Seurakehittäminen

Suomen Cheerleadingliiton seurakehittämistoiminta koostuu erilaisista tukipalveluista jäsenseuroille.

Seurakoulutukset

SCL:lla on kolmiportainen seurakoulutusjärjestelmä. Seurakoulutukset, niiden tasot ja sisällöt löytyvät täältä.  Active Cheer -laadukasta seuratoimintaa koulutusta järjestetään vuosittain, Laatuseura – (ent. Sinettiseurakoulutus)  ja Menestyvä Seura -koulutukset järjestetään vuorovuosina. Lisäksi seuroille järjestetään koulutusta kevät- ja syyskokousten yhteydessä pidettävissä seuraseminaareissa. Vuonna 2018 järjestetään Menestyvä Seura -koulutus.

Toiminnanjohtajan seuravierailu

Toinen hallinnolliseen kehittämiseen suunnattu tukipalvelu on toiminnanjohtajan seuravierailut. Jäsenseura voi pyytää toiminnanjohtajaa seuravierailulle omaan seuraan mihin tahansa aikaan vuodesta. Vierailun tarkoituksena on tarjota jäsenseuralle tukea oman hallinnon kehittämiseen.  Jos seuranne on kiinnostunut hallintoon liittyvästä seuravierailusta, ottakaa yhteyttä toiminnanjohtaja Heidi Heiskaseen (heidi.heiskanen(a)scl.fi).

Koulutussuunnittelijan seuravierailu

Lajitoiminnan kehittämiseen on saatavilla koulutussuunnittelijan seuravierailuja. Koulutussuunnittelijan vierailun tarkoituksena on tukea lajiharjoittelun kehittämistä jäsenseurassa keskittymällä muun muassa valmennustoimintaan, eri lajiharjoittelun osuuksiin tai urheilijan polkuun seurassa. Jos seuranne on kiinnostunut lajitoiminnan kehittämiseen liittyvästä seuravierailusta, ottakaa yhteyttä koulutussuunnittelijaan (koulutussuunnittelija(a)scl.fi).

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain seuroille seuratoiminnan kehittämistukea (seuratuki). Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu seuralle, joka haluaa kehittää lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaa, kokeilla innovatiivisia uusia juttuja, lisätä toimintaan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voi myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Jäsenseura voi hakea sparrausta omalle seuratukihakemukselleen. Hakemuksen tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja sparrausta kannattaa pyytää jo suunnittelun alkuvaiheessa.

Seuratukihakemusten sparrausta tekee toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen, heidi.heiskanen(a)scl.fi tai puhelimitse 045-2095 499.

Hyödyllisiä materiaaleja

Seura-ammattilaisen palkkaaminen