Uutiset > Yleinen > Keväällä kilpaillaan myös turvavälisarjoissa!

Keväällä kilpaillaan myös turvavälisarjoissa!

Koronatilanne on aiheuttanut haasteita harjoittelulle, jota on rajoitettu monessa osassa Suomea syksyn ja kevään aikana. Jotta mahdollisimman monella joukkueella olisi mahdollisuus saada palautetta ja kilpailla kevään aikana, Start-etäarviointiin ja Spirit-etädigikilpailuihin lisätään cheerin turvavälisarjat kaikille leveleille.

Turvavälisarjoissa lähikontaktia vaativat elementit on jätetty pois (stuntit & pyramidit), ja tilalle on lisätty lajielementtejä kuten venyvyysliikkeet ja tanssi/motionsarjat, jotka voidaan suorittaa turvavälein. Sarjat arvostellaan omalla arvostelukaavakkeella. Turvallisuusmääräysten ja ikärajojen osalta seurataan levelien normaaleja sääntöjä, ja tarkemmat sarjamääräykset ovat listattuna erillisessä liitteessä.

Turvavälisarjat lisäävät myös kilpailukauden joustavuutta, sillä nämä sarjat mahdollistavat kilpailuohjelman muokkaamisen lyhyelläkin varoitusajalla ”normaalista” ohjelmasta turvaväliharjoitteluun soveltuvaksi. Näin mahdollistetaan myös tavoitteellisuuden ylläpitäminen kauden aikana, vaikka pyramideja ja stuntteja ei pääsisikään rajoitusten vuoksi harjoittelemaan.

Ilmoittautuminen turvavälisarjoihin onnistuu normaalin tapahtuma- ja kilpailuilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja kevään kilpailukaudesta voi kysyä SCL:n tapahtumakoordinaattoreilta (yhteystiedot).