Uutiset > Yleinen > SCL hallituksen kokoustiedote 16/2022

SCL hallituksen kokoustiedote 16/2022

Hallitus kokoontui maanantaina 12.12.2022 vuoden 16. kokoukseensa.

Hallitus hyväksyi työryhmän esittämät tarkennukset uuteen lisenssijärjestelmään

Syyskokouksessa päätetyn mukaisesti SCL ja kaikki sen alaiset jäsenseurat siirtyvät vuonna 2023 uuteen lisenssijärjestelmään. Lisenssijärjestelmän muutos tulee voimaan uuden lisenssikauden alkaessa 1.8.2023. Syyskokouksen päätöksen mukaisesti jäsenseuroista koottu työryhmä on valmistellut tarkennuksia lisenssijärjestelmän ehtoihin ja lisenssien hintoihin. Hallitus hyväksyi työryhmän esityksen. Esitys löytyy täältä. 

Linjauksia ikärajoihin ja edustusoikeuksien myöntämiseen

Jäsenistölle järjestetyn lausuntokierroksen pohjalta SCL hallitus on linjannut ikärajoista ja edustusoikeuksien jakamisesta tulevaisuudessa. Linjaukset kirjataan sääntöihin ja ne julkaistaan vuoden 2023 maaliskuun loppuun mennessä.

  • Uusiin ikärajoihin siirrytään kauden 2023–2024 alussa tämän ikärajataulukon mukaisesti. Kaudella 2023–2024 vuonna 2010 syntyneet voivat poikkeuksellisesti kilpailla junioreiden cheersarjassa leveleillä 1–4. Lisäksi taulukkoon on lisätty minien osalta myös sarjojen alaikärajat.
  • Youth-sarja lisätään osaksi SCL:n kilpailusarjoja kaudelle 2023–2024.
  • Youth-sarja kilpaillaan Super-kilpailuissa eikä siitä jaeta edustusoikeuksia kansainvälisiin kilpailuihin – asiaa tarkastellaan uudelleen syksyllä 2024 kun sarjaa on järjestetty yhden kokonaisen kilpailukauden ajan ja voidaan arvioida sen osallistujamäärä ja taso. Mikäli sarjasta päätetään myöntää edustusoikeuksia kv-arvokilpailuihin, sarja siirretään kilpailtavaksi SM-kilpailuissa.
  • Junioreiden EM-edustusoikeuksien jakamiseen ei tehdä muutoksia, EM-edustus myönnetään SM-kilpailuissa 1. ja 2. sijoittuneelle joukkueelle.
  • Junioreiden MM-edustusoikeus jaetaan jatkossa seuralle, jonka joukkue sijoittuu 1. SM-kilpailuissa – seuralla on vapaus koota MM-kilpailuihin osallistuva joukkue parhaaksi katsomallansa tavalla, liiton vahva suositus on, että joukkuevalinta avataan siten, että joukkueeseen on mahdollista hakea myös muista seuroista ja toteutetaan projektiluontoisesti. Tällä päätöksellä ja suosituksella pyritään vastaamaan esille tuotuihin huoliin urheilijoiden peruskauden puuttumisesta, kuormituksen kasvamisesta ja kulujen kasautumisesta urheilijoille, joiden odotetaan jo juniori-iässä osallistuvan yhden kauden aikana SM-, EM- ja MM-kilpailuihin.
  • MM-edustusoikeus jaetaan yllä esitetyllä tavalla jo vuoden 2023 SM-kilpailuista. Näin ollen erillistä MM-karsintakilpailua ei enää vuonna 2023 järjestetä.

ICU International Cup – uusi kansainvälinen kilpailu seurajoukkueille

ICU lisää vuonna 2023 kilpailukalenteriinsa uuden kilpailun seurajoukkueille. Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa vuoden 2023 huhtikuussa, MM-kilpailujen jälkeen 23.–24. huhtikuuta Orlandossa, USA:ssa. Vuonna 2023 kilpailussa järjestetään kaikki samat kilpailusarjat kuin MM-kilpailuissa cheerleading-sarjoissa. Kilpailussa ei siis vuonna 2023 järjestetä Performance Cheer -sarjoja. Edustusoikeuden kilpailuun myöntää kansallinen lajiliitto. Jokaisessa sarjassa voi kilpailla 2 joukkuetta per maa, kuitenkin siten, että joukkueita voi lähettää vain yhdelle levelille. Suomi ei tule myöntämään edustusoikeuksia vielä vuoden 2023 kilpailuihin.

ICU International Cup kilpaillaan ICU:n säännöillä ja arvostelukaavakkeella ja sen tavoitteena onkin lisätä kansainvälisiä kilpailumahdollisuuksia seurajoukkueille nimenomaan ICU sääntöjen alaisissa kilpailuissa.

Suomi tukee kansainvälisten kilpailumahdollisuuksien lisäämistä seurajoukkueille ja pyrkii vaikuttamaan ICU:hun tulevaisuudessa siten, että seurajoukkueille suunniteltu kilpailu löytäisi kilpailukalenterista sille sopivan ajankohdan ja kilpailu kiertäisi eli se järjestettäisiin eri puolilla maailmaa, ei aina vain Orlandossa, jossa jo MM-kisat järjestetään. Myös MM-kilpailuiden kiertäminen on yksi Cheerleadingliiton pitkän aikavälin vaikuttamistavoitteista kansainvälisessä työssä.

Vuodelle 2024 myös Suomi myöntää edustusoikeuksia seurajoukkueille ICU International Cupiin. Edustusoikeus myönnetään joukkueelta tulleen hakemuskirjeen ja SM-kisamenestyksen perusteella. Hakemukset käsittelee liiton hallitus. Hakuaika kisoihin on vuosittain tammikuusta alkaen ja kestää noin viikon SM-kilpailuiden jälkeen, jonka jälkeen päätökset tehdään. Vuodelle 2024 hakuaika aukeaa toukokuussa 2023, kun kilpailu on ensimmäistä kertaa järjestetty.

Cheerleadingliiton liittojohtoisiin joukkueisiin kuuluvat maajoukkueurheilijat eivät voi osallistua ICU International Cupiin seurajoukkueensa jäsenenä silloin kun kilpailu ajoittuu MM-kilpailumatkan ajankohtaan. Tämä vastaa nykyistä käytäntöä niiden kilpailuiden osalta, joita tälläkin hetkellä järjestetään samaan aikaan MM-kilpailuiden kanssa.

Lisäksi hallitus keskusteli ajankohtaisista kv-asioista ja päätti SCL:n edustajista helmikuussa Prahassa järjestettävään ECU kongressiin, jossa pääaiheena on EM-kilpailuiden kehittäminen ja tulevaisuus. SCL:n edustajina toimivat varapuheenjohtaja Virpi Huuskonen sekä hallituksen jäsen Maiju Hautamäki. Lisäksi SCL puheenjohtaja Riikka Taivassalo osallistuu tapahtumaan ECU:n kilpailutoimikunnan puheenjohtajan roolissa.

SCL hallitus kokoontuu seuraavan kerran vuoden ensimmäiseen kokoukseensa 9. tammikuuta.

 

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo (riikka.taivassalo@scl.fi)