European Cheer League

Kaudella 2024 Suomen ECL-osakilpailut järjestetään 07.04.2024 Spirit 4-5 ECL – kilpailuissa, Vierumäellä sekä 25.5.2024 Spirit 5-6 ECL -kilpailussa, Jyväskylässä.

European Cheer League (ECL) on vuodesta 2012 alkaen järjestetty European Cheer Unionin (ECU) ylläpitämä virtuaalinen mestaruuskilpailu. Liigan pisteytysjärjestelmän ansiosta joukkueilla on mahdollisuus kilpailla sarjassaan muita joukkueita vastaan ympäri Eurooppaa, vaikka joukkueet eivät osallistuisi samoihin kilpailuihin. Näin ollen ECL luo mahdollisuuden arvioida joukkueiden taitotasoa pidemmällä aikavälillä, eikä vain yhden kilpailusuorituksen perusteella.

ECL voi toimia väylänä euroopanmestaruuskilpailuihin. Eri ECL kokonaissarjojen voittajat pääsevät suoraan EM-kilpailuihin, ilman rekisteröintimaksua. Voittaja on joukkue, joka on rankingin ykkösenä kauden loputtua. Sarjavoitot voivat lisätä maan edustusjoukkueiden määrää EM-kilpailuissa, sillä sarjojen voittajille tarjottava edustuspaikka EM-kilpailuissa ei vaikuta maan edustuspaikkojen kiintiömäärään.

Palkinnot

Kokonaissarjojen voittaja on se joukkue tai pari, jotka ovat kauden loputtu rankinglistan ykkösiä. Voittajajoukkue voittaa pääsyn EM-kilpailuihin, ilman, että se vaikuttaisi joukkueen kotimaan kiintiöön sekä ilmaisen rekisteröitymisen 25:lle kilpailevalle urheilijalle (sisältää varaurheilijat) ja yhdelle valmentajalle.

Pareista 5 parasta (yksi pari / maa) pääsevät mukaan EM-kilpailuihin. Jos samasta maasta useampi kuin yksi tiimi sijoittuu 5 parhaan joukkoon, vain paras näistä pääsee EM-kilpailuihin. Toiseksi tulleen tiimin paikan saa seuraavaksi paras joukkue jostain toisesta maasta.

Kausi

Kausi alkaa 1. tammikuuta ja päättyy 31. joulukuuta.

Sarjat

  1. Cheerleading – Team Coed Premier, Senior
  2. Cheerleading – Team All Girl Premier, Senior
  3. Performance Cheer – Team Cheer Freestyle Pom, Senior
  4. Doubles Cheer Freestyle Pom, Senior
  5. Doubles Cheer Hip Hop, Senior
  6. Cheerleading – Team Coed Elite, Junior
  7. Cheerleading – Team All Girl Elite, Junior
  8. Performance Cheer – Team Cheer Freestyle Pom, Junior
  9. Doubles Cheer Freestyle Pom, Junior
  10. Doubles Cheer Hip Hop, Junior

Kaikki sarjat on jaettu ikäryhmittäin junioreihin ja aikuisiin.

Osallistujat

Vain ECU:n jäsenliittoihin rekisteröityneet joukkueet voivat osallistua ECL rankingiin. Järjestäjän on tarkistettava ECU:n jäsenliittoihin rekisteröityjen joukkueiden jäsenyys ja kirjattava se lopulliseen ECL-raporttiin.

Rekisteröityminen ja osallistumismaksu

ECL rankingiin osallistuminen ei vaadi erillistä rekisteröimismaksua tai rekisteröitymistä. Joukkueet ovat automaattisesti mukana lopullisessa ECL pisteytyksessä osallistuessaan ECL:ään rekisteröityyn kilpailuun.

Huom! Vaikka ECL ei vaadi erillistä rekisteröitymistä tai osallistumismaksua, itse kilpailua varten on suoritettava tarvittavat rekisteröitymiset ja maksut kilpailunjärjestäjälle.

Kilpailut

Kukin ECU:n jäsenliitto voi nimetä ilmaiseksi yhden kansainvälisen kilpailun mukaan ECL:n. ECL kilpailun tulee olla avoinna kaikille ECU:n jäsenryhmille.

Kukin ECU:n jäsenliitto voi hakea lisenssiä toiselle ECL kilpailulle. Lisenssin hinta on 650 euroa (Tier 1 ja Tier 2 jäsenille) tai 325 euroa (Tier 3 jäsenille). Toisen kilpailun myöntää ECL ohjauskomitea (ECL Steering Committee).

Kilpailun ECL sarjojen tulee olla avoinna kaikille ECU:n jäsenliittojen seuroille.

Kilpailun säännöt: ECL Rules 2024

European Cheer League Facebokissa.
European Cheer Union Facebookissa.