Liitto

scl_logo_pieniSuomen Cheerleadingliitto on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen lajiliitto, joka valvoo kaikkien lajin harrastajien ja lajin parissa toimivien etuja. Yhdistyksen tarkoituksena on cheerleadingtoiminnan edistäminen, kehittäminen ja valvominen, kilpailu-, nuoriso- ja kuntoliikunta-toiminnan harjoittaminen sekä toimiminen lajin harrastajien valtakunnallisena yhdyselimenä.

 25.11.1995 Seinäjoella pidettiin Suomen Cheerleaderit ry:n perustamiskokous, ja 25.6.1997 yhdistys muutti nimekseen Suomen Cheerleadingliitto ry, Finlands Cheerleadingförbund rf.

SCL:n kuuluu 59 jäsenseuraa, joissa on harrastajia yhteensä noin  14 000.

Suomen Cheerleadingliitto kuuluu European Cheer Unioniin sekä International Cheer Unioniin. SCL toimii aktiivisena jäsenenä molemmissa kansainvälisissä lajiliitoissa tehden myös tiivistä tuomariyhteistyötä maailmanlaajuisesti.

SCL:n toiminta jakautuu kolmeen alueeseen:

  • järjestötoiminta
  • harrastetoiminta
  • huippu-urheilu

Suomen Cheerleadingliiton organisaatioon kuuluu hallitus ja kolme valiokuntaa sekä yksi toimikunta: Kilpailuvaliokunta, tuomarivaliokunta, kurinpitovaliokunta sekä sääntötoimikunta. Suomen Cheerleadingliiton toimistolla työskentelee kahdeksan työntekijää: toiminnanjohtaja, talous- ja hallintokoordinaattori, tapahtumatuottaja, viestintä- ja markkinointikoordinaattori, huippu-urheilukoordinaattori, valmennuspäällikkö, valmennusosaamisen kehittäjä ja seurakehittäjä.

Suomen Cheerleadingliiton strategia

Syyskokouksessa 2023 hyväksyttiin Suomen Cheerleadingliiton uusi strategia kaudelle 2024-2028. Liiton strategiaan voit tutustua täällä. Strategia rakentuu neljälle päävalinnalle:

  • Cheerleadingissa Suomen laadukkain ja turvallisin valmennuskulttuuri
  • Hyvinvoivat ihmiset lajiyhteisössä johtavat lajin kasvua
  • Harrasteliikunta on vahva osa cheerleadingin lajikulttuuria
  • Cheerleadingin huippu-urheilun keskiössä on urheilijalähtöisyys