Lisenssit ja ikäluokat 2021-22

Pohjola Sporttiturva 1.8.2021–31.7.2022

A-, B-, ja C-lisenssi (kilpailulupa + vakuutus)
A-, B-, ja C-lisenssit sisältävät kilpailuluvan lisäksi Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa lisenssin ostaneen harrastajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta niin lajin harjoituksissa kuin kilpailuissakin. Lisenssiluokka määräytyy urheilijan syntymäajan mukaan. Lisenssin osto tunnistaa automaattisesti oikean lisenssiluokan urheilijan henkilötunnuksen perusteella. A-, B, ja C-lisensseillä voi osallistua kilpailuun myös valmentajana.

A-lisenssi
Urheilijoille, jotka ovat syntyneet 31.7.2007 tai aikaisemmin.

B-lisenssi
Urheilijoille, jotka ovat syntyneet ajalla 1.8.2007-31.7.2010.

C-lisenssi
Urheilijoille, jotka ovat syntyneet 1.8.2010 tai myöhemmin.

Harrastevakuutus (ei kilpailulupaa)
Harrastevakuutus sisältää OP Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa vakuutuksen ostaneen harrastajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta jäsenseuran ohjatuissa lajiharjoituksissa ja leiritoiminnassa. Harrastevakuutus ei oikeuta osallistumaan kilpailutoimintaan. Harrastevakuutus on saman hintainen kaikenikäisille

Valmentajavakuutus -UUTUUS!

Kaudelle 2021-2022 on luotu jäsenseurojen toiveesta uusi lisenssituote – Valmentajavakuutus! Valmentajavakuutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ilmoitetaan kilpailuihin valmentaja- tai huoltajastatuksella. Valmentajavakuutus ei oikeuta kilpailualustalla tapahtuvaan toimintaan. Valmentajavakuutus sisältää OP Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa vakuutuksen ostaneen valmentajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta jäsenseuran ohjatuissa lajiharjoituksissa ja leiritoiminnassa. Valmentaja voi valita tarpeen mukaan joko Valmentajavakuutuksen tai Valmentajalisenssin (kahta erillistä/päällekkäistä lisenssiä ei siis tarvita). Valmentajavakuutus on tarkoitettu valmentajille ja huoltajille, jotka ovat syntyneet 31.7.2007 tai aikaisemmin.

Valmentajalisenssi (ei vakuutusta)
Valmentajalisenssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ilmoitetaan kilpailuihin valmentaja- tai huoltajastatuksella. Valmentajalisenssi ei oikeuta kilpailualustalla tapahtuvaan toimintaan. Valmentajalisenssi ei sisällä vakuutusta, joten lisenssin ostaja on itse vastuussa siitä, että hänellä on riittävä vakuutus (mikäli harjoituksissa toimii sellaisissa tehtävissä, että voi altistua tapaturmille), joka kattaa mahdolliset kilpacheerleadingin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla. Valmentaja voi valita tarpeen mukaan joko Valmentajavakuutuksen tai Valmentajalisenssin (kahta erillistä/päällekkäistä lisenssiä ei siis tarvita). Valmentajalisenssi on tarkoitettu valmentajille ja huoltajille, jotka ovat syntyneet 31.7.2007 tai aikaisemmin. Valmentajalisenssiä ei voi korottaa muihin lisenssityyppeihin.

Jos henkilö urheilee itse seurassa X ja toimii sen lisäksi valmentajana seurassa Y, ostetaan valmentajalisenssi ja urheiluun sopiva lisenssi erikseen kahtena tuotteena. Lisenssin voi ostaa itse ainoastaan yhden seuran alle. SCL:n toimistolla lisensseistä vastaava henkilö tekee seuramuutoksen Suomisport-järjestelmässä lisenssin ostaneen henkilön ilmoituksen perusteella.

Vakuutukseton lisenssi (ei vakuutusta)
Vakuutukseton lisenssi sisältää kilpailuluvan, mutta ei vakuutusta. Vakuutukseton lisenssi on saman hintainen kaikenikäisille. Varmistathan aina ennen vakuutuksettoman lisenssin ostamista omasta vakuutusyhtiöstäsi, että olemassa oleva vakuutus kattaa cheerleadingin harrastamisen ja kilpailemisen.

Tuomarilisenssi (SCL:n koulutetuille tuomareille, ei vakuutusta)
Tuomarilisenssi on tarkoitettu SCL:n koulutetuille tuomareille, ei sisällä vakuutusta. Tuomarilisenssi tulee olla voimassa osallistuttaessa SCL:n alaiseen tuomaritoimintaan. Tuomarilisenssiä ei voi korottaa muihin lisenssityyppeihin. (esim. Jos tuomari urheilee itse ja toimii sen lisäksi tuomarina, ostetaan tuomarilisenssi ja urheiluun sopiva lisenssi erikseen kahtena tuotteena.)