Näin aloitat

Harrastuspaikan löytäminen

Aloita cheerleadingharrastus! Cheerleading ja cheertanssi ovat mukaansatempaavia joukkuelajeja, jotka sopivat jokaiselle. Voit aloittaa lajin harrastamisen ottamalla yhteyttä lähimpään seuraasi. Seurojen yhteystiedot sekä ohjeet lajin aloittamiseen löytyvät seurojen omilta verkkosivuilta. Suomen Cheerleadingliiton jäsenseurat löytyvät alueittain jäsenseurat-sivulta, josta löytyvät myös linkit jäsenseurojen omille sivuille.

Kaikkien ikätasojen ryhmissä on mahdollista kilpailla ja harrastaa sekaryhmissä, joissa sekä tyttöjä että poikia / naisia että miehiä samassa joukkueessa! (Lue artikkeli sekajoukkuetoiminnasta)

  • Pienten lasten ryhmät (Mikrot): 3-7-vuotiaat
  • Alakouluikäisten ryhmät (Minit): 7-12-vuotiaat
  • Yläkouluikäisten ryhmät (Juniorit): 12-16-vuotiaat
  • Aikuisten ryhmät: yli 16-vuotiaat
  • Klassikkoryhmät: yli 20-vuotiaat

 

Cheerleading vai cheertanssi?

Cheerleading koostuu stunteista eli nostoista, pyramideista, heitoista ja akrobatiasta. Cheerleading sopii monelle, sillä tasoja eri joukkueissa on monia ja rooleja joukkueessa on useita.

Cheertanssi on tanssilaji, joka koostuu mm. pirueteista, hypyistä ja liikkuvuusliikkeistä. Tanssia korostavat käsissä pidettävät pomit sekä tiukkuus ja yhdenaikaisuus.

 

Paikkakunnallani ei ole cheerleadingtoimintaa

Mikäli paikkakunnaltasi ei löydy cheerleadingia tarjoavaa seuraa, mahdollisuutena on myös uuden seuran perustaminen. Cheerleadingseuran perustaminen on mahdollista ilman varsinaista lajitaustaa Active Cheer -harrasteliikuntakonseptin avulla. Lisätietoja cheerleadingtoiminnan aloittamisesta antaa Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel, niklas.hagel(a)scl.fi.

Lisätietoja yhdistyksen perustamisesta löytyy PRH:n sivuilta.

 

Harjoituksiin osallistuminen

Osallistu harjoituksiin avoimin mielin ja oikein varustautuneena. Osallistujilla on pitkät hiukset kiinni, korut pois ja päällä vaatteet, joissa ei huppuja tai isoja taskuja. Jossain kohtaa ajankohtaiseksi tulee sisäliikuntaan soveltuvien kenkien (lajia varten on siihen suunniteltuja kevyita ja iskua vaimentavia kenkiä) tai tanssitossujen hankkiminen. Mukana on hyvä olla oma juomapullo. Harjoituksissa muista kysyä lisäohjeita valmentajalta, jos et ymmärtänyt jotain ohjetta.

Mukavia hetkiä cheerleadingin ja cheertanssin parissa!

 

 

024-yrjonkadun-liikuntasali-22-11-2013-high-res