Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin Suomen mestaruudet jaettiin tänään Helsingissä

Cheerleadingin Suomen mestaruudet jaettiin tänään Helsingissä

Helsingin jäähallilla kilpailtiin tänään cheerleadingin suomenmestaruuksista kuudessa eri sarjassa, kolmessa aikuisten sarjassa ja kolmessa junioreiden sarjassa. Mukana oli ennätysmäärä joukkueita, jotka olivat selvittäneet tiensä finaaliin karsintakilpailujen kautta. Päivän aikana nähtiin lähes 60 kilpailusuoritusta.

Naisten cheersarjassa mestaruus ratkesi helsinkiläiselle HAC Elitelle vauhdikkaalla ja lähes virheettömällä suorituksella. Mestaruus oli joukkueelle viides perättäinen. Hopealle sijoittui jyväskyläläinen Jaguars Venus ja pronssille ylsi Funky Team Wild Flyers Helsingistä.

Naisten tanssisarjassa kärkikolmikon pisteet olivat hyvin lähellä toisiaan. Suomen mestaruuden nappasi tamperelainen DTC Dancers, toiseksi sijoittui helsinkiläisjoukkue GS Cyrenes ja kolmannen sijan saavutti Oulun NLC Ladies Dance Team.

”Tiukka kilpailu näissä sarjoissa kertoo kokonaisvaltaisesta tason noususta Suomessa. Molemmissa naisten sarjoissa on jo pidempään koottu MM-kisoihin liittojohtoiset maajoukkueet, joiden huippuosaaminen on levinnyt myös seurajoukkueisiin ja näkyy täällä SM-kisoissa. Kehityssuuntaan voi olla tyytyväinen”, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo toteaa.

Aikuisten sekajoukkueiden sarjan SM-kultaa voitti jo peräti yhdeksännentoista kertaa perättäin helsinkiläinen Funky Team Gorillaz. Sarjassa toiseksi ylsi myös helsinkiläinen HAC Xray ja kolmanneksi sai helsinkiläinen GS Phoenix.

”Vaikka mestaruusjuhlinta on jo tuttua, niin joka vuosi on silti onnistuttava ja kehityttävä, jotta pysyy huipulla. Sekajoukkueiden sarjassa kilpailu joka vuosi kovenee. On hienoa, että Suomeen on saatu lisää myös huipputason sekajoukkueita. Miesharrastajien määrä kasvaa koko ajan”, Gorillaz-joukkueen urheilijat Venla Pesonen ja Ville Virtanen sanovat.

Junioreiden sarjoissa kilpailtiin niin ikään mestaruuksista. Kaikista sarjoista jaetaan menestyksen perusteella kaksi edustuspaikkaa ensi kesän EM-kilpailuihin. Junioreiden sarjoista ja aikuisten sekajoukkueiden sarjasta jaossa on myös yksi edustuspaikka keväällä Yhdysvalloissa järjestettäviin MM-kisoihin.

Tulokset:

Cheer, naiset
1.Helsinki Athletics Cheeleaders, HAC Elite 617,0 p., Helsinki
2. Jaguars Spirit Athletes, Venus, 577,5 p., Jyväskylä
3. Funky Team, Wild Flyers, 570,0p., Helsinki

Cheer, seka aikuiset
1.  Funky Team, Gorillaz, 585,0 p., Helsinki
2. Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Xray, 548,5 p., Helsinki
3. Golden Spirit, Phoenix, 501,0p., Helsinki

Cheertanssi, aikuiset
1. Dream Team Cheerleaders, Dancers, 566,5 p., Tampere
2. Golden Spirit, Cyrenes, 556,0p. Helsinki
3. Northern Lights Cheerleading, Ladies Dance Team, 556,0p., Oulu

Cheer, juniorit

1. Golden Spirit, Whitelighters, 610,5p., Helsinki
2. West Coast Vikings Cheerleaders, WCV Iron, 591,0p., Vaasa
3. Spirit Shakin’ Cheerleaders, Blizzard, 576,5p., Tuusula

Cheer, seka juniorit

1. Spirit Shakin’ Cheerleaders, Dust Devil, 540,5p., Tuusula
2. Funky Team, Blackbackz 526,5p., Helsinki
3. Golden Spirit, Devils, 455,0p., Helsinki

Cheertanssi, juniorit

1. Northern Lights Cheerleading, Junior Dance Team, 570,5p., Oulu
2. Turun Cheerleadingseura Smash, Falcons, 541,5p., Turku (sijalukupisteet 2,4)
3.  Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Emotion, 542,0p. Helsinki (sijalukupisteet 2,6)

Kaikki tulokset