Active Cheer harrasteliikunta

ac-leima

Harrasteliikunta kaiken perustana on yksi Suomen Cheerleadingliiton kolmesta strategisesta päävalinnasta. Cheerleadingliitto vahvistaa harrasteliikunnan asemaa seurojen toiminnan perustana ja sen vuoksi on luotu harrasteliikunnan kehittämiseen Active Cheer – harrasteliikuntakonsepti.

Mitä on harrasteliikunta?

Kaikki toiminta jolla ei ole kilpailullisia tavoitteita on harrasteliikuntaa. Tämä tarkoittaa sitä, että suuressa osassa suomalaisia cheerleadingseuroja on jo olemassa aktiivisia harrasteliikunnan ryhmiä. Kaikille Suomen Cheerleadingliiton jäsenseuroille avoimia Active Cheer-ohjaajakoulutuksia järjestetään ympäri Suomen.

Suomen Cheerleadingliiton Active Cheer -harrasteliikunta tarjoaa vaihtoehtoisen tavan harrastaa cheerleadingiä kilpailupuolen rinnalle. Harrastejoukkueessa harjoittelu on matalan kynnyksen toimintaa. Active Cheer -harrasteliikuntatoiminta mahdollistaa cheerleadingin kaikille taso- ja ikäryhmille, ilman kilpailullisia tavoitteita. Tuloksena on terve ja monipuolinen liikkuja, jonka motivaatio liikuntaan säilyy läpi elämän.

Active Cheer -toiminnan tarkoitus

Toiminnan tarkoituksena on lisätä lasten, nuorten ja aikuisten liikuntamäärää, mahdollistaa cheerleading-harrastuksen aloittaminen vähin taloudellisin resurssein, mahdollistaa cheerleadingin harrastaminen kaikille kohderyhmille ja mahdollistaa lajin harrastaminen muiden lajien ohella.

Active Cheer – toiminnan tavoitteena on samalla madaltaa kynnystä kouluttautua cheerleading-ohjaajaksi sekä lisätä lajin parissa toimivien ohjaajien ja valmentajien harrasteliikunnan osaamista. Suomen Cheerleadingliitto kouluttaa Active Cheer -ohjaajia mukaan harrastetoimintaan ympäri Suomen.

Active Cheerin tavoitteena on:
Lisätä lasten, nuorten ja aikuisten liikuntamäärää
Mahdollistaa cheerleadingin harrastaminen ei-kilpailullisin tavoittein
Aloittaa harrastaminen vähin taloudellisin resurssein
Madaltaa kynnystä kouluttautua cheerleading-ohjaajaksi
Lisätä lajin parissa toimivien ohjaajien harrasteliikunnan osaamista
Kasvattaa seurojen harrastajamäärää

Lue lisää Active Cheer harrasteliikunnasta!

 

ac_harrasteliikunta

banneri2