Uutiset > Yleinen > Vuodesta 2023 lähtien EM-kilpailuissa noudatetaan ICU:n ikärajoja

Vuodesta 2023 lähtien EM-kilpailuissa noudatetaan ICU:n ikärajoja

ECU vuosikokous järjestettiin EM-kilpailujen yhteydessä Ateenassa torstaina 30. kesäkuuta ja kokouksen yhteydessä tiedotettiin uusista ikärajoista EM-kilpailuihin jo vuodesta 2023 lähtien.

Vuoden 2023 EM-kilpailuista lähtien myös Euroopassa kilpaillaan ICU:n ikärajoilla. Näin ollen juniorisarjoissa jo vuonna 2023 ikäraja on 15-18 v. (vuosina 2004-2008 syntyneet) ja aikuisten sarjoissa 16 + vuotta. Lisäksi kilpailuihin lisätään 12-14 vuotiaiden youth-sarja. Suomi ei vielä vuonna 2023 lähetä edustajaa youth sarjoihin, vaan asiasta linjataan tulevien vuosien osalta tänä syksynä.

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen maanantaina 4. heinäkuuta ja päätti, että Suomessa kaudella 2022-2023 junioreiden cheer level 5 sarjojen ja tanssi juniorit -sarjojen ikärajaa laajennetaan siten, että sarjoissa voi kilpailla 2004—2009 -syntyneet urheilijat. Muihin ikärajoihin ei tulevalle kaudelle tehdä muutoksia.

Päätöksellä mahdollistetaan se, että ne seurat ja joukkueet, jotka eivät ensi vuonna kilpaile EM-kilpailuissa ja ovat mahdollisesti jo tehneet joukkuejaot voivat edelleen noudattaa näitä suunnitelmia. Lisäksi päätös mahdollistaa sen, että EM-kilpailuiden juniorisarjoihin edustusoikeuden saaneet joukkueet pystyvät kilpailemaan kevätkaudella kansallisesti myös joukkueella, joka täyttää EM-kilpailuiden ikärajat.

Tämä päätös on tehty nyt vain kaudelle 2022-2023 ja sitä seuraavan kauden osalta palataan uusilla linjauksilla syksyn 2022 aikana.

Linjaus kirjataan kilpailusääntöihin ja uudet säännöt julkaistaan elokuun aikana. Muita muutoksia sääntöihin ei tässä yhteydessä tehdä.

Lisätietoja: SCL hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo riikka.taivassalo@scl.fi

ICU:n ikätaulukko vuodelle 2023