Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin SM-titteleistä kilpaillaan Helsingissä tulevana lauantaina

Cheerleadingin SM-titteleistä kilpaillaan Helsingissä tulevana lauantaina

Cheerleadingin SM-kilpailut järjestetään viikonloppuna Helsingissä.

Suomen mestaruuksista kilpaillaan kuudessa eri sarjassa, junioreissa ja aikuisissa. Jaossa on myös edustuspaikkoja ensi vuoden MM- ja EM-kilpailuihin.

”SM-kilpailut huipentavat tämän aivan mielettömän hienon cheer-vuoden ja odotettavissa on huippusuorituksia ja kovaa kilpailua”, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo summaa.

SM-finaaliin osallistuvat joukkueet ovat valikoituneet marraskuussa Oulussa pidettyjen karsintakilpailujen perusteella. Yhteensä lauantaina Helsingin jäähallissa tullaan näkemään lähes 60 kilpailusuoritusta.

Panokset ovat korkealla, sillä jaossa on myös edustuspaikkoja ensi vuoden kansainvälisiin arvokisoihin. Ensi vuoden EM-kilpailut järjestetään kesäkuussa Pietarissa. Jokaisesta SM-kilpailuissa nähtävästä sarjasta on jaossa kaksi edustuspaikkaa EM-areenalle. Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään tuttuun tapaan huhtikuussa Yhdysvalloissa. Junioreiden sarjoista ja aikuisten sekajoukkueiden cheersarjasta myönnetään edustuspaikka seurajoukkueelle myös MM-kisoihin.

MM-kilpaluiden naisten cheersarjaan ja tanssisarjaan on koottu liittojohtoiset maajoukkueet, joten seuraedustuksia niihin ei myönnetä. Suomen maajoukkue puolustaa tulevana keväänä Orlandossa historiallista MM-kultaa. Tämän vuoden joukkueen ensiesiintyminen nähdään viikonlopun SM-kilpailuissa.

”Tämä on ollut suomalaiselle cheerleadingille huippuvuosi. Kevään MM-kulta ja menestyksekkäästi järjestetyt EM-kisat kesällä Helsingissä ovat tuoneet lajin pariin entistä enemmän harrastajia. Suomalaiset cheerleadingseurat liikuttavatkin jo yli 10 000 lasta, nuorta ja aikuista viikottain. Laji on saanut myös ansaitsemaansa tunnustusta niin median kuin valtiovallankin taholta. Maajoukkueen valmentaja Maria Wahlroos juhli viime viikolla itsenäisyyspäivää presidentin linnassa ja viime kevään MM-kulta on myös ehdolla urheilugaalassa vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Kaikki tämä kannustaa jatkossakin tekemään entistä enemmän töitä lajin harrastusedellytysten parantamiseksi ja menestyksen saavuttamiseksi”, puheenjohtaja Taivassalo toteaa.

SM-kilpailuiden tarkemman aikataulun,  lipunmyyntitiedot sekä livestreaminfon löydät kilpailun tapahtumasivulta:
https://scl.fi/kilpailutoiminta/sm-kilpailut/