Uutiset > Yleinen > Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden juniorisarjoissa!

Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden juniorisarjoissa!

Cheerleadingin Euroopan mestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Norjassa, Oslofjordin tapahtumakeskuksessa! Suomalaisten kisarupeama alkaa lauantaina 29.6. ja jokaisen sarjan viisi parasta joukkuetta lunastavat paikan sunnuntaina kisattavaan EM-finaaliin. Tälle kaudelle EM-finaaliin on lisätty maakohtainen kiintiö eli EM-finaalin viisikossa voi olla maksimissaan kaksi joukkuetta yhdestä maasta.

EM-kilpailuiden edustusoikeudet on jaettu kesäkuussa 2023 järjestetyissä SM-kilpailuissa, minkä lisäksi joukkue on voinut lunastaa kisapassin voittamalla European Cheer Leaguen.  Suomi lähtee EM-kilpailuihin 14 joukkueen voimin. Aikuisten edustajat esiteltiin aiemmin (täällä) ja nyt on aika paneutua juniorisarjoihin! Juniorisarjoissa urheilijat ovat iältään 15-19 -vuotiaita.

Suomella tuttuun tapaan kova kaksikko tyttöjen cheer-sarjassa!

Tyttöjen cheer-sarjassa (Cheer Juniorit All Girl Level 5) Suomea edustaa Tuusulasta kotoisin oleva, hallitseva EM-hopeamitalisti Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard sekä vuoden 2022 EM-hopeamitalisti, helsinkiläinen Golden Spirit Whitelighters. Suomalaisedustajien lisäksi euroopanmestaruudesta kamppailee yhdeksän joukkuetta. Vastustajat tulevat Itävallasta, Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista. Viime vuonna Suomi dominoi sarjaa napaten kaksoisvoiton ja myös tänä vuonna suomalaiskaksikko lähtee kisaan ennakkosuosikkeina.

Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard saavutti vuonna 2023 ensimmäisen EM-mitalinsa ja lähtee Norjaan tavoitteenaan onnistuneet HIT-suoritukset molempina kisapäivinä ja sitä kautta viime vuoden hopean kirkastaminen kultaiseksi. SM-kilpailuissa joukkueen ohjelmaan mahtui virheitä ja joukkue aikoo siistiä nämä pienet virheet EM-kilpailuihin, jotta lavalla voidaan nähdä parasta Blizzardia! Joukkueen ohjelmasta ei puutu energisyyttä ja vauhtia, ja lavalla nähdään vaikeita level 5 tekniikoita erityisesti pyramideissa ja stunteissa.

SSC Blizzard. Kuva: Tero Wester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsinkiläinen  Golden Spirit Whitelighters on kokenut EM-kisakävijä ja joukkue on saavuttanut vuosien aikana peräti kahdeksan Euroopanmestaruutta! Joukkue nähtiin EM-kilpailuissa viimeksi vuonna 2022, jolloin joukkue saavutti hopeaa. Blizzard-joukkueen tapaan Euroopanmestaruutta lähdetään hakemaan kahden onnistuneen kilpailusuorituksen kautta. Joukkueella on tällä kaudella ohjelmassaan ennätysmäärä akrobatiaa, peräti seitsemän kierrevolttia juoksevassa akrobatiassa ja kolme paikkakierrettä. Luvassa on joukkueen mukaan loputon show!

 

GS Whitelighters. Kuva: Tero Wester.

 

Myös junioreiden sekacheer-sarjassa lähdetään puolustamaan kaksoisvoittoa!

Junioreiden sekacheer-sarjassa (Cheer Juniorit Coed Level 5) Suomella on kolme upeaa edustajaa! Suomea edustavat, halitseva Euroopanmestari Funky Team  Blackbackz, tamperelainen Dream Team Rockcats sekä hallitseva EM-hopeamitalisti Golden Spirit Dragons. Sarjassa on yhteensä kuusi osallistujaa – vastustajat tulevat Norjasta ja Tanskasta. Semifinaalipäivästä tulee suomalaisittain jännittävä, sillä uuden maakiintiön takia yksi suomalaisjoukkue jää EM-finaalin ulkopuolelle.

Hallitseva Euroopanmestari FT Blackbackz aikoo pitää tiukasti kiinni mestaruusvaltikasta. Kokenut, vahvatahtoinen ja kilpailemisesta nauttiva joukkue lähtee Norjaan hyvissä tunnelmissa onnistuneen SM-kisaviikonlopun jälkeen. Joukkueen ohjelmassa kannattaa kiinnittää huomiota paristunt-tekniikalla suoritettuihin stuntti- ja pyramiditaitoihin sekä nostajien määrään. Lisäksi joukkue vinkkaa, että ohjelmassa nähdään jotain mitä EM-kilpailuissa ei ole ennen nähty!

FT Blackbackz. Kuva: Tero Wester

Vuoden 2022 SM-kilpailuissa Suomenmestaruuteen ensimmäistä kertaa yltänyt tamperelainen Dream Team Rockcats lähtee hakemaan menestystarinalleen jatko-osaa. Jokainen EM-kisamatolla kisaava urheilija on siellä ensimmäistä kertaa. Joukkueen tavoitteena on tehdä EM-kilpailuissa suoritus, johon jokainen urheilija haluaa tämän kauden päättää ja sitä kautta mahdollinen Euroopan mestaruus. Säkenöivä joukkue välittää ympärilleen positiivista energiaa ja joukkue on valmis antamaan itsestään kaiken EM-kisamatolla! Myös Rockcats vinkkaa, että ohjelmassa saatetaan nähdä jotain sellaista, mitä junioreiden coed-sarjassa ei ole vielä nähty.

Dream Team Rockcats. Kuva: Tero Wester.

Kolmas suomalaisedustaja on hallitseva EM-hopeamitalisti Golden Spirit Dragons, joka lunasti paikan EM-kisakoneessa voittamalla European Cheer Leaguen! Sinnikäs, rohkea ja ratkaisukeskeinen joukkue näytti henkisen vahvuutensa SM-kisoissa kun joukkue nousi semifinaalin viimeiseltä sijalta SM-hopealle. Joukkue lähtee Norjaan hakemaan suorituspuhdasta ohjelmaa ja sitä kautta Euroopan mestaruutta. Joukkueella on ohjelmassaan ennätyspaljon akrobatiaa, minkä lisäksi joukkue kehottaa kiinnittämään huomiota etenkin heittojen korkeuteen.

Golden Spirit Dragons. Kuva: Tero Wester.

 

Suomi taistelee kirkkaimmista sijoista junioreiden cheertanssi-sarjassa tutun kaksikon voimin 

Junioreiden cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom) Suomea edustavat pääkaupunkiseutulaiset Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors sekä HAC Junior Dance Elite. Sarjassa kilpailee 16 joukkuetta ja mukana on useita joukkueita, jotka eivät olleet viime vuonna suomalaisia vastassa. Cheertanssisarjassa yllätykset ovat taattuja!

Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors nappasi SM-kilpailuissa kolmannen perättäisen suomenmestaruuden ja joukkue sijoittui viime vuoden EM-kilpailuissa pronssille. Kokenut ja itsevarma joukkue lähtee Norjaan tavoittelemaan mestaruutta. Joukkue valittiin yleisöäänestyksellä vuoden 2023 Vuoden espoolaiseksi joukkueeksi ja joukkueella on selkeä hurmos päällä. Joukkue kannustaa kiinnittämään huomiota ohjelman tekniikkakohtiin, eläytymiseen ja monipuolisiin kuvioihin.

 

Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors. Kuva Tero Wester.

 

Toisen suomalaisedustajan, HAC Junior Dance Elite -joukkueen, saavutuksista löytyy euroopanmestaruudet vuosilta 2015 ja 2017. Viime vuonna joukkue jäi tiukassa sarjassa EM-finaalin ulkopuolelle ollen lopputuloksissa kuudes. Joukkue on lähdössä EM-kilpailuihin innostunein tunnelmin tavoittelemaan EM-kilpailuiden kärkisijoja. Joukkueen vahvuuksia korostava, mukaansatempaava ohjelma tulee varmasti sykähdyttämään EM-lavalla!

HAC Junior Dance Elite. Kuva: Tero Wester

Suomalaisjoukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina! Lue lisää EM-kilpailuista täältä.