Vuonna 2021 panostetaan seuratoimijoiden osaamiseen

Suomen Cheerleadingliitto tarjoaa vuonna 2021 ennätysmäärän koulutuksia seuratoimijoille. Tarjonnassa on kaksi seuroille suunnattua koulutusprosessia, Tähtiseurakoulutus ja Huippu-urheilun Tähtiseurakoulutus, sekä yksittäisille seuratoimijoille tarkoitettu Seurajohdon koulutusohjelma. Myös yhteistyö Suomen Urheiluopiston eli tutummin Vierumäen kanssa tiivistyy vuonna 2021.

– Olen iloinen, että olemme saaneet kaikkiin seurakoulutuksiimme mukaan asiantuntijuutta Vierumäen huippuosaajilta.  SCL:n ja Vierumäen tiiviillä yhteistyöllä pystymme tarjoamaan entistäkin parempaa osaamisen kehittämistä seuratoimijoille, kommentoi Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Vuoden 2021 ohjelmassa on perinteinen Tähtiseurakoulutus, joka on tarkoitettu seuroille, jotka tähtäävät lasten- ja nuorten tähtimerkkiin. Koulutuksessa työstetään kolmen viikonlopun ajan seuran kehittämistä tähtiseuraohjelman laatutekijöiden avulla.

– Tähtiseurakoulutuksesta on vuosien varrella muodostunut loistava kokonaisuus tähtiseuraprosessin tueksi. Koulutuksessa on ehdottomasti parasta, että oman seuran kehittämisen lisäksi osallistujat pääsevät keskustelemaan ja sparrailemaan ajatuksia toisten seurojen seuratoimijoiden kanssa. Suurin osa Suomen Cheerleadingliiton tähtiseuroista on ponnistanut tähtiseuraksi tämän prosessin kautta, seurakehittäjä Hagel kertoo.

Tähtiseurakoulutus saa tulevana vuonna myös ensi kertaa jatko-osakseen Huippu-urheilun Tähtiseurakoulutuksen. Koulutus tähtää Tähtiseurakoulutus-konseptia mukaillen huippu-urheilun tähtimerkkiin.

– Huippu-urheilun Tähtiseurakoulutus eroaa Tähtiseurakoulutuksesta siten, että koulutus on niin sanottu kutsukoulutus. Toisin sanoen kutsumme koulutukseen seuroja, jotka ovat jo mukana huippu-urheilun tähtiseuraohjelmassa ja jotka täyttävät erilliset kriteerit koulutukseen osallistumista varten. Erona Tähtiseurakoulutukseen on lisäksi se, että lasten- ja nuorten tähtiseuraksi voi hakeutua myös ilman koulutusprosessia, mutta huippu-urheilun puolella tämä koulutus on edellytys auditointiin osallistumiselle, Niklas Hagel täsmentää.

Vuoden 2021 totaaliuutuus on Vierumäen ja Suomen Voimisteluliiton kanssa yhdessä toteutettava Kehittäjä-Tahko, joka kulkee Suomen Cheerleadingliiton koulutusjärjestelmässä Seurajohdon Koulutusohjelmana. Seurajohdon Koulutusohjelma on tarkoitettu cheerleadingseurojen päätoimisille kehittäjille ja se koostuu viidestä lähiopetusjaksosta Vierumäellä. Valmennuksen aikana synnytetään uusia ratkaisuja seurojen kehittämishaasteisiin yhdessä muiden oppijoiden kanssa.

– Seurajohdon koulutusohjelma tarjoaa ainutlaatuista kehityssparrausta yli lajirajojen. Tässä koulutuksessa yhdistyy vahvasti yksilön kouluttaminen ja seuran kehittäminen. Vaikka koulutukseen osallistutaan yksilöinä, tekevät oppijat kehitysprojektia juurikin omalle seuralleen. Tämä koulutus on loistava tapa kehittää omaa ammatillista osaamistaan seuratyössä ja verkostoitua muiden seuratoimijoiden kanssa, kertoo seurakehittäjä Hagel.

Seurajohdon koulutusohjelmassa eli Kehittäjä-Tahkolla oppija suorittaa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon kaksi tutkinnon osaa: liikunnan toimintaympäristössä toimiminen ja yhteisössä toimiminen.

Lue lisää: Seurakoulutukset 2021

SCL hakee liittojohtoisten maajoukkueiden joukkueenjohtajaa

Sinustako Suomen Cheerleadingliiton liittojohtoisten maajoukkueiden joukkueenjohtaja?

Haluatko päästä osaksi suomalaista huippucheerleadingia? Haluatko olla osaltasi tekemässä suomalaisesta cheerleadingista maailman parasta?

Lue lisää ”SCL hakee liittojohtoisten maajoukkueiden joukkueenjohtajaa”

Kiinnostaako luottamustehtävät Cheerleadingliitossa?

Suomen Cheerleadingliiton syyskokous 22. marraskuuta valitsee jälleen joukon luottamustoimisia erilaisiin tehtäviin. Haluatko olla mukana viemässä suomalaista cheerleadingiä seuraavalle neljännesvuosisadalle? Asetu ehdolle ja tule mukaan!

 

SCL hallitus linjaa liiton strategista suuntaa 

Syyskokouksessa valitaan Suomen Cheerleadingliiton hallitukseen uudet jäsenet kaksivuotiskaudelle erovuorossa olevien jäsenten tilalle. Erovuorossa ovat hallituksen jäsenet Tiina-Mari Asikainen, Maiju Hautamäki ja Katri Kakkuri. Lisäksi erovuorossa on hallituksen varajäsen Eveliina Hietakymi.

Mikäli haluat asettua ehdokkaaksi SCL hallituksen jäseneksi tai varajäseneksi tai haluat lisätietoja hallitustyöskentelystä, voit olla yhteydessä puheenjohtaja Riikka Taivassaloon.

 

Aluevastaavien rooli alueellisessa kehittämisessä vahvistuu 

Syyskokouksessa valitaan tänä vuonna myös aluevastaavat seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Vuoden 2021 aikana toteutettava organisaatiouudistus vahvistaa ja selkeyttää edelleen aluevastaavien roolia alueellisessa kehittämisessä. Tavoitteena on koota aluevastaavien johdettavaksi alueellinen työryhmä. Mikäli siis olet kiinnostunut oman alueesi seurojen välisen yhteistyön ja aluejärjestelmän kehittämisestä ja haluat antaa panoksesi näiden asioiden eteenpäinviemiseksi, ilmaise kiinnostukseksi aluevastaavan tehtävään alla olevan linkin kautta viimeistään torstaina 12.11.2020. 

https://my.surveypal.com/Aluevastaavahaku

Aluevastaavien valintaan liittyen järjestetään uuden aluejaon mukaiset aluetapaamiset viikolla 48, joissa keskustellaan uuden aluevastaavan valinnasta sekä alueen toiveista aluetoiminnan suhteen. Kokouslinkit toimitetaan myöhemmin alueen seuroille.

  • ma 16.11. klo 17:00-18:00 – Pohjoinen
  • ma 16.11. klo 18:30-19:30 – Itä
  • ti 17.11. klo 17:00-18:00 – Etelä
  • ti 17.11. klo 18:30-19:30 – Länsi

Kevätkokouksessa päätetyn mukaisesti vuoden 2021 alusta lähtien SCL toimii neljällä alueella.

 

Kurinpitovaliokunta tarvitsee osaajia 

Syyskokouksessa valitaan myös kurinpitovaliokunta, jonka tehtävänä on käsitellä kurinpidolliset tapaukset, kuten lisenssirikkomukset ja antaa lausuntoja heille osoitettuihin lausuntopyyntöihin, jotka koskevat lähinnä voimassa olevien sääntöjen tulkintoja. Kurinpitovaliokunta esittää vuosittain kurinpitosäännöt yhdistyksen hallituksen vahvistettavaksi.

Kurinpitovaliokunnassa on 3 jäsentä + puheenjohtaja. Vähintään yhdellä valiokunnan jäsenellä on oltava oikeustieteellinen tutkinto. Ehdolle voi siis asettua, jos kurinpidolliset asiat ja urheilun eettisyyden kehittäminen kiinnostaa vaikka oikeustieteen tutkintoa ei olisikaan.

Ilmoita kiinnostuksestasi kurinpitovaliokunnan puheenjohtajaksi tai jäseneksi puheenjohtaja Riikka Taivassalolle.

 

Kiinnostaako valiokuntatoiminta? 

Vuoden 2021 organisaatiouudistuksen myötä myös SCL:n valiokunnat uudistuvat. Uusi organisaatio otetaan käyttöön syksyllä 2021 ja siihen asti nykyiset valiokunnat ja niissä olevat jäsenet jatkavat tehtävissään. Olemassa olevia valiokuntia voidaan kuitenkin täydentää ja kiinnostuksensa voi ilmoittaa kyseisen valiokunnan puheenjohtajalle.

Lisätietoa organisaatiouudistuksesta on lisätty myös syyskokouksen kokousmateriaaleihin.

Toivomme kaikkiin luottamustoimiin laajaa ehdokasasettelua. Yhdessä tekeminen ja erilaisen osaamisen hyödyntäminen on vahvuutemme. Tervetuloa vaikuttamaan Suomen Cheerleadingliiton tulevaisuuteen!

Kaikki SCL toimijat kokoontuvat vuoden 2021 yhteiseen kickoffiin tammikuun lopussa.

Lisätietoja: SCL hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi =

Kuopiolainen Cheer Stars liittyi cheerleadingin tähtiseurojen joukkoon

Kuopiossa toimiva cheerleading- ja cheertanssiseura Cheer Stars ry on saanut kolmantenatoista cheerleadingseurana lasten- ja nuorten tähtimerkin. Seura tarttui keväällä 2020 tuumasta toimeen, kun hallituksen, valmentajien ja työntekijöiden aikaa vapautui kehittämistyöhön koronavirusepidemian tuomien muutosten vuoksi.

– Seuran kehittämiseen on panostettu jo vuosia parantamalla toimintaa pala kerrallaan. Välillä kehittämistyöhön on ollut vähemmän aikaa, mutta sitä on työstetty koko ajan taustalla muun muassa parantamalla treeniolosuhteita ja kouluttamalla valmentajia ahkerasti. Keväällä 2020 päätimme tehdä loppurutistuksen kohti Tähtimerkki, kertoo seura puheenjohtaja Anu Komulainen.

Seura liikuttaa noin 400 kuopiolaista harrastajaa ja Cheer Starsin tekemä laadukas seuratyö on nostanut viime vuosina useampia seuran kasvatteja cheerleading- ja cheertanssimaajoukkueisiin. Seuran kasvatteja ovat muun muassa cheerleadingin maailmanmestari Pauliina Pyrrö sekä edelleen Cheer Starsia edustava cheertanssimaajoukkueessa vuodesta 2019 urheillut Julia Rönkkö.

– Seuran kehittäminen ei pääty koskaan. Aina löydetään asioita, joita voimme tehdä paremmin. Olemme parin vuoden ajan kehittäneet myös aikuisten liikuntaa seurassamme ja tarjonneet aikuisjoukkueiden lisäksi muun muassa työpaikkakursseja. Tutustuimme jo aikuisten liikunnan tähtimerkkikriteereihin, joten sitä lähdemme tavoittelemaan seuraavaksi, puheenjohtaja Komulainen linjaa.

Cheer Starsin toiminta saa vuolaita kehuja myös Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjältä.

– Yksi vahvimmin Cheer Starsin auditoinnissa sykäyttäneistä asioista on seuran tapa toimia tiiviissä yhteistyössä Kuopion kaupungin, aluejärjestön, lajiliiton ja alueen muiden urheiluseurojen kanssa. Cheer Stars tekee aktiivista lajityötä koko Pohjois-Savon alueella. On erittäin hienoa, että tällainen vahva seura pitää myös alueen pienemmistä sisarseuroista huolta, kommentoi seurakehittäjä Niklas Hagel.

Tähtiseuraohjelma on Suomen Olympiakomitean rakentama urheiluseurojen laatujärjestelmä. Lasten- ja nuorten osa-alueessa on noin 70 laatutekijä, joissa nostetaan esille seuran johtamisen, hallinnon ja viestinnän lisäksi myös urheilutoiminnan linjauksia, seuran yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta sekä olosuhteita ja seuratoimijoiden osaamista.

– Tähtiseuraohjelma on äärimmäisen kattava kokonaisuus, jolla voidaan mitata seuratoiminnan laatua sen kaikilla osa-alueilla. Se toimii loistavana itsearviointityökaluna seuroille ja antaa valtavasti tietoa lajin seuratoiminnasta myös lajiliitolle, kertoo seurakehittäjä Hagel.

Cheer Starsin saatua lasten ja nuorten tähtimerkin yli 61 % suomalaisista cheerharrastajista harrastaa lasten- ja nuorten tähtiseuroissa.

Suomen Cheerleadingliiton suositukset seurojen harjoitustoimintaan syksylle 2020

Syksyn toiminta cheerleadingseuroissa on käynnistynyt ja haluamme muistuttaa kaikkia palaamaan harjoitteluun vastuullisesti. Koronaviruspandemia ei ole ohi ja me kaikki voimme omalta osaltamme vaikuttaa turvalliseen, vastuulliseen harjoitteluun noudattamalla annettuja ohjeistuksia.

Lue lisää ”Suomen Cheerleadingliiton suositukset seurojen harjoitustoimintaan syksylle 2020”

Kauden 2020-2021 lisenssi- ja vakuutusmyynti on avattu Suomisportissa

Suomen Cheerleadingliiton kauden 2020-2021 lisenssi- ja vakuutusmyynti on avattu Suomisportissa 3.8.2020. Siirrymme alkavalla lisenssikaudella uuteen lukuvuosimalliin ja uusi lisenssikausi on 1.8.2020-31.7.2021.

Lisätietoja ja ohjeet lisenssin ostoa varten löydät osoitteesta: https://scl.fi/harrastajalle/lisenssit/
Lisenssit ostetaan Suomisportista osoitteesta: https://www.suomisport.fi/?redirect=%252Fpurchase

Liiton toimisto palvelee teitä lisenssiasioissa osoitteessa office(a)scl.fi tai puhelimessa 050 525 5705.

Poikkeuskevät huipentui uuteen tähtiseuraan – Porin Cheerleading Akatemia on SCL:n kymmenes tähtiseura

Kuva: Porin Cheerleading Akatemia

Suomen Cheerleadingliitto sai kymmenennen tähtiseuran, kun Porin Cheerleading Akatemia läpäisi poikkeuksellisen kevään jälkeen tähtiseura-auditoinnin 10.6.2020.

Lue lisää ”Poikkeuskevät huipentui uuteen tähtiseuraan – Porin Cheerleading Akatemia on SCL:n kymmenes tähtiseura”