Terveurheilija

Turvallisuus- ja terveysnäkökulma on läsnä cheerleadingissä jatkuvasti ja se on koko toiminnan pohja. Suomen Cheerleadingliiton tavoitteena on tarjota laadukasta urheilu- ja liikuntavalmennusta kaikille ikäluokille ja tasoille turvallisessa ympäristössä. Tavoitetta tukevat liittojohtoinen valmentajakoulutus, kilpailusarjojen turvallisuus- ja ikämääräykset sekä yhteistyötavoite muiden liikunta- ja terveysalan tahojen kanssa. Lue lisää turvallisuudesta sivustomme turvallisuusosiosta.

Cheerleading on joukkuelaji, jossa pohjana on yksilön kehitys ja viihtyvyys lajissa. Kun toiminnassa on mukana terveitä urheilijoita, saadaan vahvoja ja menestyneitä joukkueita. Joillekin joukkueille menestys tarkoittaa kilpailusijoituksia ja joillekin esimerkiksi sitä, kuinka pitkään yksilö pysyy motivoituneena mukana ja kehittyy omalla tasollaan.

Terveen urheilijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluvat; laadukas harjoittelu, vammojen ehkäisy, ravitsemus sekä terveydenhuolto. Lue lisää näistä aiheista valtakunnallisesta terveurheilija-sivustolta.

 

SYÖMISHÄIRIÖT

Valmentajat, vanhemmat ja muu urheilijan lähipiiri ovat tärkeässä roolissa urheilijoiden häiriintyneen syömisen ennaltaehkäisemisessä, tunnistamisessa ja hoitoon ohjaamisessa. Kaikkiin näihin liittyen löytyy vinkkejä Syömishäiriökeskuksen sivuille kootuista oppaista.