Urheiluoppilaitoshaku

Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen tavoitteelliseen opiskeluun on mahdollista. Toisen asteen urheilu- ja urheilupainotteiset oppilaitokset saavat lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista kun hakija on ensin toimittanut pisteytystiedot liittoon. Lajiliitto ohjaa urheiluoppilaitoksiin pääasiassa maajoukkueiden ja maajoukkueringin urheilijoita. Kouluun valitut urheilijat hyödyntävät oppilaitoksen tarjoamaa fysiikkaharjoittelua osana monipuoliseksi ja terveeksi urheilijaksi kasvamista ja kehittymistä. Lajiharjoittelu toteutetaan seuroissa ja kouluajalla tehty harjoittelu painottuu fysiikkatreeniin, joka taas mahdollistaa palautumisen ja loukkaantumisten ehkäisyn. 

 

VUODEN 2022 HAKU

Lajimme urheiluoppilaitoksiin hakevien urheilijoiden pisteytys tapahtuu Suomen Cheerleadingliiton kautta. Pisteytys pohjautuu Olympiakomitean asettamiin lajiliittopisteytysperiaatteisiin (0-5 pistettä). Loput pisteistä (yht. max. 15) antaa oppilaitos.

Lomakkeella tehty hakijan henkilökohtaisten valmentajien (väh. kahden valmentajan) lausunnot sekä urheilijan itsearvio ja videolinkki (jolla todennetaan taidot) tulee lähettää 4.4.2022  mennessä. Mikäli Suomen Cheerleadingliitto saa urheiluoppilaitokselta pisteytyspyynnön urheilijasta, joka ei ole toimittanut lausuntoja tai videolinkkejä aikataulussa, saa urheilija lajiliitolta 0-1 pistettä.

Ilmoittaudu tapahtumaan ja saat salasanan lomakkeelle–> https://www.suomisport.fi/events/c7f08578-554c-4dba-af04-50ae33adaaa9

CHEER: https://q.surveypal.com/Lausunnot_UOH2022_Cheer

TANSSI: https://q.surveypal.com/Lausunnot_UOH2022_Tanssi

 

  • joulukuu 2021/ alkuvuosi 2022: kuvaa lajitaitovideot (liikelista lomakkeella)
  • 4.4.2022 mennessä: valmentajan 1 lausunnot lomakkeelle
  • 4.4.2022 mennessä: valmentajan 2 lausunnot lomakkeelle
  • 4.4.2022 mennessä: urheilijan itsearviointi lomakkeelle
  • 4.4.2022mennessä: linkki lajitaitojen videoihin lomakkeen kautta

 

VIDEOT

Linkin kautta lähetetyissä videoissa tulee olla vain ne liikkeet, jotka ovat lomakkeella. Ne tulee olla kuvattu 6kk sisään lähettämisestä ja arvioitava urheilija näkyy niissä selkeästi. Videon tulee olla kuvattu kilpailualustalla ja jokaisen liikkeen aloitus ja lopetus tulee näkyä selkeästi. Videolla tulee näkyä joka osa-alueen yksi suoritus (ellei ole valittu kohta ”ei mikään edeltävistä”).

 

VALMENTAJIEN VASTUU 

Lausunnon antaja, eli valmentaja, arvioi urheilijaa parhaan kykynsä mukaisesti annettujen ohjeiden puitteissa, rehellisesti, ajankohtaisesti sekä vertailukelpoisesti oman joukkueen sekä kansaisvälisen huipun tasoon nähden.

 

KEVÄÄN 2022 HAKUUN LIITTYVÄT AIKATAULUT

Yhteishaku alkaa 22.2.2021 ja päättyy 22.3.2022. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet ja päivittyneet päivämäärät löytyvät sivustolta.

  • Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 22.2.2022
  • Hakulomake urheiluoppilaitokseen toimitetaan viimeistään 22.3.2022
  • Valmentajien lausunnot ja urheilijan itsearvio ja linkki videoon lomakkeen kautta lajiliitolle 4.4.2022 mennessä
  • Lajiliittojen pisteytykset takaisin oppilaitoksille 30.4.2022

Toisen asteen urheiluoppilaitokset listattuna löydät täältä.

 

Perusopetuksen liikuntapainotteiset yläkoulut ja urheiluyläkoulut

Soveltuvuuskokeet: https://www.soveltuvuuskoe.fi/

Lajivalmennus: SCL suosittelee yläkouluikäisten koululiikunnan sisällöiksi yleisiä liikuntataitoja sekä fysiikkaa kehittäviä monipuolisia harjoitteita (ei lisää lajitaitoja –> terve urheilija). Yksilöllinen fyysinen harjoittelu jää usein seuran harjoituksissa pieneen rooliin ja sitä on hyvä paikata urheilukoulun tarjoamilla sisällöillä.