Uutiset > Yleinen > Cheermaajoukkueleirityksen hakijamäärä yllätti positiivisesti!

Cheermaajoukkueleirityksen hakijamäärä yllätti positiivisesti!

Liiton päätös muuttaa perinteiset maajoukkueleiritykset joukkueleireistä yksilöleireiksi, otettiin seuroissa hyvin vastaan.

”Suunnittelimme leirit siten, että niissä on noin 100 urheilijaa neljässä eri ryhmässä. Nyt saimme pelkästään naisten ja nuorten cheerryhmiin noin 130 hakemusta, joten voin sanoa, että leirien suosio pääsi yllättämään positiivisesti”, toteaa lajikoordinaattori Jani Järvelin. ”Samoin aikuisten sekajoukkueiden osalta hakemuksia tuli lähes tuplasti se, mitä olimme ajatelleet, joten hyvältä näyttää”, Järvelin jatkaa.

Ennakoitua suurempi hakijamäärä tuo mukanaan haasteita aikataulun kanssa. Esimerkiksi naisten cheersarjalaisista mukaan pääsee vain puolet, karsintaa joudutaan siis tekemään. ”Todennäköistä on, että leirityksen ulkopuolelle jää paljon hyviä urheilijoita. Näen sen kuitenkin positiivisena asiana tulevien maajoukkueiden kannalta, vaikka yksilöiden kannalta tilanne ei ole varmasti tunnu yhtä hyvältä”, pohtii Järvelin. ”Kyllähän tällainen hakijamäärä tuo esiin selvän tarpeen kehittää lajimme leirityksiä jatkossakin”, Järvelin miettii. Lajin ja sen urheilijoiden kehittymisen kannalta on sitä parempi, mitä enemmän urheilijoita on laadukkaan leirityksen piirissä.

Osittain suuren hakijamäärän myötä rinkileireille tullaan kutsumaan mukaan myös seuravalmentajia. Heillä on mahdollisuus saada tutustua lajin huippuvalmennukseen ja toimia leirivalmentajien apuna. Ensimmäisellä leirillä on leiriohjelman ohessa tarkoitus  kehittää myös lajiimme sopivia fyysisiä testejä, joiden kehittämiseen osallistuu asiantuntijoita Suomen urheiluopistolta Vierumäeltä, heidän lisäkseen mukaan otetaan 10 – 15 seuratoimijaa. Liiton näkemyksen mukaan testistön kehittämiseen olisivat valmiimpia seurojen valmennuskoordinaattorit tai valmentajan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaneet valmentajat. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ensi viikon aikana.

Suuri hakijamäärä osoittaa selkeästi sen, että liiton huippu-urheilustrategiatyöhön liittyneet seurakuulemiset ovat tuottaneet odotettua tulosta. Samoin toiveena on, että fyysisen testistön kehittäminen sekä seuravalmentajien osallistuminen koulutusmielessä rinkileireille olisi sitä, mitä seurat liitolta odottavat. Lajin kasvaminen ja kehittyminen on selvästi viemässä lajia siihen suuntaan, että joukkueiden tason nostaminen tapahtuu selvästi enemmän yksilöiden tasoa nostamalla. Leirisisältöjen suunnittelussa on  huomioitu seura- ja liittojohtoisten maajoukkueiden  näkemyksiä, kokemuksia ja toiveita.

 

Tanssimaajoukkeurinkileirityksen kutsu julkaistaan heti, kun leirin toteuttamiseen liittyvät asiat on saatu sovittua.