Uutiset > Yleinen > Golden Spirit on Suomen Cheerleadingliiton ensimmäinen huippu-urheilun tähtiseura

Golden Spirit on Suomen Cheerleadingliiton ensimmäinen huippu-urheilun tähtiseura

Suomen Cheerleadingliitto on saanut ensimmäisen huippu-urheilun tähtiseuransa, kun helsinkiläinen Golden Spirit saavutti tähtimerkin joulukuussa toteutetun auditoinnin jälkeen.

– Huippu-urheilun tähtiseuraohjelma on käynnistetty Suomen Cheerleadingliitossa jo vuonna 2019. Tämän jälkeen on toteutettu koulutusta, verkostotoimintaa ja työstetty yhdessä seurojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa lajillemme soveltuvia huippu-urheilun laatutekijöitä. Ensimmäisen tähtimerkin myöntäminen on upea välietappi jo 4 vuotta käynnissä olleelle projektille, kommentoi Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Ensimmäinen huippu-urheiluauditointi toteutettiin kolmepäiväisenä kokonaisuutena, joka sisälsi päivän mittaisen keskustelutilaisuuden lisäksi joukkueen harjoitusten seuraamista. Auditoijat kävivät seuraamassa kahden päivän ajan huippujoukkueiden harjoittelua ja vierailivat viiden huippujoukkueen, Cyrenesin, Phoenixin, Angelsin, Dragonsin ja Whitelightersin, harjoituksissa.

– Tähtiseuraprosessista päällimmäisenä jäi mieleen, että huippu-urheilun tähtiseurakoulutus oli mielettömän hyvä. Sen myötä tuli tarkasteltua seuran toimintaa ja mietittyä uusia ideoita strategiaa ja huippu-urheilun kehittämistä varten, kommentoi Golden Spiritin puheenjohtaja Inka Laitinen.

– Prosessi oli kokonaisuudessaan hyvä reflektoinnin paikka. Työstimme prosessia yhdessä eri työryhmien ja toimijoiden kanssa ja oli ihanaa huomata, kuinka omistautuneita seuratoimijoita meillä on joka tasolla! Prosessi korosti sitä, kuinka hyvin moni asia seurassamme on ja laatukriteerit toimivat tärkeinä työkaluina sen osoittamisessa konkreettisesti. Prosessi toimi hyvin myös strategiaprosessin apuna, sillä saimme suoraan kirjattua tarvittavia kehityskohteita strategiaamme, jatkaa seuran toiminnanjohtaja Saara Pettersson.

Suomen Cheerleadingliiton huippu-urheilun laatutekijöiden mukaan seuralla tulee olla viimeisen kolmen vuoden aikana olla ollut edustusta liittojohtoisissa maajoukkueissa kussakin ”alalajissa”, jotta seura voi saavuttaa kyseisen lajin huippu-urheilun tähtiseurastatuksen. Golden Spirit onnistui kerta heitolla saamaan tähtimerkin, joka käsittää kaikki kolme alalajia; cheertanssin, sekacheerleadingin ja naisten cheerleadingin.

– Huippu-urheiluin tähtimerkki on kunnia ja upea tunnustus seurallemme! Huippu-urheilun tähtiseuraprosessi nostaa keskiöön hyvin hoidetun seuratyön merkityksen huippu-urheilussa, erityisesti valmennustoiminnan ja hallinnon laadukkuuden, ja nämä ovat asioita, joihin olemme koko GS:n olemassaolon ajan tinkimättä panostaneet. Se, että olemme lajimme ensimmäinen huippu-urheilun tähtiseura sekä 5. laji ylipäätään koko prosessissa, on mieletöntä ja kertoo paljon pitkäjänteisestä työstämme. Isoin kiitos siitä kuuluu upeille seuratoimijoillemme! Olemme menestyneet aina hyvin, mutta prosessi kokonaisuudessaan ja sen myötä käydyt keskustelut ovat tuoneet lisää kunnianhimoa ja rohkeutta tavoitella suuria unelmia, kertoo toiminnanjohtaja Pettersson.

– On aivan mielettömän upeaa, että saimme huippu-urheilun tähtimerkin ensimmäisenä cheerleadingseurana. Siitä suuri kiitos kuuluu meidän toiminnanjohtajallemme Saara Petterssonille, toimistolle, seuratoimijoille, työryhmille, valmentajille, urheilijoille sekä taustajoukoille. Olen niin ylpeä meidän upeasta GS-perheestä, jatkaa puheenjohtaja Laitinen.

Kuten muutkin tähtimerkit, huippu-urheilun tähtimerkki myönnetään seuralle kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Kolmen vuoden kuluttua järjestetään uusi auditointi, jossa tarkastellaan seuran urheilullista menestystä kuluneen kolmen vuoden ajalta sekä varmistetaan, että seura täyttää edelleen kaikki laatutekijät ja on myös kehittänyt toimintaansa suhteessa edelliseen auditointiin.

– Seuraavaksi tähtäimessä on harjoittelun ja -olosuhteiden kehittäminen sekä huippu-urheilun taloudellisen tuen parantaminen. Viime vuonna kaikki edustusjoukkueemme olivat SM-mitaleilla, seuraavana tietysti tähtäimessä kaikille EM-mitalit ja SM-mitalien kirkastaminen suomenmestaruuksiksi, toiminnanjohtaja Saara Pettersson kertoo.