Uutiset

SCL tiedottaa: hallituksen kokoustiedote 11/2018

SCL:n liittohallitus piti 11/2018 kokouksen tiistaina 18.9.2019 Helsingissä liiton toimistolla.

 

Kokouksessa käsiteltiin seuraavia asioita:

• talousarviota vuodelle 2019
• lisenssivakuutusten hintoja vuodelle 2019
• seurasiirtoja
• seurojen lausuntoja yhdistyssääntömuutoksiin liittyen
• maajoukkue asioita
• kuulumiset ECU:n sääntöfoorumista

Lisäksi ilmoitusasioissa kuutiin mm. Tähtiseurapäivistä Helsingissä, naisten cheermaajoukkueen ja tanssimaajoukkueen valinnoista ja naisten cheermaajoukkueen valinnasta Euroopan urheiluviikon lähettilääksi. Muissa asioissa keskusteltiin aluetapaamisista.

Hallituksen seuraava kokous pidetään Helsingissä torstaina 4.10.2018.

Eteläisen alueen aluetapaaminen 15.9.

Eteläisen alueen aluetapaaminen järjestetään la 15.9. klo 15-17 Skillz Gymillä. Tapaamisessa alueen seurat ehdottavat omaa aluevastaavaansa! Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittautumiset tarjoiluja varten Etelän aluevastaava Aino Palvalle osoitteeseen etelainen.aluevastaava@scl.fi.

Hallituksen kokoustiedote 10/2018

Liittohallitus ja SCL:n toimiston työntekijät viettivät strategiaviikonlopun Suomen Urheiluopisto
Vierumäellä 1.-2.9.2018. Strategiapäivillä käsiteltiin 2018-2023 strategian etenemistä ja kunkin
päävalinnan alle mietittiin yhdessä toimenpiteitä kolmesta eri näkökulmasta: seura, alue ja liitto.
Strategiapäivän tuotokset esitellään liiton syyskokouksessa Oulussa 21.10.2018.

Liittohallitus piti kokouksen 10/2018 lauantaipäivällä Vierumäellä. Kokouksessa käsiteltiin seuraavia
asioita:
• liiton toimiston toimitilaan liittyviä asioita
• toiminnanjohtaja antoi talouskatsauksen ensimmäiseltä puolelta vuodelta ja EM-kilpailuiden
tuloksesta
• käsiteltiin seurasiirtoja
• hyväksyttiin jäsenseuran ero
• hyväksyttiin Popinniemen Isku ry Suomen Cheerleadingliiton uudeksi jäsenseuraksi
• käsiteltiin käynnistyvien maajoukkueprojektien linjauksia
• valiokuntien kuulumisia

Seuraava hallituksen kokous pidetään 18.9.2018 Helsingissä

Tanssimaajoukkueen leiriaikataulut ja koreografit julkistettu

Tanssimaajoukkueen koreografiksi on kiinnitetty tulevalle kaudelle ammattitaitoinen ja vankan kokemuksen omaavaa Cheryl Passalacqua (USA) assistenttinaan Sierra Williams (USA).

Kaudella 2018-2019 tanssimaajoukkue leireilee Vierumäellä seitsemän kertaa:

 1. -14.10.2018 Vierumäki
 2. -6.1.2019 Vierumäki
 3. -20.1.2019 Vierumäki
 4. -3.2.2019 Vierumäki
 5. -10.3.2019 Vierumäki
 6. -31.3.2019 Vierumäki
 7. -14.4.2019 Vierumäki

 

Vielä ehdit hakea mukaan, ilmoittautumalla karsintoihin tästä.

Himpun verran erilainen maajoukkue

”Let’s go Suomi, blue and white!”. Tutut huudot kaikuvat Skillz Gymillä, kun maajoukkue harjoittelee. Lavalla on huutamassa naisia ja miehiä sinivalkoisissa puvuissa. Kenraaliesitys sujuu hienosti, vaikka musiikki katkeaa kesken ohjelman. Kaikille jää esityksestä hyvä fiilis, vaikka edessä olevat EM-kisat ovat suurimmalle osalle ensimmäiset, mikä myös hieman jännittää. Kyseinen maajoukkue ei koostukaan lajin konkareista, vaan 25-45-vuotiaista työpaikkacheerleadereista.

Cheerleaderit edustavat firmaa nimeltä DHL Express (Finland) Oy. DHL Expressissä toimii työntekijöiden cheerleadingkerho, jossa harjoitellaan kerran viikossa cheerleadingin perusteita. DHL Expresssin kansainvälinen organisaatio järjestää vuosittain Belgian Lommelissa DHL Eurocup -tapahtuman, yrityksen sisäiset jalkapallon ja cheerleadingin EM-kilpailut, joihin osallistui joukkueita 37 maasta. On aivan erityistä, että työhyvinvointiin panostetaan tällä mittakaavalla. Treeneissä tehty työ ja yhdessäolo näkyvät myös työpaikalla: tiimihenki on aivan uskomaton, vaikka joukkueissa harrastaa työntekijöitä neljältä eri osastolta.

 

 

 

 

 

Kuva: Euroopan mestarit kutsuttiin lavalle vastaanottamaan pokaali ja kultamitalit. Voitto oli historiallinen.

Cheer-kielellä joukkuetta voisi kuvailla klassikko-tasoiseksi. Kaikki ovat aloittaneet lajin aikuisena ja nostaa ei tässä sarjassa saa hartiatasoa ylemmäs. Kilpailuissa ei kuitenkaan seurata suoraan mitään cheer-maailman sääntöjä, vaan ne määritellään joka vuosi erikseen. Vaikka treenaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja hauskuuteen, otetaan harjoittelu myös vakavasti ja tavoitteet on asetettu korkealle. Lommelista lähdetään jahtaamaan voittoa.Joukkuetta valmentaa Maiju Nurminen, jolla on kokemusta cheerleadingin valmentamisesta 13 vuoden ajalta, joista kuusi hän on valmentanut SM-tasolla Jyväskylässä. Työpaikkacheerleadereiden valmentamista hän kuvailee palkitsevaksi ja opettavaiseksi.

–          Parasta on nähdä oppimisen ilo urheilijoiden kasvoilla. SM-tasolla esimerkiksi tekniikkakehitys saattaa tapahtua vaikkapa sormien asennon muuttamisella, mutta tässä mennään isommilla linjoilla ja kehitystä tapahtuu nopeammin. Jokaisesta opitusta taidosta ollaan aidosti iloisia, kuvailee Nurminen.

DHL Expressin Suomen maajoukkue palasi Lommelista kultamitalit kaulassaan, onnesta itkien. Tavoitteeseen oli päästy.

–          Tässä tehtiin DHL Express -historiaa. Suomi ei ole koskaan aikaisemmin voittanut EuroCupissa, ja nyt se tapahtui selkeällä piste-erolla, kommentoi joukkueenjohtaja, DHL:n työntekijä itsekin, Sara Koskela.

Kuva: Joukkuekuva puhtaan ohjelman jälkeen: fiilis katossa!

Tuoreet Euroopan mestarit odottavat pääsevänsä seuraamaan tulevia virallisia ECU:n EM-kilpailuita. Normaalisti aloittelijat näkevät mallia lajista muilta seuran joukkueilta, mutta tässä tapauksessa malliesimerkkeihin on mahdollisuus videoiden lisäksi vain leireillä Skillz Gymillä. Esimerkiksi sekamaajoukkue Funky Team Gorillazin esityksen näkeminen oli monelle unohtumaton kokemus, josta irtoaa tavoiteltavaa ja unelmoitavaa vielä monille tuleville cheer-vuosille.

Teksti: Maiju Nurminen

Hallituksen kokoustiedote 9/2018

SCL:n hallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa keskiviikkona 15.8.

Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisten syksyn toimintaan ja ensi vuoden suunnitteluun liittyvien asioiden lisäksi mm. seuraavia asioita:

 • Käynnistyvien maajoukkueprojektien ajankohtainen tilanne
 • Huippu-urheilustrategian valmistelutilanne
 • SCL edustajien lähettäminen ECU sääntöfoorumiin. Foorumiin lähetetään tuomarivaliokunnan ja sääntötoimikunnan puheenjohtajat sekä kaksi tekniseksi tuomariksi erikoistuvaa tuomariston jäsentä.
 • SCL edustajien lähettäminen FISUn opiskelijoiden MM-kilpailuihin. Edustajiksi lähetetään toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen sekä hallituksen varapuheenjohtaja Anna Sällylä.
 • Hyväksyttiin Suomen cheerleadingliiton uudeksi jäseneksi Leppävirran Viri.
 • Otettiin tiedoksi EM-pääsihteerin loppuraportti kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetyistä koti EM-kilpailuista.

Seuraava hallituksen kokous pidetään syyskuun alussa, kun hallitus ja toimiston väki kokoontuu syyskauden käynnistäville strategiapäiville 1.-2.9. Vierumäen urheiluopistolle.