Urheiluoppilaitoshaku

Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen tavoitteelliseen opiskeluun on mahdollista. Toisen asteen urheilu- ja urheilupainotteiset oppilaitokset saavat lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista. Lajiliitto ohjaa urheiluoppilaitoksiin pääasiassa maajoukkueiden ja maajoukkueringin urheilijoita. 

 

VUODEN 2021 HAKU

Lajimme urheiluoppilaitoksiin hakevien urheilijoiden pisteytys tapahtuu Suomen Cheerleadingliiton kautta. Pisteytys pohjautuu Olympiakomitean asettamiin lajiliittopisteytysperiaatteisiin (0-5 pistettä). Loput pisteistä (yht. max. 15) antaa oppilaitos.

Lomakkeella tehty hakijan henkilökohtaisten valmentajien (väh. kahden valmentajan) lausunnot sekä urheilijan itsearvio ja videolinkki (jolla todennetaan taidot) tulee lähettää 1.4.2021 edit. 9.4.2021 mennessä. Mikäli Suomen Cheerleadingliitto saa urheiluoppilaitokselta pisteytyspyynnön urheilijasta, joka ei ole toimittanut lausuntoja tai videolinkkejä aikataulussa, saa urheilija lajiliitolta 0-1 pistettä. –> pyydä salasana lomakkeelle: nita.rikstrom@scl.fi

CHEER: https://my.surveypal.com/Lausunnot_UOH_Cheer21

TANSSI: https://my.surveypal.com/Lausunnot_UOH_Tanssi21

MUISTILISTA

  • alkuvuosi 2021: kuvaa lajitaitovideot huomioiden pandemiarajoitukset (liikelista lomakkeella)
  • 1.4.2021 mennessä: valmentajan 1 lausunnot lomakkeelle –> 9.4.2021 mennessä
  • 1.4.2021 mennessä: valmentajan 2 lausunnot lomakkeelle –> 9.4.2021 mennessä
  • 1.4.2021 mennessä: urheilijan itsearviointi lomakkeelle –> 9.4.2021 mennessä
  • 1.4.2021 mennessä: linkki lajitaitojen videoihin lomakkeen kautta –> 9.4.2021 mennessä

 

VIDEOT

Linkin kautta lähetetyissä videoissa tulee olla vain ne liikkeet, jotka ovat lomakkeella. Ne tulee olla kuvattu 6kk sisään lähettämisestä ja arvioitava urheilija näkyy niissä selkeästi. Videon tulee olla kuvattu kilpailualustalla ja jokaisen liikkeen aloitus ja lopetus tulee näkyä selkeästi. Videolla tulee näkyä joka osa-alueen yksi suoritus (ellei ole valittu kohta ”ei mikään edeltävistä”).

Jos pandemian takia videointi on mahdotonta tammikuusta huhtikuuhun, niin ole yhteydessä nita.rikstrom(a)scl.fi. Otamme tässä huomioon alueelliset rajoitukset, mutta parhaiten arviointi onnistuu videon avulla ja siksi niiden koostaminen kannattaakin aloittaa heti kun mahdollista. 

 

VALMENTAJIEN VASTUU 

Lausunnon antaja, eli valmentaja, arvioi urheilijaa parhaan kykynsä mukaisesti annettujen ohjeiden puitteissa, rehellisesti, ajankohtaisesti sekä vertailukelpoisesti oman joukkueen sekä kansaisvälisen huipun tasoon nähden.

 

KEVÄÄN 2021 HAKUUN LIITTYVÄT AIKATAULUT

Yhteishaku alkaa 23.2.2021 ja päättyy 23.3.2021 klo 15. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet ja päivittyneet päivämäärät löytyvät sivustolta.

  • Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 23.2.
  • Hakulomake urheiluoppilaitokseen toimitetaan viimeistään 23.3.2021 15:00 mennessä
  • Valmentajien lausunnot ja urheilijan itsearvio ja linkki videoon lomakkeen kautta lajiliitolle 1.4.2021 mennessä –> 9.4.2021 mennessä
  • Lajiliittojen pisteytykset takaisin oppilaitoksille 30.4.2021

Toisen asteen urheiluoppilaitokset listattuna löydät täältä.

 

Perusopetuksen liikuntapainotteiset yläkoulut ja urheiluyläkoulut

Soveltuvuuskokeet: https://www.soveltuvuuskoe.fi/

Lajivalmennus: SCL suosittelee yläkouluikäisten koulun ohessa tehtäviksi harjoitussisällöiksi yleisiä fyysisiä kehittäviä sisältöjä. Yksilöllinen fyysinen harjoittelu jää usein seuran harjoituksissa pieneen rooliin ja sitä on hyvä paikata koulun tarjoamilla sisällöillä.