Seurapalvelut

Suomen Cheerleadingliiton seurakehittämistoiminta koostuu erilaisista tukipalveluista jäsenseuroille.

Seurakoulutukset

SCL:lla on kolmiportainen seurakoulutusjärjestelmä. Seurakoulutukset, niiden tasot ja sisällöt löytyvät täältä.  Active Cheer -laadukasta seuratoimintaa koulutusta järjestetään vuosittain, Laatuseura – (ent. Sinettiseurakoulutus)  ja Menestyvä Seura -koulutukset järjestetään vuorovuosina. Lisäksi seuroille järjestetään koulutusta kevät- ja syyskokousten yhteydessä pidettävissä seuraseminaareissa. Vuonna 2018 järjestetään Menestyvä Seura -koulutus.

Seuravierailut

Liiton seurakehittäjä kiertää jatkuvasti tapaamassa jäsenseuroja. Seuravierailujen tarkoituksena on miettiä kunkin seuran yksilöllisiä haasteita ja ratkaisuja niihin, kartoittaa tulevaisuuden kehityssuunnitelmia, kerätä palautetta liitolle, antaa lisätietoja liiton toiminnoista sekä kartoittaa löytyykö seuroista hyviä käytänteitä, joita voisi jakaa eteenpäin. Seuran pyytämistä keskusteluteemoista riippuen, myös lajikoordinaattori ja koulutussuunnittelija voivat osallistua seuravierailuille.

Jos olet kiinnostunut seuravierailusta ole yhteydessä seurakehittäjä Niklas Hageliin, niklas.hagel(a)scl.fi tai puhelimitse 040 840 3504.

 

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain seuroille seuratoiminnan kehittämistukea (seuratuki). Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu seuralle, joka haluaa kehittää lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaa, kokeilla innovatiivisia uusia juttuja, lisätä toimintaan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voi myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Jäsenseura voi hakea sparrausta omalle seuratukihakemukselleen. Hakemuksen tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja sparrausta kannattaa pyytää jo suunnittelun alkuvaiheessa.

Seuratukihakemusten sparrausta tekee seurakehittäjä Niklas Hagel, niklas.hagel(a)scl.fi tai puhelimitse 040 840 3504.