Uutiset > Yleinen > Valtakunnallinen Innostu cheeristä -viikko on täällä!

Valtakunnallinen Innostu cheeristä -viikko on täällä!

Valtakunnallista Innostu Cheeristä! -viikkoa vietetään tällä viikolla 26.8.-1.9. jo kolmatta kertaa. Innostu Cheeristä! -viikko on koko cheerleadingyhteisön yhteinen juhlaviikko, jolloin paikalliset seurat markkinoivat lajia yhtäaikaisesti yhdessä lajiliiton kanssa. Viikon keskiössä ovat seurojen järjestämät maksuttomat kokeilutunnit, joita seurat tarjoavat kaiken ikäisille liikkujille.

Innostu Cheeristä! -viikko sai alkunsa vuonna 2022 osana Opetus- ja kulttuuriministeriön koronatuella rahoittamaa hanketta. Hankkeen tavoitteena oli innostaa lajin pariin uusia harrastajia sekä tarjota jäsenseuroille työkaluja ja tukea jäsenhankinnan tehostamiseen. Aikaisempina vuosina markkinointikampanjassa on ollut mukana jopa kaksi kolmasosaa Cheerleadingliiton jäsenseuroista, joten oli selvää, että konsepti jää osaksi lajin vuosikalenteria.

”On ilo nähdä kuinka aktiivisesti seurat ympäri Suomen ovat jälleen lähteneet mukaan Innostu Cheeristä! -viikkoon ja cheerleadingin kokeilumahdollisuuksia on tarjolla viikon aikana kaikenikäisille lajista kiinnostuneille. Cheerleading on yksi Suomen nopeimmin kasvavista urheilulajeista, mutta etenkin poikien ja miesten osuus harrastajista on vielä harmittavan pieni. Toivoisin, että saisimme juuri heidät antamaan vauhdikkaalle, kaikille sukupuolille sopivalle, lajillemme mahdollisuuden. Moni yllättyy myös kuullessaan, että lajin voi aloittaa vaikka 60-vuotiaana, joten myös aikuisliikkujien tavoittaminen ja cheerleadingin harrastepuolen esiintuominen on iso tavoitteemme”, kertoo Cheerleadingliiton viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka.

Suomen Cheerleadingliitolla on 60 jäsenseuraa, joissa lajin harrastajia on jo lähes 15 000. Suomen Cheerleadingliiton jäsenseurat löytyy täältä.

Jos olet koskaan miettinyt cheerin kokeilemista, niin nyt on siihen paras mahdollinen hetki! Löydät lisätiedot kokeilutreeneistä seurojen ja joukkueiden somekanavista sekä hashtageilla #innostucheeristä ja #innostucheeristäviikko.  SCL:n Instagramin tarinaosiosta löydät kohokohdan, johon on tallennettu seurojen ilmoituksia.