistujat palkittiin mitalein ja kirjallisin tuomaripalauttein.

Järjestävä seura kiittää ihania kilpailijoita ja valmentajia, tuomareita, yleisöä sekä vapaaehtoisia loistavasta kisapäivästä!

Tulokset Eteläisen alueen aluekilpailut 2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku aukeaa 12.11.2018

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu seuran toiminnan kehittämiseen. Avustuksen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikunnan harrastamista sekä monipuolistaa organisoidun liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi tuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa. Tuen avulla voidaan mm. Lue lisää ”Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku aukeaa 12.11.2018”

Cheerperheellä kiusaamista vastaan

Cheerleadingin laji-ilmapiiri kaikille turvalliseksi

Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Älä jää kokemuksesi kanssa yksin. Tutustu  ”harrastajalle”- osion kiusaamista vastaan sivuihin.

Tavoitteena asiallinen somekulttuuri

Nykyaikainen teknologia tarjoaa uusia alustoja mahdolliselle kiusaamiselle. Älypuhelimien kautta jokainen on altis keskustelupalstoille, sovelluksille ja yhteisöpalveluille vuorokauden jokaisena tuntina, joka päivä. Urheiluseuroissa halutaan ehkäistä somessa tapahtuvaa kiusaamista. Lue ”hyvät tavat somessa”- osiosta mistä voit lähteä liikkeelle kun haluat luoda asiallista somekulttuuria.

Vuoden 2019 laji- ja valmentajakouluttajahaku on auki

Vuoden 2019 kouluttajahaku

Koulutusten volyymin lisääntyessä haemme joukkoomme lisää eri alojen osaajia kouluttajiksi. Tarve on: vahvan lajitaustan omaaville kokeneille valmentajille cheerin (kaikki levelit 1-6) ja tanssin puolella sekä liikunta-, kasvatus- ja terveysalan opiskelijoille ja -ammattilaisille. Kouluttajarinkiin hakevan toivotaan pystyvän kouluttamaan säännöllisesti omalla alueella. Liitto tarjoaa kouluttajille upean vertaisryhmän, kouluttajakoulutusta sekä eturivin paikan päästä vaikuttamaan Suomen lajivalmentajien osaamiseen.

Hae kouluttajaksi ja kysy lisää liiton koulutussuunnittelijalta nita.rikstrom@scl.fi 30.11.2018 mennessä!