Uutiset > Uutiset > Menkkahaasteen voittajat on valittu – yksi voittaneista joukkueista lajin oma HAC Elegants

Menkkahaasteen voittajat on valittu – yksi voittaneista joukkueista lajin oma HAC Elegants

Keväällä alkaneen Menkkahaaste-kampanjan voittajat vuodelle 2018 on valittu. Aktiivisimmin menkkatabua lähtivät murtamaan helsinkiläinen cheertanssijoukkue HAC Elegants, vantaalainen salibandyjoukkue SB Vantaan B/C-tytöt sekä pieksamäkeläinen Pieksän Kuuttien yksilöuimareista koostuva treeniryhmä. Jokainen voittajatiimi saa 1000 euron rahapalkinnon.

Menkkahaaste-kampanjaan osallistui 50 urheilujoukkuetta ympäri Suomea. Kampanjan tavoitteena on lisätä avointa keskustelua kuukautisista ja niiden vaikutuksista treenaamiseen. Kampanjaan osallistui joukkueita 15 eri urheilulajista koripallosta muodostelmaluisteluun ja kansantanssista triathloniin. Haaste alkoi keväällä ja vuoden 2018 voittajat valittiin marraskuun lopulla.

Menkkahaaste-kampanjan voittajiksi valikoitui kolme aktiivisimmin menkkatabua murtanutta tiimiä. Voittajatiimit ovat tuoneet kampanjaa ja kuukautisteemaa aktiivisesti ja luovasti esiin omissa sosiaalisen median kanavissaan sekä edistäneet avointa keskustelua kuukautisista. Tiimit ovat esimerkiksi jakaneet ohjeita ja vinkkejä rennompaan kuukautiskeskusteluun ja käyttäneet runsaasti aikaa erilaisten menkkapositiivisten videoiden tekoon.

”Tämä on todella tärkeä asia naisvaltaisessa lajissa. Hienoa, että myös cheertanssijoukkue on lähtenyt aktiivisesti mukaan valtakunnalliseen kampanjaan ja vaikuttaa sitä kautta urheilukulttuurin kehittämiseen yli lajirajojen.”, toteaa liiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo tyytyväisenä.

Menkkahaasteen lähettiläinä toimivat EM-kultamitalisti, olympiauimari Jenna Laukkanen, koripallojoukkue HBA sekä valmentajat Pekka Salminen ja Lea Hakala.

”Oli mahtavaa nähdä, että niin moni joukkue liittyi mukaan isolta ikähaarukalta. Tiimit ovat pistäneet hyvää eforttia tärkeään asiaan! Olemme jo askeleen lähempänä menkkatabun murtamista. Tästä iso kiitos kuuluu kaikille osallistuneille!” sanoo koko joukkueen puolesta HBA:n kapteeni Elina Arike.

Menkkahaaste-kampanja jatkuu vuonna 2019.

Liitto onnittelee voitosta HAC Elegants -joukkuetta!

 

Tässä Ylen klippi Elegants-joukkueen treeneistä ja asiantuntijoiden haastattelua.