Uutiset > Tiedotteet > SCL tiedottaa: Kevätkokoustiedote 2019

SCL tiedottaa: Kevätkokoustiedote 2019

SCL :n vuoden 2019 kevätkokous pidettiin lauantaina 30.3.2019 Jyväskylässä. Paikalla oli 23 edustajaa 15 eri seurasta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Keski-Suomen Liikunta ry:n aluejohtaja Petri Lehtoranta.

Kokouksen alkuun liiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo kertoi ajankohtaisia kuulumisia alkuvuodesta. Virallisessa kokousosiossa liiton toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen esitteli vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2018. Lisäksi kuultiin tilintarkastajan lausunto tilikaudelta 2018. Kokous päätti yksimielisesti vuosikertomuksen hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille.

Sääntömääräisten kevätkokousasioiden jälkeen puheenjohtaja Taivassalo esitteli strategian toimeenpanosuunnitelmaa vuosiksi 2019-2023 ja siihen liittyviä talouden kohdennuksia. Liiton strategia vuosille 2018-2023 perustuu kolmelle päävalinnalle: Aktiivinen aluetoiminta hyvinvoivan seuran tukena, Kehittyvät rakenteet menestyksekkään huippu-urheilun takana ja Lisääntynyt tunnettuus vaikuttamisen välineenä.

Aluetoiminnan osalta jäsenistö piti tärkeänä, että Active Cheer Stage -tapahtumaa tullaan tulevina vuosina laajentamaan suuremmalle ikäryhmälle ja että toimintaan allokoidaan riittävästi myös taloudellisia resursseja. Lisäksi aluetoiminnan osalta käytiin keskustelua siitä, onko suunnitellussa strategiassa riittävästi toimenpiteitä jo olemassa oleville Tähtiseuroille.

Huippu-urheilun valinnan osalta eniten keskustelua nousi kilpailukalenterin ja maajoukkueringityksen uudistamiseen liittyen. Lajikoordinaattori Jani Järvelin esitteli huippu-urheilun osalta myös Suomen Urheiluopisto Vierumäen kanssa yhteistyössä suunniteltua osaamiskeskusta.

Kokouksen lopuksi jäsenistö esitti kysymyksiä liittyen vuoden 2019 toimintasuunnitelman toimeenpanoon. Toiminnanjohtaja Heiskanen kertoi, että Suomisportissa olevaa sähköistä seurasiirtojärjestelmää oli päästy testaamaan menneellä viikolla ja toimittaja on luvannut järjestelmän olevan julkaisuvalmis hyvin pian. Heiskanen kertoi myös, että suunniteltu sähköinen kilpailutapahtumajärjestelmä ei tule onnistumaan suunnitellun mukaisesti Suomisportissa. Uusien toimittajien kilpailutus on parhaillaan menossa ja arvioidun aikataulun perusteella uusi sähköinen järjestelmä voitaisiin saada käyttöön syksyllä 2019.

Kokouksen puheenjohtaja Lehtoranta päätti kokouksen kiitellen selkeistä esityksistä sekä aktiivisesta ja rakentavasta keskustelusta.