Seurakoulutukset

SCL tukee jäsenseurojensa ja seuratoimijoidensa kehittymistä monipuolisella koulutustarjonnalla. Seura- ja seuratoimijakoulutukset ovat taloudellisesti liiton tukemia.

Seurakoulutukset

Tähtiseurakoulutus on tarkoitettu seuroille, jotka tähtäävät lasten- ja nuorten tähtimerkkiin. Koulutuksessa työstetään seuran kehittämistä tähtiseuraohjelman laatutekijöiden avulla.  Koulutus sisältää kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja prosessin jälkeen seura on valmis tähtiseura-auditointiin. Seuraavan kerran koulutus toteutuu vuonna 2021.

Huippu-urheilun tähtiseurakoulutus on tarkoitettu seuroille, jotka tähtäävät huippu-urheilun tähtimerkkiin. Koulutuksessa työstetään seuran kehittämistä huippu-urheilun tähtiseuraohjelman laatutekijöiden avulla. Koulutus sisältää 3-4 viikonlopun mittaista lähijaksoa ja prosessin jälkeen seuralla on avaimet huippu-urheilutoiminnan kehittämiselle ja laatukriteereiden täyttyessä huippu-urheilun tähtiseura-auditointiin. Seuraavan kerran koulutus toteutuu vuonna 2020.

Seuratoimijakoulutukset

Valmennusjohdon koulutusohjelma on tarkoitettu seuroissa työskenteleville ja vapaaehtoisena toimiville lajipäälliköille, valmennuskoordinaattoreille, valmennusvastaaville ja muille valmennuksen kehittämisen ja johtamisen vastuurooleissa toimiville. Koulutusohjelmassa pureudutaan valmennuksen suunnitteluun, valmennuskulttuuriin sekä itsensä ja muiden johtamiseen. Koulutus sisältää kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa. Seuraavan kerran koulutus toteutuu vuonna 2020 (haku koulutusohjelmaan on päättynyt).

Seurahallinnon koulutusohjelma on tarkoitettu seuroissa työskenteleville ja vapaaehtoisena toimiville toiminnanjohtajille, seuratyöntekijöille, puheenjohtajille ja muille seurajohdon vastuurooleissa toimiville. Koulutusohjelmassa pureudutaan omien johtamistaitojen kehittämiseen sekä kehitetään oman seurantoimintaa. Tämä koulutus on suunnitteilla.