Uutiset > Yleinen > Anne Achté palkittiin Urheilugaalassa Taustavoima-palkinnolla!

Anne Achté palkittiin Urheilugaalassa Taustavoima-palkinnolla!

Anne Achté palkittiin Urheilugaalassa 12.1.2023 Taustavoima-palkinnolla. Taustavoima-palkinto myönnetään henkilölle, jonka panos lajiin on ollut poikkeuksellisen merkittävä ja joka on omalla toiminnallaan vaikuttanut suomalaiseen urheiluun sitä kehittävästi.

 

Achté on suomalaisen cheerleadingin pioneereja, ja perusti ensimmäisiä cheerleading-joukkueita Tampereelle 1980-luvulla. Achté toimi aluksi Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton cheerleadingjaoston vetäjänä, kunnes hän vuonna 1995 yhdessä Tuija Karangon ja Anne Tuulen kanssa allekirjoitti Suomen Cheerleaderit ry:n perustamisasiakirjan (nykyään Suomen Cheerleadingliitto). Tuomaritoiminnan kehittäminen on arvostelulajin kehityksen edellytys, ja tässä työssä Achté on meritoitunut vuosikymmenten aikana sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Achté toimii tällä hetkellä Euroopan kattojärjestön ECU:n tuomarivaliokunnan puheenjohtaja sekä kansallisen tuomarivaliokunnan jäsenenä. Valiokuntatoiminnan lisäksi hän on aktiivinen kouluttaja sekä paikallisesti että kansainvälisesti, ja tuomaroi lajin kilpailuja ympäri maailman. Vuonna 2022 maailmanliitto ICU palkitsi Achtén cheerleadingin Hein Verbruggen -elämäntyöpalkinnolla, joka annetaan erityisestä sitoutumisesta cheerleadingin kehittämiseen. Achtélla on kiistatta ollut merkittävä rooli cheerleadingin rakentumiseen ja kehittymiseen sekä Suomessa että kansainvälisesti, ja hän on ollut tärkeä taustavoima suomalaiselle huippumenestykselle.

Onnea tunnustuksesta ja kiitos lajin eteen tehdystä arvokkaasta työstä!