Uutiset > Uutiset > Hallituksen kokoustiedote 8/2024 

Hallituksen kokoustiedote 8/2024 

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui 17.6. ja myönsi edustusoikeudet vuoden 2025 EM- ja MM-kilpailuihin. Lisäksi kokouksessa päätettiin perustaa eettisten asioiden työryhmä käsittelemään epäasiallisen käytöksen tapauksia, jotka eivät kuulu liiton kurinpidon toimivallan alle. 

 Edustusoikeudet vuoden 2025 EM- ja MM-kilpailuihin myönnettiin SM-kilpailumenestyksen perusteella seuraaville joukkueille: 

 Em-edustukset:  

 Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom:
Funky Cheer Team Espoo, FDE Juniors
Northern Lights Cheerleading, Junior Dance Team  

 Cheer Juniorit Coed Level 5:  
Funky Team, Blackbackz
Golden Spirit, Dragons 

Cheer Juniorit All Girl Level 5:
HAC, Junior Elite
Golden Spirit,  Whitelighters  

 Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom:
Dream Team, Dancers
Golden Spirit, Cyrenes 

Cheer Aikuiset Coed level 6:
Funky Team, Gorillaz
Golden Spirit, Phoenix  

Cheer Aikuiset All Girl Level 6:
HAC, Elite
Funky Team, Wildf Flyers  

 

Mm-edustukset:  

 Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom:   
Funky Cheer Team Espoo, FDE Juniors  

 Cheer Juniorit Coed Level 5:  
Funky Team, Blackbackz  

Cheer Juniorit All Girl Level 5:
HAC, Junior Elite  

 

Kokouksessa päätettiin perustaa liitolle eettisten asioiden työryhmä käsittelemään epäasiallisen käytöksen tapauksia, jotka eivät kuulu liiton kurinpidon toimivallan alle. Syksyllä otetaan käyttöön uusi epäasiallisen käytöksen ilmoituskanava, jonka odotetaan lisäävän tapausten tulemista liiton tietoon. Eettisten asioiden työryhmä voi antaa tukea ja neuvontaa myös seuroille epäasiallisen käytöksen tapausten käsittelyyn seurassa.  

Hallitus päätti lisäksi hakea cheerleadingia mukaan SM-viikkojen 2025 lajiohjelmaan. SM-viikot on monilajitapahtuma, joka järjestetään elokuussa 2025 ja televisioidaan Ylellä. Vuoden 2025 ohjelmaan haetaan mukaan aikuisten ryhmästunt level 6 sekä paristunt level 6 sarjoja, jolloin näiden pienryhmäsarjojen suomenmestaruudet jaettaisiin SM-viikoilla järjestettävässä kilpailussa.  

Hallitus keskusteli myös Youth-ikäluokan mahdollisesta lisäämisestä SM-kilpailuihin ja ikäluokan edustusoikeuksista kansainvälisiin kilpailuihin. Keskustelua päätettiin jatkaa myöhemmin seurojen näkemysten pohjalta, joita kerättiin seuroilta kyselyn kautta sekä kilpailutoiminnan kehittämisen tilaisuudessa 18.6. Seurojen näkemykset jakautuvat kysymyksessä voimakkaasti, joten keskustelua myös seurojen kesken on tarpeen jatkaa. Kilpailukaudelle 2024-2025 ei näin ollen vielä tehdä muutoksia Youth-ikäluokan kilpailemiseen, vaan Youth-ikäluokan pääkilpailu on ainakin vielä keväällä 2025 Super-kilpailuissa. 

Kilpailusääntöihin tehtiin pieni selventävä muutos sääntötoimikunnan esityksestä. Loukkaantumistilanteesta ohjelman aikana linjattiin, että joukkueen joutuessa keskeyttämään suorituksensa loukkaantumisen takia, ohjelma esitetään kokonaisuudessaan uudelleen ja arviointi tapahtuu siitä hetkestä alkaen, jossa loukkaantuminen tapahtui. 

 Hallitus jäi tämän kokouksen jälkeen kesätauolle, ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12. elokuuta.