Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin Suomenmestaruudet ratkottiin tänään Espoon Metro Areenalla!

Cheerleadingin Suomenmestaruudet ratkottiin tänään Espoon Metro Areenalla!

Espoon Metro Areenalla kilpailtiin tänään 16.6. cheerleadingin Suomenmestaruuksista! Suomenmestaruudet jaettiin kuudessa eri sarjassa, kolmessa aikuisten sarjassa ja kolmessa junioreiden sarjassa. SM-finaalissa kilpaili yhteensä 30 joukkuetta, jotka lunastivat kisapaikan eilisen semifinaalin perusteella. Ennakkosuosikit pitivät pintansa ja Suomen mestareiksi kruunattiin tutut menestyjät!

Naisten cheer-sarja (Cheer Aikuiset All Girl Level 6) oli HAC Eliten ylivoimainen näytös. Mestaruus ratkesi helsinkiläiselle kestomenestyjälle peräti 64,5 pisteen erolla seuraavaan. Viime vuoden mestari, helsinkiläinen Funky Team Wild Flyers taipui SM-hopealle. SM-pronssille nousi oululainen yllättäjä, Northern Lights Cheerleading-seuran Diamonds-joukkue, joka on ollut viimeksi mitaleilla vuonna 2011.

”Kyllä nyt kelpaa! Eilen vähän tarkoituksella fiilistelyssä himmailtiin ja säästeltiin tälle päivälle. Se kannatti, koska tänään oli aamusta asti fiilis katossa. Meidän ohjelma on rakennettu niin, että me voitetaan ja voitetaan täysillä”, joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen kommentoi mestaruuden ja suuren piste-eron selvittyä.

Aikuisten sekacheer-sarjassa (Cheer Aikuiset Coed level 6) suomenmestariksi ylsi jälleen kerran, kahdettakymmenettäneljättä (24.) kertaa perättäin, helsinkiläinen Funky Team Gorillaz. Joukkue suoriutui SM-finaalissa upeasti ja osoitti ylivoimaisuutensa sekacheer-sarjassa, sillä piste-ero seuraavaan oli 47,5 pistettä. Hopealle ylsi viime vuosien tapaan helsinkiläinen Golden Spirit Phoenix Helsingistä ja pronssia saavutti tamperelainen Dream Team Predators.

”Tosi hyvin meni finaaliveto tänään! Energia välittyi lavalta ja jengi veti niin hyvin tänään. Oli temppupäivä! Nyt jatketaan tätä hyvää duunia kohti EM-kisoja ja mennään hakemaan se EM-kulta”, joukkueen kapteeni Nita Leino summaa joukkueen iloisia tunnelmia.

Aikuisten cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom) ennakkosuosikki Dream Team Dancers suoriutui vakuuttavasti SM-finaalissa ja joukkueen nousujohteinen kausi palkittiin suomenmestaruudella yhdettätoista (11.) kertaa putkeen. Sarjassa SM-hopealle ylsi helsinkiläinen Golden Spirit Cyrenes ja SM-pronssi suuntasi Ouluun Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team -joukkueelle.

”Tämän päivän voitto tuntuu todella merkittävältä. Tällä kaudella olemme ensimmäisten kisojen jälkeen kaivettu meistä hulluus sieltä esiin ja tehtiin kovasti töitä, että nyt ollaan tässä. Taas voi sanoa, että pojan kanssa tultiin ja pojan kanssa lähdetään. Tänään alkoi heti videoanalyysi suorituksen jälkeen, että mitä parannetaan EM-kisoihin. Kyllä three-peatia (kolmatta perättäistä EM-kultaa) lähdetään Norjaan hakemaan”, kommentoi joukkueen kapteeni Arla Tanner.

Junioreiden suomenmestaruudet pääkaupunkiseudun joukkueille!

Kovatasoisessa tyttöjen cheer-sarjassa (Cheer Juniorit All Girl Level 5) Suomenmestariksi kruunattiin helsinkiläinen HAC Junior Elite, joka palasi mestariksi vuoden tauon jälkeen. Joukkue suoriutui vakuuttavasti molempina kilpailupäivinä. Hopeaa saavutti helsinkiläinen Golden Spirit Whitelighters, joka jäi 7,5 pisteen päähän mestaruudesta. Viime vuoden voittaja, tuusulalainen Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard oli kolmas.

”Ensinnäkin ihan äärettömän kova sarja! Tämä suomenmestaruus on huikea lopetus meidän sairaan siistille kaudelle. Meillä on ollut niin hyvä kausi”, joukkueen kapteeni Ida Montin iloitsee liikuttuneena.

Junioreiden sekacheer-sarjassa (Cheer Juniorit Coed Level 5) Suomenmestaruuden nappasi hallitseva Euroopanmestari, helsinkiläinen Funky Team Blackbackz. Voitto tuli selkeällä, lähes 30 pisteen erolla seuraavaan. SM-hopeaa saavutti helsinkiläinen Golden Spirit Dragons ja viime vuoden voittaja tamperelainen Dream Team Rockcats oli lopulta taiston kolmas.

”Koko kauden kestänyt pitkä työ palkittiin nyt. Olen ihan sanaton! Olen niin ylpeä meistä kaikista. Tänään SM-finaalissa oli kauden paras veto”, kommentoi Blackbackz joukkueen kapteeni Cristian Tissari da Costa.

Junioreiden cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom) espoolainen Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors voitti mestaruuden jo kolmatta vuotta putkeen selkeällä piste-erolla. SM-hopeaa saavutti oululainen Northern Lights Cheerleading -seuran Junior Dance Team ja mitaleille nousi turkulainen Turun Cheerleadingseura Smash, Falcons.

”Tää tuntuu vaan niin hienolta. Suomenmestaruutta tultiin hakemaan ja sen kanssa kotiin myös lähdetään” kommentoi FDE Juniors kapteeni Jenna Vuoristo.

SM-tulokset

Cheer Aikuiset All Girl Level 6
1. Helsinki Athletics Cheerleaders HAC, Elite (Helsinki) 601,0 p
2. Funky Team, Wild Flyers (Helsinki), 536,5 p
3. Northern Lights Cheerleading, Diamonds (Oulu) 529,5 p

Cheer Aikuiset Coed Level 6
1. Funky Team, Gorillaz (Helsinki) 569,0 p
2. Golden Spirit, Phoenix (Helsinki) 521,5 p
3. Dream Team, Predators (Tampere), 475,0 p

Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom
1. Dream Team, Dancers (Tampere), 585,5 p
2. Golden Spirit, Cyrenes (Helsinki) 570,5 p
3. Northern Lights Cheerleading, Ladies Dance Team (Oulu) 561,5 p

Cheer Juniorit All Girl Level 5
1. Helsinki Athletics Cheerleaders HAC, Junior Elite (Helsinki) 581,5 p
2. Golden Spirit, Whitelighters (Helsinki) 574,0 p
3. Spirit Shakin’ Cheerleaders, Blizzard (Tuusula) 559,0 p

Cheer Juniorit Coed Level 5
1. Funky Team, Blackbackz (Helsinki) 541,5 p
2. Golden Spirit, Dragons (Helsinki) 512,5 p
3. Dream Team, Rockcats (Tampere), 505,0 p

Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom
1. Funky Cheer Team Espoo, FDE Juniors (Espoo) 549,0 p
2. Northern Lights Cheerleading, Junior Dance Team (Oulu) 532,5 p
3. Turun Cheerleadingseura Smash, Falcons (Turku) 518,0 p

Onnittelut tuoreille suomenmestareille!

SM-finaalin tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Medialle: SM-kuvat: Kuvapankkiin

Joukkueiden suoritukset löytyvät fincheer.tv-palvelusta ja ovat median käytettävissä. Lisätietoja antaa SCL Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka.

Lisätietoja:
SCL Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka
puh. 050 304 7987