Liitto

scl_logo_pieniSuomen Cheerleadingliitto on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen lajiliitto, joka valvoo kaikkien lajin harrastajien ja lajin parissa toimivien etuja. Yhdistyksen tarkoituksena on cheerleadingtoiminnan edistäminen, kehittäminen ja valvominen, kilpailu-, nuoriso- ja kuntoliikunta-toiminnan harjoittaminen sekä toimiminen lajin harrastajien valtakunnallisena yhdyselimenä.

Vuonna 2017 SCL:n kuuluu 51 jäsenseuraa, joissa on harrastajia yhteensä yli 8200. Cheerleadingin harrastajien määrä Suomessa on noussut vuosi vuodelta ja tasainen kasvu jatkuu edelleen.

SCL:n toiminta jakautuu kolmeen alueeseen:

  • järjestötoiminta
  • harrastetoiminta
  • huippu-urheilu

Suomen Cheerleadingliiton organisaatioon kuuluu hallitus ja viisi valiokuntaa sekä yksi toimikunta: Kilpailuvaliokunta, tuomarivaliokunta, seuravaliokunta, nuorisovaliokunta, kurinpitovaliokunta sekä sääntötoimikunta. Suomen Cheerleadingliiton toimistolla työskentelee viisi kokoaikaista työntekijää: toiminnanjohtaja, järjestösihteeri, tapahtumakoordinaattori, lajikoordinaattori ja koulutussuunnittelija. Lisäksi toimistolla työskentelee määräaikaisessa toimessa EM-pääsihteeri jonka vastuualueena on EM-kilpailuiden 2018 järjestäminen Suomessa Helsingissä.

Suomen Cheerleadingliiton strategia

Syyskokouksessa 2017 hyväksyttiin Suomen Cheerleadingliiton uusi strategia kaudelle 2018-2023. Uuteen strategiaan voit tutustua täällä. Strategia rakentuu kolmelle päävalinnalle, jotka ovat aktiivinen aluetoiminta hyvinvoivan seuran tukena, kehittyvät rakenteet menestyksekkään huippu-urheilun takana ja lisääntynyt tunnettuus vaikuttamisen välineenä. Vuonna 2018 toteutetaan kahta strategiaa päällekkäin, vuoden 2018 päättäessä edellisen strategiakauden. Strategia 2013-2018 löytyy täältä.