Maajoukkueiden urheilijavalinnat

Kaikkien joukkueiden tarkemmat hakuinfot kaudelle 2023-2024 löytyvät täältä. 

Kauden 2024 hakuaikataulut liittojohtoisiin aikuisten maajoukkueisiin:

Maajoukkueeseen hakeva urheilija:

SUEK:in Puhtaasti paras ja Reilusti paras -koulutukset

Kaikkien maajoukkueisiin valittujen urheilijoiden tulee suorittaa SUEK:in Puhtaasti paras ja Reilusti paras -koulutukset. Voit suorittaa ne jo hakuaikana. Koulutukset löydät osoitteesta suek.fi otsikon Koulutukset alta. Koulutukset ovat voimassa kaksi vuotta 1.1.2021 alkaen, eli jos olet tehnyt koulutuksen 1.1.2021 jälkeen, riittää, että suoritat koulutuksen joka toinen vuosi.

Lisenssi

Maajoukkueiden valintatilaisuuteen osallistuvalla tulee olla Suomen Cheerleadingliiton voimassaoleva lisenssi ja urheilun kattava vakuutus.

 

Naisten cheermaajoukkueen varaurheilijoiden valinnat

Naisten cheermaajoukkueeseen valitaan vuosittain syyskauden alussa 24 urheilijaa (roolitukset kuuteen stunttiryhmään ja eri pyramidipaikoille). Tämän lisäksi joukkuetta täydennetään varaurheilijoilla (4) alkukevään aikana. Kiinnostuksensa varaurheilijaksi voi esittää täyttämällä liiton nettisivuilla olevan varaurheilijan hakulomakkeen. Maajoukkuevalmentajat voivat myös tiedustella suoraan urheilijalta (entiseltä maajoukkueurheilijalta tai aiemmin maajoukkueeseen hakeneelta) onko tämä kiinnostunut varaurheilijuudesta.

Varaurheilijoiksi hakeneita kutsutaan tarpeen mukaan tammikuun leireille kokeilemaan joukkueen mukana harjoittelua, tai urheilija voidaan kiinnittää mihin tahansa joukkueen rooliin suoraan.

Valituksi tulleelta varaurheilijalta odotetaan osallistumista MM-kilpailumatkalle sekä loppukauden leirityksiin (tai osaan niistä) sekä itsenäistä tutustumista kauden koreografiaan. Hän sitoutuu myös urheilijasopimukseen, urheilijamaksuihin sekä valmennustiimin ja SCL:n ohjeistuksiin. Kisasuoritukseen osallistuvan varaurheilijan leiritysmaksut sovitetaan kauden pituuteen. Kisamatkan hinta-arvio vuodelle 2024 on 1890€. SCL pidättää oikeuden muutoksiin.

Varaurheilija voi nousta kilpailukokoonpanoon korvaamaan estynyttä urheilijaa esim. sairastumis- tai loukkaantumistapauksissa tai vahvistamaan osaamisellaan joukkuetta. Tämä voi tapahtua leirityskauden aikana tai kilpailumatkalla. Varaurheilijoilta odotetaan erityisesti vahvaa stuntti- ja pyramidiosaamista (kts. edellisen kauden lajitaidot) sekä kykyä hypätä mukaan muuttuviin tilanteisiin ja kokoonpanoihin. Profiililtaan varaurheilija on kokenut kilpailija, joka tulee luontevasti osaksi joukkuetta lyhyessäkin ajassa.

Varaurheilijoiden lisäksi leireille saatetaan lomakkeen täyttäneiden joukosta tai entisten maajoukkueurheilijoiden joukosta pyytää korvaajia leirille täydentämään myös vararyhmää, jos heistä joku on korvaamassa kilpailukokoonpanossa.
Haku on jatkuva.