Uutiset > Yleinen > SCL palkitsee neljä EM-joukkuetta Puhtaasti paras -kampanjasta

SCL palkitsee neljä EM-joukkuetta Puhtaasti paras -kampanjasta

Suomen Cheerleadingliitto haastoi kesäkuussa kaikki Suomen 12 EM-joukkuetta suorittamaan Suomen urheilun eettisen keskuksen Puhtaasti Paras -verkkokoulutuksen ja lupasi palkita aktiivisemmin osallistumisia keränneen joukkueen. Yhden sijasta kampanjalle löytyi peräti neljä voittajaa, joista kaikki keräsivät täyden 100% osallistumisprosentin.

– Halusimme palkita poikkeuksellisesti kaikki neljä täyden suoritusprosentin joukkuetta. Nämä joukkueet ovat osoittaneet erinomaista esimerkkiä puhtaan ja eettisen urheilun edistämiseksi, kertoo liiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Haasteen voittajaksi selviytyivät HAC Elite (Helsinki Athletics Cheerleaders, Helsinki), GS Phoenix (Golden Spirit, Helsinki), JSA Venus (Jaguars, Jyväskylä) sekä NL Junior Dance Team (Northern Lights, Oulu).

– Puhtaus ja eettisyys ovat urheilun peruspilareita. Kampanjalla halusimme lisätä tietoisuutta ja osoittaa, että liitto ja suomalainen cheerkenttä vahvistaa omalla toiminnallaan eettisesti kestävää urheilukulttuuria, Hagel kertoo.

EM-joukkueille järjestetty kampanja oli vasta alkustartti eettisen urheilun vahvistamiseksi, sillä syksyllä 2019 Suomen Cheerleadingliitto kohdistaa kampanjan kaikille suomalaisille cheerleadingjoukkueille.

– Ensimmäisessä vaiheessa mukana olivat vain EM-joukkueet, mutta on hyvä muistaa, että aihe on tärkeä kaiken tasoisille ja ikäisille urheilijoille ja taustatiimeille. Puhdas ja eettinen urheilu ei ole pelkästään reiluja kilpailutuloksia vaan se ohjaa urheilijoita terveelliseen urheilijan arkeen ja lisää harrastajien hyvinvointia, Hagel sanoo.

Suomen Cheerleadingliitto palkitsee kampanjan voittajajoukkueet elokuussa. Koko jäsenistöä koskevasta kampanjasta tiedotetaan lisää syksyllä.